امنیت

فناوری اطلاعات

December 17, 2012
13:23 دوشنبه، 27ام آذرماه 1391
کد خبر: 52131

تولید تله بدافزار بومی/ شناسایی ویروس و حفره‌های امنیتی

 

شناسایی ناامن ترین و نفوذپذیرترین دستگاهها و سیستم های امننیتی با تولید و طراحی تله بدافزار بومی و طعمه گذاری برای شناسایی ویروس های سایبری در داخل کشور ممکن شد.
 
محققان یک شرکت فعال در حوزه ارائه محصولات و راهکارهای امنیتی، مدیریتی و پیام رسانی موفق به طراحی و ساخت شبکه تله بدافزار بومی در کشور شده اند که این شبکه امکان طعمه گذاری برای به دام انداختن ویروس های رایانه ای و انواع نرم افزارهای مخرب را ممکن می کند.
 
علیرضا رحمتی زاده مدیر تولید شرکت آرکا که نرم افزار "آرکا بیت" را به عنوان شبکه تله بدافزار در کشور رونمایی کرده است در گفتگو با خبرنگار مهر، هدف از ایجاد این شبکه نرم افزاری را شناسایی ناامن ترین و نفوذپذیرترین دستگاهها و سیستم های امنیتی عنوان کرد که برای به دام انداختن هکرها و ویروس های رایانه ای کاربرد دارد.
 
وی آگاهی یافتن و اطلاع رسانی به مدیران شبکه را از جمله مواردی برشمرد که لزوم وجود این نرم افزار را در کشور  دو چندان می کرد و افزود: این سیستم نرم افزاری امکان شبیه سازی همزمان 65 هزار دستگاه را دارد و می تواند حفره های امنیتی بسیاری را شناسایی کند.
 
رحمتی زاده با تاکید براینکه نمونه این سیستم تاکنون به صورت 100 درصد داخلی و بومی طراحی و ساخته نشده است افزود: در شبکه های داخلی کمتر سیستمی وجود دارد که با یافتن حفره های امنیتی و ایجاد شبکه مجازی نسبت به آسیب پذیر بودن شبکه ها هشدار دهد.
 
مدیر تولید شرکت آرکا با بیان اینکه این نمونه با موضوع نرم افزار "هانی پات" که از سوی سازمان فناوری اطلاعات مورد استفاده قرار گرفته بود، تفاوتهایی دارد خاطرنشان کرد: این محصول نوعی شبکه "هانی نت" محسوب می شود که با شناسایی IP آدرسهای مخرب و طعمه گذاری نسبت به شناسایی، آگاهی دادن و گزارش دهی به مدیران شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.
 
به گفته وی روزانه در سراسر جهان شبکه های بسیاری مورد تاخت و تاز و حملات ویروس های رایانه ای قرار می گیرند و براین اساس طعمه گذاری برای شناسایی نرم افزارهای مخرب و انواع بدافزار امری ضروری است که میزان آسیب های وارده به شبکه های ارتباطی داخلی را کاهش می دهد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.