بانکداری و پرداخت الکترونیک

January 15, 2006
19:57 یکشنبه، 25ام دیماه 1384
کد خبر: 3546

مشروح نخستین جلسه مطبوعاتی مهندس سرائیان

ایسنا – فاطمه محمد نژاد – مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار گفت: زمان قرعه‌کشی تعیین اولویت واگذاری سیم‌کارت‌های ثبت‌نامی بهمن ماه تاریخ 27 فرودین ماه سال 85 پیش‌بینی شده است که اولویت‌ها بر اساس آن اعلام خواهد شد، بنابراین اولویت در ثبت نام، اولویتی در زمان دریافت سیم کارت ایجاد نکرده و زمان واگذاری هر سیم کارت با انجام قرعه کشی مشخص خواهد شد.


به گزارش ایسنا مهندس «رسول سرائیان» با بیان این که ثبت‌نام تلفن همراه از اول بهمن ماه آغاز و در روز پنجشنبه 27 بهمن ماه سال جاری خاتمه خواهد یافت، اظهار داشت: حوزه‌ی جغرافیایی ثبت‌نام تمام نقاطی است که بر اساس قانون تقسیمات کشوری، توسط وزارت کشور به عنوان شهر اعلام شده‌اند.


وی ادامه داد: تاکنون بر اساس آخرین اطلاعات هزار و 15 شهر در کشور وجود دارد، که ثبت نام در تمام آن‌ها انجام خواهد شد، پیش از این هزار و 11 شهر تحت پوشش تلفن همراه بودند که از این پس چهار شهر جدید التاسیس هم به آن افزوده شده و در صورت ثبت نام پوشش تلفن همراه در آن‌ها نیز تکمیل خواهد شد.


وی در ادامه به متقاضیان ثبت نام توصیه کرد: هر فرد در همان شهری که از تلفن همراه استفاده خواهد کرد، ثبت نام انجام دهد، زیرا در غیر این صورت باید 20 درصد هزینه‌ی اضافی جابه جایی پرداخت کند. بنابر این توصیه می‌کنیم متقاضیان در همان شهری که پول را به حساب بانک واریز می‌کنند، نسبت به ثبت نام اقدام کنند.


وی ادامه داد: در راستای این ثبت نام پیش‌بینی شد تا در صورتی که مشترک به هر دلیل درخواست استراداد وجه ثبت نام تلفن همراه را داشته باشد، از 15 روز پس از اعلام قرعه کشی این امکان برای وی فراهم شود. بدین ترتیب فرد با مراجعه به همان محلی که ثبت نام کرده می‌تواند کل وجه هزینه‌ی ثبت نام را استرداد کند، لازم به ذکر است که در این جریان هیچ وجهی از وی دریافت نخواهد شد.


وی ادامه داد: همچنین پیش‌بینی شد تا برای ثبت نام چند سیم کارت در این دوره به بیش از یک فیش یا حواله‌ی بانکی نیاز نباشد بلکه فرد با یک فیش بانکی می‌تواند، وجه خود را پرداخت کند، اما برای ثبت نام چند سیم کارت لازم است از فیش بانکی کپی گرفته و برای هر سیم کارت فرم ثبت نام را جداگانه دریافت کند. مبنای ثبت نام فیش رایانه‌ای است که به نام فردی که پول را به حساب واریز کرده صادر خواهد شد.


سرائیان در ادامه خاطر نشان کرد: نقل و انتقال فیش تلفن همراه از یک ماه پس از تاریخی که برای دریافت سیم کارت اعلام می‌شود، امکان پذیر است به این معنی که خرید و فروش تا یک ماه قبل از اعلام زمان حتما در دفاتر خدمات ارتباطی انجام شود و متقاضیان از نقل و انتقال دستی و رفاقتی خودداری کنند.


وی ادامه داد: مدارک مورد نیاز ثبت نام تلفن همراه در آگهی ثبت نام اشاره خواهد شد، اما ذکر این نکته ضروری است که تنها فرم ثبت نام تکثیر شده در جراید و کپی آن در دفاتر پستی و محل‌های ثبت نام قابل ارایه است و متقاضیان دقت کنند که هیچ گونه وجهی بابت فرم ثبت نام و عملیات بانکی و انجام ثبت نام مجاز نبوده و ثبت نام در سراسر کشور به شکل رایگان انجام خواهد شد.


وی تاکید کرد: در صورتی که متقاضیان با مورد خلافی در این رابطه مواجه شدند می‌توانند با اطلاع آن به شماره‌های ذکر شده در آگهی ثبت نام اقدام کنند.


وی ادامه داد: درج کد 10 رقمی‌ و آدرس صحیح پستی در فرم ثبت نام ضروری است، زیرا خوانا بودن آدرس در زمان توزیع قبوض کارکرد مهم بوده و باعث خواهد شد تا فیش‌های کارکرد با حداقل مشکل به دست مشترکان برسد.


وی با بیان این که بانک‌های پیش‌بینی شده برای دریافت هزینه‌ی ثبت نام شامل بانک ملی، ملت، صادرات، سپه و تجارت خواهد بود، افزود: نقاط در نظر گرفته شده برای ثبت نام دفاتر خدمات


ارتباطی، آژانس‌ها، دفاتر پستی و احتمالا شعب سیاری است که از سوی شرکت پست پیش‌بینی و اعلام خواهد شد.


وی در مورد هزینه‌ی ثبت نام گفت: این هزینه طبق مصوبه‌ی شورای اقتصاد 360 هزار تومان خواهد بود که به نام شرکت ارتباطات سیار و در شعب اعلام شده واریز می‌گردد، همچنین متقاضیان می‌توانند از ساعت 8 صبح تا 6 بعداز ظهر و در روزهای اعلام شده در تمام نقاط پیش‌بینی شده نسبت به ثبت نام اقدام کنند.


وی از متقاضیان درخواست کرد که پس از دریافت فیش ثبت نامی‌ حتما نسبت به کنترل اطلاعات مندرج در آن اقدام کند، زیرا در صورت مغایرت اطلاعات مذکور با اطلاعات فرد، کنترل آن کار بسیار دشواری خواهد بود. همچنین ثبت نام کنندگان باید در حفظ فیش ثبت نام خود دقت کنند چرا که صدور فیش المثنی تقریبا غیرممکن و بسیار دشوار خواهد بود. انجام عملیات دقیق ثبت نام از ابتدای تاریخ واریز وجه تا زمان دریافت فرم رایانه‌ای ضروری است.


سرائیان یاد آور شد: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته چنانچه واگذاری سیم کارت ‌های ثبت نامی‌ از بهمن ماه سال 84 بیش از یک سال به طول بیانجامد و تحویل سیم کارت به اسفند سال 85 به بعد موکول شود به ازای هر ماه تاخیر معادل سه هزار و 600 تومان در قبض کارکرد فرد به عنوان بستانکار اعمال خواهد شد.


وی خاطر نشان کرد: در این دوره از واگذاری سیم کارت‌ها، طبق روال گذشته در همان محل ثبت نام شده، تحویل مشترک خواهد شد. همچنین شماره 09990 به عنوان و احد ارتباطات مردمی‌ شرکت مخابرات پاسخگوی نیازهای اطلاعاتی مردم خواهد بود و موارد تخلف و مشکلات احتمالی نیز با شماره 8- 88641057 واحد بازرسی ارتباطات سیار قابل پیگیری خواهد بود.


مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار گفت: ثبت نام قسطی، بحثی بود که هیچگاه از جانب ما مطرح نشده است، اگر بحثی هم در این مورد مطرح شده بر مبنای این بوده که دستگاه‌ها یا ارگان‌هایی مانند پست بانک، خودشان تسهیلاتی برای ثبت نام قسطی تلفن همراه در اختیار بگذارند.


به گزارش ایسنا  مهندس‌ «رسول سرائیان» در جلسه‌ی مطبوعاتی با حضور رسانه‌ها به سوالات خبرنگاران در حوزه‌ی ارتباطات سیار پاسخ گفت.


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر لزوم تکمیل زیرساخت‌های شبکه‌ی تلفن همراه قبل از انجام ثبت نام مجدد تلفن همراه و این که مرکز پژوهش‌های مجلس نیز بروی این مساله تاکید کرده است‏ اظهار داشت: انجام ثبت نام بر اساس وظیفه‌ا‌ی است که درقانون به عهده‌ی ما گذاشته شده‏ ما طبق قانون عمل می‌کنیم و چنانچه مجلس یا هر نهاد قانونی نقطه نظراتی در این رابطه ابلاغ کند نیز بر اساس قانون عمل خواهیم کرد.


وی افزود: در راستای این ثبت‌نام، انجام تعهدات و واگذاری‌ها متناسب با ظرفیت سازی انجام خواهد شد.


وی یادآور شد: ما منکر مشکلات در شبکه‌ی تلفن همراه نیستیم، اما از طرف دیگر توسعه‌ی ظرفیت شبکه، بهبود و تنظیمات و بهینه سازی شبکه در حال انجام است.


وی در پاسخ به این سوال که چرا ثبت نام تلفن همراه بر اساس نیاز انجام نمی‌شود و آیا این امر به بروز دلالی در بازار منجر نخواهد شد، گفت: آزاد گذاشتن تعداد ثبت نام با توجه به انجام کارهای تحقیقاتی، نظر سنجی و در نظرگرفتن جوانب مختلف کار صورت گرفت و به این نتیجه رسیدیم که اعمال هر گونه محدودیت نیز به واسطه گری و ترویج دلالی در بازار منجر خواهد شد.


وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد بحث‌های مطرح شده پیرامون ثبت نام قسطی تلفن همراه گفت: ثبت نام قسطی، بحثی بود که هیچگاه از جانب ما مطرح نشده است، اگر بحثی هم در این مورد مطرح شده،بر مبنای این بوده که دستگاه‌ها یا ارگان‌هایی مانند پست بانک، خودشان تسهیلاتی برای ثبت نام قسطی تلفن همراه در اختیار بگذارند.


وی در مورد نتیجه‌ی بررسی طرح مطرح شده از سوی وزیر ارتباطات مبنی بر بررسی انتقال یا دایورت کردن تلفن همراه بر روی تلفن ثابت تصریح کرد: این بحث از نظر فنی در سیستم ما قابل تشخیص نبوده و امکان اجرایی شدن ندارد.


وی در مورد میزان ظرفیت در شبکه‌ی تلفن همراه، با بیان این که در هر ثبت نام، برنامه‌ی فازبندی توسعه‌یی باید انجام شود، گفت: در تعدادی از مراکز مانند تهران ظرفیت خالی نداریم و در برخی دیگر از نقاط دارای ظرفیت خالی هستیم،اما در راستای انجام ظرفیت سازی، برنامه‌ی توسعه‌ایی در نقاط مذکور انجام خواهد شد.


وی در مورد انجام ثبت نام آنلاین تلفن همراه گفت: بخشی از این کار به شبکه‌ی بانکی کشور و بخشی دیگر، به شبکه‌ی پستی بر می‌گردد. در صورتی که شرکت پست نسبت به انجام چنین کاری اعلام آمادگی کند ما هم برای فراهم کردن این امکان، در خدمتشان هستیم.


وی در پاسخ به این سوال که قبلا، پایان اسفند ماه به عنوان زمان بهبود اختلالات شبکه‌ی تلفن همراه اعلام شده بود، گفت: فرایند بهینه سازی و بهبود شبکه مستمر خواهد بود و چنانچه مطلبی مبنی بر این که پایان این امر در اسفند ماه مطرح شده، به این معنا است که بخشی از کار در این زمان خاتمه می‌یابد. اما کار بهینه سازی و بهبود شبکه در مقطع خاص متوقف نخواهد شد، بلکه با هر توسعه و به موزات آن عملیات بهبود کیفیت شبکه انجام می‌شود.


وی در مورد علت بروز اختلال در ارسال SMS طی هفته‌ی گذشته اظهار داشت: اختلال در ارسال SMS بحث خیلی پیچیده‌ای نیست زیرا در مواقع خاصی از سال به دلیل حجم بالای ترافیک در شبکه با مشکلاتی در شبکه مواجه می‌شویم، چرا که افراد در ایامی‌ مانند عید قربان حجم زیادی از پیام‌ها را ارسال می‌کنند در حالی که شبکه برای حالت طبیعی و بهینه طراحی شده است، بنابراین می‌توان پیش‌بینی کرد که احتمالا در شب عید غدیر هم با چنین مشکلی برخورد کنیم، زیرا این اتفاق با توجه به ماهیت شبکه رخ خواهد داد.


وی در مورد میزان پیش بینی برای انجام ثبت نام در بهمن ماه افزود: برآورد ثبت نام براساس نظر سنجی، بین ‌۵/٣ تا ‌۴ میلیون است اما پارامترهای مختلفی می‌تواند این رقم را تغییر دهد.








ایلنا – مهسا خدابخشی – استرداد وجوه پرداختی متقاضیان سیم‌‏کارت تلفن همراه که قصد انصراف داشته باشند از 15 روز پس از قرعه‌‏کشی آغاز و تا یک ماه قبل از تاریخ اعلامی جهت تحویل سیم‌‏کارت ، در واحدهای مرکزی مناطق و ادارات کل پست استان‌‏ها و ادارات پست شهرستان‌‏ها انجام خواهد شد.


به گزارش خبرنگار ایلنا، مهندس رسول سرائیان ، مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار ، امروز در جلسه‌‏ای مطبوعاتی با عنوان همایش رسانه‌‏ای طرح همراهی 84 که به منظور اطلاع‌‏رسانی در خصوص ثبت نام دوره جدید سیم‌‏کارت‌‏های تلفن همراه برگزار شد ، اظهار داشت: سال 84 نقطه عطف ارتباطات سیار در کشور است ؛ چرا که بحث رقابت در این عرصه با ورود اپراتورهای بخش خصوصی در کشور شکل گرفت.
وی ، با بیان این‌‏که تعامل بین بخش خصوصی و دولتی سبب شده که مردم حق انتخاب پیدا کنند ، گفت: بنا داریم ضریب نفوذ 35 درصد تلفن همراه را تا پایان سال 88 و 18 میلیون و 100 هزار مشترک در برنامه چهارم توسعه با کمک اپراتورهای بخش خصوصی داشته باشیم.
وی ، با اعلام اول بهمن ماه تا 27 بهمن ماه جاری به عنوان ایام ثبت نام سیم‌‏کارت ، خاطرنشان کرد: ثبت نام در کلیه نقاطی که بر اساس تعریف وزارت کشور و قانون تقسیمات کشوری شهر نامیده می‌‏شود صورت می‌‏گیرد و برای هر شهر فقط در همان شهر ثبت نام انجام شده و تلفن با پیش‌‏شماره‌‏ همان شهر تحویل می‌‏شود.
مهندس سرائیان ، با تاکید بر این که طبق تعرفه‌‏های مصوب فعلی به مکالمه با تلفن همراه یک شهر در شهر دیگر 20 درصد هزینه جابجایی اضافه می‌‏شود ، گفت: توصیه می‌‏شود متقاضیان در شهر محل اقامت خود ثبت نام کنند.
مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ، افزود: کلیه وزارت خانه‌‏ها ، موسسات و شرکت‌‏های دولتی و موسسات عمومی غیردولتی در صورت نیاز به تلفن همراه ، الزاما باید از طریق ثبت نام اقدام نمایند.
وی ، از دیگر شرایط ثبت نام بیش از یک سیم کارت برای هر متقاضی اشاره کرد و افزود: برای هر متقاضی با یک فیش واریز نقدی ثبت نام بیش از یک سیم کارت بلامانع است.
وی ، با بیان این‌‏که نقل و انتقال فیش ثبت نامی تا یک ماه قبل از تاریخ اعلام شده برای تحویل سیم‌‏کارت در دفاتر خدمات ارتباطی مجاز خواهد بود ، یادآور شد: تاریخ اعلام واگذاری پس از قرعه‌‏کشی اعلام خواهد شد و فیش رایانه‌‏ای ثبت نام برای هر سیم‌‏کارت و به نام پرداخت کننده مندرج در فیش بانکی صادر می‌‏شود.
مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار ، در خصوص مدارک مورد نیاز ثبت نام به تصویر خوانای صفحه اول شناسنامه و در صورت داشتن توضیحات تصویر صفحه مربوطه برای اشخاص حقیقی اشاره کرد و بیان داشت: تصویر آگهی تاسیس در روزنامه رسمی با آخرین تغییرات برای اشخاص حقوقی غیردولتی و تقاضای کسب مقام مجاز دستگاه متقاضی برای وزارت خانه‌‏ها ، موسسات و شرکت‌‏های دولتی و موسسات عمومی غیردولتی الزامی است.
سرائیان ، گفت: کپی فرم ثبت نام در همه جراید و نشریات کثیرالانتشار قابل استفاده است و متقاضیانی که قصد ثبت نام بیش از یک سیم کارت را دارند می‌‏توانند وجوه خود را با یک فیش بانکی پرداخت کنند و لازم است با ارایه تصویر از فیش واریزی ، فرم ثبت نام تکمیل شده و شناسنامه به تعداد سیم‌‏کارت درخواستی ، فیش رایانه‌‏ای جداگانه‌‏ای برای هر تقاضا دریافت کنند.
وی ، با بیان این‌‏که هیچ‌‏گونه وجهی بابت ثبت نام نباید از متقاضیان اخذ شود ، یادآور شد: درج کد ده رقمی و آدرس صحیح پستی در فرم ثبت نام بسیار مهم است تا در زمان توزیع قبوض با مشکل مواجه نشویم.
وی ، با ذکر بانک‌‏های ملی ، ملت ، صادرات ، سپه و تجارت به عنوان بانک‌‏های فعال در این زمینه ، خاطرنشان کرد: متقاضیان با مراجعه به کلیه شعب این بانک‌‏ها در سراسر کشور و با واریز مبلغ سه میلیون و 600 هزار ریال به ازای هر سیم کار درخواستی در دفاتر پستی، دفاتر خدمات ارتباطی و آژانس‌‏های پستی ، برای تکمیل فرم ثبت‌‏نام اقدام کنند.
سرائیان ، با بیان این‌‏که متقاضیان پس از دریافت فیش ثبت نام نسبت به کنترل صحت اطلاعات مندرج در آن اقدام کنند، یادآور شد: عدم مراجعه واریزکنندگان وجه در موعد مقرر به نقاط ثبت نامی به منزله انجام نشدن ثبت نام تلقی می‌‏شود.
وی ، افزود: صدور المثنی غیرممکن است و متقاضیان باید نهایت دقت را در حفظ و نگهداری فیش ثبت نام داشته باشند.
سرائیان ، در خصوص نحوه واگذاری و قرعه‌‏کشی سیم‌‏کارت تلفن همراه ، تصریح کرد: قرعه‌‏کشی طی یک مرحله همزمان با میلاد حضرت رسول اکرم در روز 27 فروردین ماه با حضور نمایندگان رسانه‌‏های جمعی به طور متمرکز در تهران و برای کل کشور انجام خواهد شد و تاریخ ثبت نام تاثیری در اولویت واگذاری نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ، با تاکید بر این‌‏که زمان و ظرفیت واگذاری در روز قرعه‌‏کشی اعلام می‌‏شود ، اظهار داشت: آن دسته از متقاضیانی که تحویل سیم‌‏کارت‌‏های ثبت نامی آن بیش از یک سال به طول می‌‏انجامد به ازای هر ماه مازاد بر یک سال انتظار ، مبلغ 36 هزار ریال به میزان سالانه 12 درصد نرخ سپرده میان مدت بانکی پاداش مشارکت در طرح توسعه شبکه تلفن همراه کشور تعلق می‌‏گیرد.
وی ، افزود: این مبلغ در قبوض کارکرد مشترکین به عنوان بستانکاری منظور و از محل کارکرد مستهلک خواهد شد و این مبلغ از اسفندماه سال 85 محاسبه می‌‏شود.
همچنین ، در ادامه این نشست مهندس سرائیان ، به سوالات خبرنگاران مبنی بر ابهامات وضعیت شبکه همراه کشور پاسخ داد.
وی ، با بیان این‌‏که ثبت نام تلفن همراه دوره جدید هیچ‌‏گونه مشکل قانونی ندارد و شرکت ارتباطات سیار مکلف به رعایت قانون است ، گفت: شرکت ارتباطات سیار برای انجام تعهدات و رسیدن به ضریب نفوذ اعلامی طی برنامه چهارم توسعه سیم‌‏کارت واگذار می‌‏کند و در این خصوص پیش‌‏بینی‌‏های لازم زیرساختی شبکه متناسب با ظرفیت واگذاری صورت گرفته است.
مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار ، عملیات توسعه ، بهینه سازی و بهبود شبکه را به عنوان سه فاز اصلی این شرکت عنوان کرد و یادآور شد: قبل از واگذاری‌‏ها کیفیت و وضع شبکه را به حد مطلوب می‌‏رسانیم.
وی ، در خصوص ثبت نام آنلاین سیم‌‏کارت ، نیز اظهار داشت: بخشی از این مسئله به شبکه بانکی کشور برمی‌‏گردد که تاکنون این امکان فراهم نشده است و چنانچه شرکت پست در این خصوص اعلام آمادگی کند شرکت ارتباطات سیار نیز آمادگی این کار را خواهد داشت.
سرائیان ، در پاسخ به این سوال که چرا تاکنون هیچ‌‏گونه مصاحبه‌‏ای مطبوعاتی از سوی این شرکت در خصوص اطلاع‌‏رسانی از شبکه تلفن همراه کشور صورت نمی‌‏گرفت ، بیان کرد: قصد داشتیم شبکه به حدی از بلوغ برسد بعد مصاحبه مطبوعاتی بگذاریم.
وی ، در خصوص عدم فعالیت پست بانک در این دوره از ثبت نام سیم‌‏کارت ، اظهار داشت: پست بانک جزء خانواده وزارت ICT است و با توجه به هماهنگی‌‏های انجام شده وزارت اقتصاد تنها مجوز ثبت نام در شعب بانک‌‏های مذکور را داده است ؛ اما از پست بانک در سایر فرآیندها نظیر کنترل مالی و استرداد فیش استفاده خواهیم کرد.
وی ،‌‏ با اظهار خرسندی از این‌‏که ضریب نفوذ تلفن همراه در تهران به 50 درصد رسیده است ، تاکید کرد: ما همه نقدها و انتقادات را می‌‏پذیریم و سعی می‌‏کنیم قبل از واگذاری‌‏های این دوره وضعیت شبکه را به نحو مطلوبی برسانیم.
سرائیان ،‌‏ با بیان این‌‏که مردم حق انتخاب دارند و می‌‏توانند تشخیص دهند که ثبت نام کنند یا خیر ، یادآور شد: 250 شهر جدید کشور تحت پوشش تلفن همراه قرار گرفته‌‏اند که نیاز مردم این شهرها به تلفن همراه احساس می‌‏شود.
وی ، افزود: در حال حاضر هزار و 15 شهر در کشور وجود دارد که تنها 4 شهر از این میزان تحت پوشش تلفن همراه قرار ندارد و تلفن همراه اکثر جاده‌‏های اصلی کشور و روستاها را تحت پوشش قرار داده است.
وی ، در پاسخ به سوالی مبنی بر کاهش هزینه دایورت که از سوی مجلس شورای اسلامی مطرح شده بود ، گفت: این از نظر فنی امکان‌‏پذیر نیست و این طرح وجود خارجی نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ، علت ثبت نام نامحدود سیم‌‏کارت را جلوگیری از ترویج بازار واسطه‌‏گری دانست و تصریح کرد: ایجاد محدودیت‌‏ الزام هرکس به ثبت نام یک سیم‌‏کارت بازار خرید و فروش واسطه‌‏گری را دامن می‌‏زند.
وی ،‌‏ با تکذیب اخبار برخی از رسانه‌‏ها مبنی بر ثبت نام اقساطی سیم‌‏کارت ، یادآور شد: ثبت نام قسطی هیچ وقت مطرح نشده و هر دستگاه یا سازمانی می‌‏توانند متناسب با شرایط تسهیلاتی را برای کارمندان خود فراهم کند که این مسئله در حیطه مسئولیت‌‏های ارتباطات سیار نیست.
سرائیان ، با اشاره به روند نزولی کاهش قیمت از سری اول ثبت نام‌‏ها تاکنون ، یادآور شد: آنچه که در حال حاضر مصوب شده نرخ360 هزار تومانی سیم کارت در این دوره است و هیچ برنامه‌‏ای برای تغییر نرخ ثبت نام در این بازه زمانی نداریم.
وی ف درآمد شرکت ارتباطات سیار را در سال 84 حدود 800 میلیارد تومان عنوان کرد و بیان داشت: در حال حاضر شبکه سیار کشور توسط تیم داخلی و مجموعه متخصصین ایرانی اداره می‌‏شود و قرارداد شرکت ارکام انگلیسی که مشاور شرکت ارتباطات سیار بود در شرف اتمام است.














مدیر عامل‌شرکت ارتباطات سیار، می‌گوید:نتایج نظرسنجیها، کارهای میدانی و نیز جلسات متعدد کارشناسی ما نشان می‌دهد که هرگونه اعمال محدودیت در ثبت نام سیم‌کارت، بازار خرید و فروش و دلالی شناسنامه را ترویج می‌دهد.


“رسول سراییان” روز یکشنبه در حاشیه کنفرانس مطبوعاتی خوداین مطلب را در پاسخ به این سوال که “چرا ثبت نامها طبق نیاز نیست و اینکه افراد می‌توانند برای سیم‌کارتهای متعدد ثبت نام کنند، آیا بازار دلالی این کالا را رونق نمی‌بخشد”، بیان کرد.


وی همچنین در پاسخ به سووالی درباره درآمد امسال شرکت ارتباطات سیار گفت :بودجه این شرکت برای سال ‪ ۸۴‬حدود ‪ ۸۰۰‬میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.


سراییان در جواب به اینکه چرا نام پست بانک که متعلق به وزارت ارتباطات است، در میان بانکهایی که وجه سیم‌کارتها را می‌توان در آنها پرداخت، نیست و آیا در مراحل گذشته ثبت نام در این بانک تخلفی روی داده است، گفت: مجوز اعطا شده توسط وزارت دارایی در این مرحله تنها شامل بانکهایی بود که نام آن را گفتم.


وی در پاسخ به اینکه چرا در حالی که شبکه تلفن همراه هم‌اکنون با نارساییهای زیادی مواجه است، واگذاریهای جدید صورت می‌گیرد، گفت: از زمان ثبت نام پیشین سیم‌کارتها در بهمن ‪ ۲۵۰ ،۸۲‬شهر جدید تحت پوشش تلفن همراه قرار گرفته‌اند که مردم آنها و نیز متقاضیان جدید در شهرهای دیگر نیز حق دارند که تلفن همراه داشته باشند.


این‌مقام مسوول افزود: همچنین برنامه پنج ساله چهارم، وزارت ارتباطات را موظف کرده است که در پایان برنامه (پایان سال ‪ (۸۸‬ضریب نفوذ تلفن همراه را در سراسر کشور حداقل به ‪ ۳۵‬درصد برساند.


سراییان درباره بهسازی و رفع نارساییهای شبکه تلفن همراه نیز گفت:
بهسازیها در حین توسعه شبکه و بر اساس اولویت بندیها بوده که اولویت نخست در آن توسعه و ایجاد ارتباطات سیار است که تاکنون خوب بوده و مثلا از پارسال تاکنون ضریب نفوذ تلفن همراه درتهران (با تالیا)به ‪ ۵۰‬رسیده است.


به گفته وی، در اولویت دوم که بهبود و بهینه‌سازی شبکه است، در تهران در فاز اول که در دو ماه گذشته پایان یافت، بین ‪ ۱۰‬تا ‪ ۲۰‬درصد وضع شبکه بهبود یافت و فاز دوم تازه شروع شده و ادامه می‌دهیم تا پیش از واگذاری مرحله بعد، وضع شبکه را بهتر کنیم.


سراییان همچنین در پاسخ به اینکه چقدر ظرفیت خالی در شبکه همراه کشور وجود دارد، با بیان اینکه توسعه شبکه ادامه دارد، گفت: ظرفیت خالی را در هر منطقه در زمان واگذاری سیم‌کارتها اعلام خواهیم کرد و برنامه واگذاری متناسب با توسعه انجام خواهد شد.


وی افزود: قطعا در برخی مناطق مانند تهران اکنون هیچ ظرفیت خالی برای واگذاری سیم‌کارت نداریم و در آن باید توسعه ایجاد شود که هم‌اکنون بیش از ‪ ۲۰‬تا ‪ ۳۰‬پیمانکار در این شهر سرگرم این کار هستند .


خبرنگار ایرنا پرسید حال که در هر واگذاری بهای سیم‌کارت نسبت به قبل کاهش می‌یابد، بسیاری از کسانی که در سالهای قبل سیم کارت را به قیمتهای ‪ ۶۰۰‬هزار و یا ‪۵۰۰‬هزار تومان دریافت کرده‌اند، می‌گویند بخش اعظمی از این وجه صرف زیرساخت و توسعه شبکه شده است، آیا وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات سیار بطور خاص برنامه‌ای برای این افراد دارد؟
سراییان با بیان اینکه شرکت ارتباطات سیار صددرصد دولتی است و منابع آن در مجلس به تصویب می‌رسد، پاسخ داد: برای زیرساخت و نیز توسعه، طبق قانون یا باید منابع خود را از طریق منابع عمومی مثل نفت و مالیات و یا از طریق پیش‌فروش تامین کنیم که در اینجا مجلس دستور تامین منابع از پیش فروش را داده است.


وی در پاسخ به سووالی درباره محلهای هزینه مبلغ دریافتی برای پیش – فروش سیم‌کارت، گفت: طبق مصوبه شورای اقتصاد، ‪۳۶۰‬هزار تومان دریافتی، صرف چهار بخش ودیعه، مالیات، توسعه روستایی و هزینه نصب می‌شود ولی چون هنوز این مصوبه به دست ما نرسیده ریز هر یک از این بخشها مشخص نیست.


سراییان افزود: در ثبت نام قبلی سیم‌کارت که ‪۴۴۰‬هزار تومان دریافت شد، ‪۲۹۲‬هزار تومان بابت ودیعه، ‪۸۸‬هزار تومان مالیات، ‪۵۰‬هزار تومان توسعه روستایی و ‪ ۱۰‬هزار تومان نیز بابت هزینه نصب بود.


سراییان‌در پاسخ به اینکه آیا در امر اصلاح شبکه تلفن همراه از شرکتهای خارجی نیز استفاده می‌کنید، پاسخ داد: اکنون بهینه‌سازی شبکه توسط تیم خود شرکت ارتباطات سیار یعنی متخصصان داخلی آن انجام می‌شود ولی مناقصه‌ای برای استفاده از بخش خصوصی ایرانی در این زمینه داده‌ایم که این پیمانکاران اگر لازم بدانند از کارشناسان خارجی استفاده می‌کنند.


خبرنگاری پرسید “گفته می‌شود که از سال ‪ ۸۰‬از یک مشاور خارجی در امر اصلاح شبکه تلفن همراه استفاده می‌کنید، نام آن چیست” که سراییان پاسخ داد: شرکت “ایرکام” به‌عنوان مشاور خارجی، علاوه بر بهینه‌سازی شبکه در امر توسعه و آموزش نیز به ما یاری می‌رساند.


وی به این سووال که چه‌زمانی ثبت نام اینترنتی (‪ (ONLINE‬سیم‌کارتها انجام می‌شود، این گونه پاسخ داد: بخشی از این امر بستگی به شبکه پستی و بخشی به شبکه بانکی کشور بستگی دارد و زمانی این کار انجام می‌شود که این دو شبکه آمادگی آن را داشته باشند.

 

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.