مخابرات فضایی

April 10, 2006
19:13 دوشنبه، 21ام فروردینماه 1385
کد خبر: 4338

تشریح عملکرد صاایران در سال ۸۴ و برنامه های این شرکت در سال ۸۵

ابراهیم محمودزاده - مدیرعامل صاایران و رئیس هیئت مدیره ایرانسل - عکس از آرش کریم بیگی - ایستنامدیر عامل شرکت صنایع الکترونیک ایران گفت: نمی‌توان هیچ شبهه و شکی در قبال فعالیت‌های ایرانسل مطرح کرد، کار ایرانسل به‌طور دقیق در حال پیگیری است و قضیه‌ی بازداشت شدن معاون وزیر ارتباطات هیچ ارتباطی به MTN، ایرانسل و اپراتور دوم ندارد.


به گزارش ایسنا دکتر ابراهیم محمودزاده این مطلب را امروز در یک نشست خبری عنوان کرد. وی در این نشست، عملکرد سال ‌۸۴ و برنامه‌های سال ‌۸۵ شرکت صنایع الکترونیک ایران را تشریح کرد‌.


وی با بیان این‌که صاایران ماموریت و فعالیت‌های مخابراتی، سیستم‌های IT و غیره را در نیروهای مسلح برعهده دارد، اظهار داشت: این شرکت در کنار فعالیت‌های نظامی ‌به‌عنوان مسوولیت اصلی خود مجبور است برای به‌روز بودن تکنولوژی و تجهیزاتش، ارتباطات گسترده را در سطح جهانی داشته باشد، از این منظر توسعه‌ی تکنولوژی نظامی‌ در سطح جهانی ما را مجبور می‌کند تا تکنولوژی‌های خود را با بخش‌های غیرنظامی‌ که به‌نوعی دومنظوره شده است، تطبیق دهیم.


او ادامه داد: بنابراین تکنولوژی‌های مورد استفاده در بخش غیرنظامی صاایران‌ بر بخش نظامی‌ نیز تطبیق دارند و بخش‌هایی هم در قالب محصول، سرویس و خدمات به‌صورت نظامی‌ تولید می‌کند، بنابراین فعالیت غیر نظامی ‌را هم در سبد تولید صاایران خواهیم داشت.


محمودزاده با بیان این که صاایران در سال گذشته توانست به صددرصد عملکرد خود در قبال برنامه‌ها دست یابد، اظهار داشت‌: در بخش غیرنظامی، ‌فعالیت‌های بیشتری بویژه در محصولات پایین‌دستی که بیشتر خانوارها مصرف‌کننده‌ی آن بودند، انجام دادیم، اما در سال ‌۸۵، به محصولات سیستم‌های اصلی پشتیبانی خانوارها مانند شبکه و سیستم‌های هسته‌یی و پایه‌یی مراجعه کردیم.


وی ادامه داد‌: در حال حاضر تقریبا محصول خانگی نداریم، اما از شبکه‌ی تلفن همراه یا شبکه‌ی فیبر و بستر ارتباطات مردم پشتیبانی می‌کنیم. به‌عنوان مثال پشتیبانی شبکه‌ی فیبرنوری سیستم‌های وزارتخانه‌های نیرو، نفت و بویژه وزارت ارتباطات و مخابرات در دستور کار صاایران قرار گرفته است.


او با بیان این که سهم محصولات نظامی‌ در سال گذشته از حدود ‌۳۵ درصد به ‌۵۰ درصد افزایش یافته و سهم غیرنظامی‌ کاهش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد‌: صاایران محصولات قابل توجهی در سال گذشته در حوزه‌ی مخابرات، الکترونیک و سیستم‌های رایانه‌یی ارایه کرد، به‌طوری که ‌۱۲۰ محصول در سبد نیروهای مسلح و سبد شبکه‌ی مجموعه‌ی کشور ارایه شد.


وی ادامه داد‌: در سال ‌۸۴، هشت پروژه‌ی مهم تحقیق و توسعه آغاز شد که در سال‌های ‌۸۵ و سال‌های بعد به محصولی برای نیروهای مسلح کشور تبدیل خواهد شد.


محمود زاده ادامه داد‌: در سال گذشته ‌۲۰ میلیارد تومان در بخش تحقیق و توسعه هزینه شد که تحول بزرگی به نظر می‌رسد، همچنین سقف اعتباری پیش‌بینی شده در بخش تحقیق و توسعه به ‌۳۰ میلیارد تومان در سال ‌۸۵ افزایش خواهد یافت و همچنین برنامه‌ها از بخش نظامی‌ و


غیرنظامی‌ به ‌۵/۱ برابر افزایش می‌یابد.


مدیر عامل صاایران یادآور شد‌: این شرکت محصولات جدیدی ارایه خواهد کرد. عمده‌ی محصولات ما در بخش‌ها‌ی جنگ الکترونیک، رادار و ردیاب‌ها، قطعات حساس الکترونیکی، سیستم‌های امنیتی مخابرات اعم از شبکه، سیستم‌های نرم‌افزاری، آپتیکی، لیزری، همچنین سیستم‌های ارتباطات پایدار در بخش نیروهای مسلح و در بخش تجهیزات شهری هستند که معمولا ناجا و بخش‌های غیرنظامی ‌از شبکه‌ی مخابرات برخوردار خواهند شد.


وی یادآور شد‌: در سال گذشته ضمن تحول خوب در سطوح رادار در نیروهای مسلح، خوشبختانه در بخش تکنولوژی به‌روز رادار، سیستمی از رادارهای پیشرفته تست شد که کاملا داخلی و مورد نیاز نیروهای مسلح است و امسال نیز قرار است تا مقداری از محصولات مختلف را از این رادار در اختیار نیروهای مسلح قرار دهیم.


او ادامه داد‌: رادار‌های برد بلند و متوسط را برای نیروهای مسلح در برنامه کاری خود داریم که تعدادی از آن‌ها تامین می‌شود، همچنین امسال از سیستم پیشرفته‌تری در رادار استفاده خواهیم کرد که در سال آتی ارایه خواهد شد.


محمودزاده افزود‌: در سال گذشته کلیه‌ی سیستم‌های مخابراتی نیروهای مسلح را نوسازی و بهسازی کردیم و خوشبختانه توفیقات خوبی در رزمایش پیامبر اعظم (ص) با استفاده از سیستم‌های ارتباطی و امنیتی که به‌طور مشترک انجام شد، به‌دست آمد.


وی ادامه داد‌: در بخش امنیت مخابرات قرار است تا کلیه‌ی سیستم‌های نیروهای مسلح در شبکه‌ی ارتباطی را به سیستم‌های امنیتی کامل و به‌روز مجهز کنیم.


او افزود‌: در زمینه‌ی optic، دوربین‌های برد کوتاه و بلند در سطح استانداردهای جهانی به‌طور کامل در سال گذشته در اختیار نیروهای مسلح قرار گرفت و سیستم‌های پدافند هوایی و بویژه آپتیکی که به‌عنوان غیر فعال در سطح جهانی شناخته می‌شود، مورد تست قرار گرفت که هماهنگ با سیستم‌های پیشرفته و صد در صد داخلی است و در قالب محصولات مختلف امسال ارایه خواهد شد.


وی ادامه داد‌: در بخش نرم‌افزاری قرار است تا کار تحقیق و توسعه در سال ‌۸۴ را که بر روی بانک‌های اطلاعاتی و سیستم عامل ملی یا دفاعی که ساخته و پرداخته‌ی کار سنگین صاایران و شرکت‌های تابعه بوده، پیاده‌سازی کنیم.


محمودزاده با اشاره به پرتاب ماهواره‌ی سینا در سال ‌۸۴ آن‌را از اقدامات مهم دانست که ما را به کشوری صاحب دانش و تکنولوژی ماهواره در سطح جهانی تبدیل کرد و افزود‌: این ماهواره امروز در مسیر سرویس‌دهی قرار گرفته است و در همین راستا هفته‌ی گذشته به توافق مشترکی میان صاایران و سازمان فضایی رسیدیم، تا نسخه‌ی دوم ماهواره‌ی سینا با عنوان ماهواره‌ی پارس طراحی و ساخته، پس از دو سال پرتاب شود، همچنین قرارداد نهایی آن ماه آینده به امضا خواهد رسید.


وی همچنین ادامه داد‌: صاایران به‌عنوان یکی از شرکای پروژه‌ی ایرانسل و اپراتور دوم تلفن همراه است که خوشبختانه سرویس حرفه‌یی خود را در تابستان ارایه خواهد کرد.


او با بیان این که این پروژه مقطع زمانی بسیار حساس و سرنوشت‌سازی را پشت سر گذاشته است، افزود: نزدیک به ‌۵۰۰ تا ‌۶۰۰ میلیون دلار در جریان مناقصه‌ی مربوط و نزدیک به ‌۴۰۰ میلیون دلار نیز هزینه‌های دیگری در ارتباط با این جریان انجام شده است.


محمودزاده در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا بازداشت شدن معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارتباطی به جریان اپراتور دوم تلفن همراه داشته است، گفت‌: موضوع اپراتور دوم از نظر برآیند تکنیک سرمایه‌گذاری، مدیریت و کار مشارکتی با کشورهای خارجی الگوی خوبی برای فعالیت‌ها در کشور است، بویژه این‌که دستگاه‌های مختلفی مانند مجلس، وزارت دفاع و وزارت ارتباطات بر این جریان نظارت داشتند و شرکت MTN به عنوان شفاف‌ترین شرکت در میان شرکت‌های خارجی انتخاب شد، بنابراین فکر می‌کنم با این مجموعه‌ی نظارتی و فرآیند شفاف به نظر می‌رسد کار در مجموعه‌ی ایرانسل، بی‌نقص انجام شده است.


وی با بیان این که نمی‌توان هیچ شبهه و شکی در قبال فعالیت‌های ایرانسل مطرح کرد و کار ایرانسل به‌طور دقیق در حال پیگیری است، افزود: من قضیه‌ی بازداشت شدن معاون وزیر ارتباطات را از رسانه‌ها شنیدم و باید بگویم که این موضوع هیچ ارتباطی به MTN، ایرانسل و اپراتور دوم ندارد.


او در پاسخ به سوال دیگری در مورد سهم صاایران در رابطه با مقوله‌ی آموزش گفت‌: در سال ‌۸۵، آموزش عمومی ‌کارکنان، مدیران صاایران و همکاری با دانشگاه‌ها مورد نظر گرفته است و در سال گذشته نیز نزدیک به ‌۵۰۰ میلیون تومان برآورد بودجه هزینه‌ی آموزش مدیران شده بود که امسال هم همین رقم در نظر گرفته شده است.


مدیرعامل صاایران افزود‌: همچنین در بخش توسعه و تحقیق طبق برنامه‌ریزی قراردادهای خوبی با دانشگاه‌ها منعقد شده است، همچنین بیش از صد ساعت آموزش هم در مورد مشتریان تخصصی صاایران در برنامه قرار گرفته است.


وی ادامه داد‌: صاایران به معاونت IT وزارت ارتباطات پیشنهاد داده است که آمادگی دارد تا در توسعه‌ی انفورماتیک کشور و در ترویج و ارتقای دانش IT سهمی ایفا کند، همچنین آمادگی داریم تا به برخی از رسانه‌ها‌ی تخصصی کمک به با آن‌ها همکاری کنیم.


محمودزاده در ادامه درباره موارد مطرح شده مبنی بر این‌که ایران از ماهواره‌ی سینا استفاده‌ی نظامی‌ می‌کند، گفت‌: سینا ماهواره‌ای است که سرویس و خدمات عمومی‌ به جامعه‌ ارایه می‌کند و کارآیی آن آشکار است، به عنوان مثال می‌تواند تصویربرداری تا دقت ‌۵۰ متر را که در آینده به ‌۲۵ متر می‌رسد، از کل زمین و برای مشتریان خود که می‌تواند سازمان محیط زیست یا سازمان‌های هواپیمایی کشوری باشد، داشته باشد، بنابراین قابلیت تصویربرداری از هر نقطه‌ی زمین و در هر زمان از کارآیی‌های سینا به‌حساب می‌آ‌ید.


وی ادامه داد‌: همچنین وجود ترمینال‌ها بر روی ماهواره‌ی مخابراتی یا سیگنال‌ها‌ی مخابراتی امری معمولی است که کار جاری ماهواره‌های مخابراتی است. بنابراین سرویس‌های سینا سرویس‌های عمومی ‌است.


او در ادامه درباره درآمد‌ها و سود صاایران در سال گذشته گفت‌: میزان سود صاایران در سال گذشته مبلغی بین هفت تا هشت میلیارد تومان بوده است و نسبت درآمدها هم ‌۵۰ درصد نظامی‌ و ‌۵۰ درصد غیر نظامی‌است که می‌توان گفت ‌۱۰ درصد از درآمدهای صاایران از صادرات و ‌۹۰ درصد از فروش داخلی بوده است.


وی با بیان این که صاایران بنگاه اقتصادی است که به دولت سود می‌دهد، گفت: این شرکت همه‌ی تعرفه‌های گمرکی خود را پاس کرده و می‌توان گفت‌ که حتی یک پیچ را هم خارج از عرف عمومی ‌وارد کشور نکرده و تعرفه‌های گمرکی خود را پرداخته است.

 

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.