سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 9, 2012
9:25 سه شنبه، 18ام مهرماه 1391
کد خبر: 50922

هشدار دبیرکل سازمان نظام صنفی به واردات لپ‌تاپ‌های بی‌نشان

 

دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور معتقد است که وجود محدودیت در حجم واردات و تعدد و تنوع نوت‌بوک‌های وارداتی می‌تواند راه را برای ورود اجناس تقلبی و قاچاق باز کند.
 

حمیدرضا قمی در گفت‌وگو با ایسنا به ذکر توضیحاتی درباره تاثیرات بالارفتن و نوسان قیمت ارز در بازار نوت‌بوک پرداخت و اظهار کرد: مدتی بود نوت‌بوک و آی‌فون‌ها در حال تبدیل شدن به یکی از ابزارآلات لازم در سبد خانواده‌ها بودند؛ در حال حاضر با این شرایط تقاضا کاهش پیدا کرده و نوسانات قیمت ارز شرایط را به‌گونه‌ای پیش می‌برد که دیگر واردات برای واردکنندگان مقرون به صرفه نبوده و آنها چنین عملی را موجه نمی‌دانند.
قمی با بیان اینکه اکنون بیش از افزایش قیمت ارز نوسانات است که به بازار و واردکنندگان صدمه می‌زند، یادآور شد: زمانی با وجود تعرفه‌های گمرکی، قیمت‌های ما با کشورهای منطقه یکسان بود، اما اکنون این وضعیت حتی در زمینه کاربرد تکنولوژی هم نگرانی‌هایی ایجاد کرده است.
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور گفت: اینکه سطح عمومی جامعه و به ویژه دانشجویان نتوانند با آخرین تکنولوژی‌های روز آشنا و از آنها بهره‌مند شوند اتفاق بدی است، چرا که نرم‌افزار و سخت‌افزار صنعت‌هایی نیستند که بتوانند به شکل خوشه‌ای رشد و توسعه پیدا کنند.
او در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به صحبت‌هایی که گاه در سطح جامعه منتشر شده و اینگونه اعلام می‌کند که ظرف ماه‌های آینده دیگر واردات نوت‌بوک و لپ‌تاپ صورت نخواهد گرفت، خاطرنشان کرد: اینکه بخواهیم بگوییم مطلقا واردات نخواهیم داشت غیرممکن است؛ چراکه بخش‌های صنعتی و تولیدی به این تجهیزات نیاز دارند. ما لفظ کلی به کار نمی‌بریم. به گفته قمی اکنون شرایط به گونه‌ای شده که گاهی شاهدیم که لپ‌تاپ‌های موجود در بازار 150 یا حتی 200 درصد افزایش قیمت داشته‌اند که این موضوع به هرحال غیرموجه محسوب می‌شود.
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به محدودیت حجم واردات، تعدد و تنوع نوت‌بوک‌های وارداتی با بیان اینکه چنین وضعیتی می‌تواند راه را برای ورود اجناس تقلبی و قاچاق باز کند، توضیح داد: درست است که هنوز به صورت انبوه گزارشی از واردات قاچاق نداشته‌ایم، اما به هرحال این شرایط ویژه راه را برای ورود کالاهای قاچاق، بی‌کیفیت و بدون نام و نشان هموار می‌کند. قمی ادامه داد: وقتی حداقل در کوتاه‌مدت برای کشور امکان ساخت لپ‌تاپ وجود ندارد، لازم است که اقدامات خاصی در این زمینه صورت گیرد و در این میان تا زمانی که ثبات کلی در بازار ارز حاکم نشود، هیچ صحبتی نمی‌توان کرد. وی در ارتباط با تخصیص ارز هم گفت: تخصیص ارز هم ممکن است مشکل را برای عده‌ای یا برای مدتی کوتاه حل کند، اما اصل موضوع را برطرف نخواهد کرد و اینکه این ارز به دست مصرف‌کننده واقعی برسد خود موضوع مهمی است.  

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.