رگولاتوری

December 9, 2012
4:13 یکشنبه، 19ام آذرماه 1391
کد خبر: 51931

از عزل تا تجلیل وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

 

با عزل وزیر ارتباطات، هفته گذشته برای ارتباطی‌ها با برخی نگرانی‌ و شایعه‌ها گذشت اما هنوز به این سوال که آیا با این تغییر و با سرپرستی علی نیکزاد، به تحقق شایعه‌ی ادغام وزارت مسکن و ارتباطات نزدیک‌تر می‌شویم و یا وزارتخانه جدیدی با نام وزارت امور زیربنایی در طرح‌های بعدی دولت ایجاد می‌شود، پاسخ روشنی داده نشده است.
 
به گزارش ایسنا درست شنبه هفته گذشته بود که در ابلاغیه‌ی ناگهانی از سوی رییس جمهوری، وزیر راه، مسکن و شهرسازی با حفظ سمت سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.
 
دکتر محمود احمدی‌نژاد در حکمی خطاب به نیکزاد اعلام کرد که نظر به تعهد و دانش و تجربیات ارزنده و به استناد اصل یکصد و سی و پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بر اساس این حکم با حفظ سمت بعنوان سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب می‌شوید.
 
او همچنین در نامه‌ای از زحمات و خدمات دکتر تقی‌پور در مدت تصدی مسئولیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکر و قدردانی کرد و در حکمی دیگر تقی‌پور را به عنوان مشاور خود در امور ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب کرد.
 
یک وزیر و دو وزارتخانه !
 
یک روز پس از انتصاب نیکزاد به عنوان سرپرست وزارت ارتباطات وی در پاسخ به خبرنگاران مبنی بر دارا بودن تخصص در حوزه ارتباطات گفت "بالاخره من مهندس عمران هستم، فوق لیسانس مدیریت دارم، ضمن آنکه در دنیا بحث حمل‌ونقل و ارتباطات یک وزارتخانه است" و همچنین "باید معارفه انجام شود تا من برنامه‌ها را اعلام کنم اما این تصمیمی است که دولت گرفته و من به عنوان سرباز نظام آرزوی خدمت به کشور بزرگ ایران را دارم."
 
وزیری که خبرساز شد
 
پس از ابلاغ حکم ریاست جمهوری که پس از آن با سکوت تقی‌پور ادامه داشت، وزارت ارتباطات این حکم را پس از دو روز پذیرفت و در سایت متعلق به وزارتخانه این خبر را اعلام کرد.
 
به جای ادغام وزارتخانه ، وزیر برکنار شد
 
در هر حال دهم خردادماه سال 90 بود که خبر تقدیم لایحه ادغام وزارتخانه‌های مسکن و راه از جانب دولت به مجلس، منتشر و اعلام شد که در کمیسیون اجتماعی مجلس با اعمال اصلاحاتی این موضوع را تصویب کرده و وزارت ارتباطات هم به ادغام مذکور اضافه شده تا این سه وزارتخانه در همدیگر ادغام شوند و وزارتخانه‌ جدیدی تحت عنوان وزارت امور زیربنایی و ارتباطات تشکیل شود.
 
اما پس از طرح این لایحه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در روز 11 خردادماه سال گذشته در بررسی لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی و ارتباطات به پیشنهاد کمیسیون اجتماعی مبنی بر حذف عنوان "ارتباطات" از نام این لایحه رای دادند.
 
در همان زمان سخنگوی شورای نگهبان از مخالفت این شورا با تشکیل وزارتخانه امور زیربنایی که شامل ادغام وزارتخانه‌های مذکور خبر داده و آن را مغایر اصل 133 قانون اساسی اعلام کرد.
 
مخالفان و موافقان
 
یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نسبت به برکناری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انتقاد کرد و ابراز داشت: چه ضرورتی برای برکناری وزیر ارتباطات در این مقطع وجود داشت.
 
رمضانعلی سبحانی فر در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس سخن می‌گفت،‌ خطاب به رئیس جمهور اظهار کرد: از رییس جمهور سؤال دارم که در این مقطع چه ضرورتی برای برکناری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وجود داشت، آیا کسی در این وزارتخانه توانایی و تخصص پذیرش سرپرستی مجموعه فوق را نداشت؟ آیا آقای نیکزاد که اداره دو وزارتخانه راه و مسکن و شهرسازی را عهده دار هستند باید این مسئولیت را به عهده بگیرند.
 
عزل تقی‌پور شرط ایجاد وزارت زیربنایی نبود
 
یک عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به برخی تحلیل‌ها مبنی بر تمایل دولت برای ادغام وزارت راه و شهرسازی با وزارت ارتباطات، تصریح کرد: عزل آقای تقی‌پور شرایط ایجاد وزارت زیربنایی نبود.
 
سیدشریف حسینی گفت: با توجه به این شرایط اگر دولت قصد ادغام وزارتخانه‌ها را نداشته باشد چه کسی در این شرایط می‌تواند برای هفت، هشت ماه آینده سکان هدایت وزارت ارتباطات را بر عهده بگیرد. دولت در حالی وزیر را عزل می‌کند و سرپرست برای این وزارتخانه انتخاب می‌کند که در چند ماه آینده باید وزیری به مجلس معرفی کند و این روند ممکن است به طول بینجامد و مشخص نیست مجلس رای اعتماد بدهد یا نه.
 
وی گفت: موافق این نیستم که در ماه‌های پایانی دولت چنین تغییری انجام شود اما به هر حال این از اختیارات رییس‌جمهور است.
 
حسینی اظهار کرد: آقای تقی‌پور از وزرای متخصص دولت نهم بود که در زمینه تخصصی خود وزیر شد و در این مدت توانست کارهای خوبی را در وزارتخانه در بحث خصوصی‌سازی، فناوری، IT و مخابرات انجام دهد.
 
تجلیل از وزیر سابق
 
اما جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تجلیل از اقدامات و تلاش‌های تقی‌پور، وزیر سابق ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات بیانیه‌ای صادرکردند که توسط جهانگیرزاده در جلسه روز چهارشنبه مجلس قرائت شد.
 
متن این بیانیه به شرح ذیل است:
 
"بدین وسیله امضاء کنندگان ذیل لازم می‌دانیم از اقدامات وزیرمتخصص، متعهد، ولایت‌مدار و مجرب دکتر تقی‌پور که ازچهره‌های شناخته شده و محبوب درنزد همه پیشکسوتان، دانشگاهیان، مهندسین و صاحبان کسب و کار و از دانشمندان و بنیانگذاران فن‌آوری‌های فضایی و صنایع پیشرفته مخابراتی در کشور بوده و در طول مدت تصدی خود در این وزارت خانه با اقدام برجسته و ایجاد تحولات بنیادی سبب‌ساز توسعه این بخش گردیدند، سپاسگزاری نماییم و برای‌شان از خداوند متعال آرزوی سلامتی می‌کنیم؛ امیدواریم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از دانش و تجربیات ایشان به خوبی بهره برداری نماید."
 
به گزارش ایسنا جهانگیرزاده خاطرنشان کرد: این بیانیه مفصل‌تر است و تنها اختصاری از آن را قرائت کردم که منتشر خواهد شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.