گزارش از ساره جعفرقلی – ایلنا
شرکت مخابرات ایران با دریافت نکردن حق رانژه از مشترکان خود به شکلی دیگر نیز دست به دامپینگ میزند.
با وجود آنکه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مصوب اخیر کمیسیون تنظیم مقررات در جلسه شماره 152، تعرفه خدمات اینترنت پر سرعت از طریق فناوری " ADSL " را تعیین کرده و امکان دامپینگ شرکت مخابرات را غیر ممکن تلقی کرد اما همچنان شرکت مخابرات ایران اقدام به دامپینگ میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن رضوانی معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در سخنانی اعلام کرده است که براساس تعرفههای جدیدی که برای حجم دانلود تعیین شده است، تعرفه 60 درصد، سقف آن خواهد بود و به این دلیل نگرانی ها از بابت دامپینگی که از سمت مخابرات صورت می گرفت کاسته شده است.
وی گفت: از سوی شرکتهای ارائه دهنده اینترنت پر سرعت همواره بیان می شد که به دلیل نبودن کف تعرفهها، مخابرات اقدام به دامپینگ می کند و فضای رقابتی را ناسالم کرده است.
رضوانی در پاسخ به شبهاتی بابت دامپینگ مخابرات افزود: در حال بررسیهای مجدد هستیم، اما فعلا تخلفی مشخص نشده است، اما در صورتی که دامپینگ مخابرات اثبات شود، با آن مقابله خواهیم کرد.
اما طبق شواهد با وجودی که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تعرفه سرویسهای اینترنت پرسرعت در سرعتkpbs 128، با حجم دانلود gb 4، قیمت کف، ماهیانه 108 هزار ریال را تعیین کرده اما مخابرات 80 هزار ریال را از بابت این سرویس دریافت میکند.
در همین سرعت با حجم دانلود 6gb قیمت کف 156 هزار ریال و بابت حجم دانلود 8gb ، به قیمت 198هزار ریال توسط رگولاتوری تعیین شده که مخابرات به ترتیب 90 هزار ریال و 100 هزار ریال دریافت میکند.
براساس این گزارش مخابرات در سرعت kpbs 256 نیز اقدام به دامپینگ میکند، به عنوان نمونه در 4gb مخابرات تعرفه خود را 105 هزار ریال اعلام کرده در حالی که رگولاتوری مبلغ 108 هزار ریال را تعیین کرده است.
در همین سرعت kbps256 نیز به ترتیب در حجم دانلود 6gb و 8gb نیز مخابرات اقدام به دامپینگ کرده و برخلاف تعرفه 156 هزار ریالی و 198 هزار ریالی کف 90 هزار ریال و 100 هزار ریال دریافت می دارد.
شرکت مخابرات ایران در سرعت 512 kpbs نیز با حجم دانلود 6gb و 8gb به ترتیب 140 هزار ریال و 150 هزار ریال دریافت می کند که رگولاتوری این رقم را به ترتیب 156 و 198 هزار ریال تعیین کرده است.
جدول تعرفه مخابرات نشان می دهد مخابرات در سرعت 1mbp نیز اقدام به دامپینگ کرده و با وجود تعیین کف 198 هزار ریال 170 هزار تومان دریافت می کند.
دامپینگ از طریق رانژه
از سوی دیگر شرکت مخابرات ایران با دریافت نکردن حق رانژه از مشترکان خود به شکلی دیگر نیز دست به دامپینگ میزند.
داوود زادعیان، معاون ارتباطات شرکت مخابرات ایران در گفت و گویی اعلام کرده است: "شرکت مخابرات ایران، امور مربوط به رانژه را از طریق واگذاری به پیمانکاران بیرونی انجام میدهد و بابت رانژهی هر خط بین 30.000 تا 50.000 ریال به آنها پرداخت میکند و همه شرکتهای انتقال داده ندا (PAP)، موظف به پرداخت این هزینهها هستند."
این در حالی است که با این همه، شرکت مخابرات ایران خود از دریافت هزینه رانژه از مشتریان خویش، خودداری میکند.
بی تردید، این اقدام شرکت مخابرات ایران مصداق واقعی دامپینگ با هدف رقابت ناسالم با شرکتهای همکار در بازار است.
چه آن که این رفتار غیر رقابتی، تصویر شرکتهای انتقال داده ندا (PAP) را در اذهان عمومی خدشه دار میکند و به این شائبه دامن میزند که شرکتهای دیگر هزینهای مازاد را از مصرف کنندگان دریافت میکنند.