وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پیامی به مناسبت فرا رسیدن نوروز 1392 بر فراهم کردن امکان دسترسی آحاد مردم جامعه به خدمات مخابراتی، پستی و فناوری اطلاعات تاکید کرد.
محمد حسن نامی در این پیام با اشاره به اهداف مدنظر در برنامه پنجم توسعه کشور و نقش فناوری اطلاعات در آن که می تواند اهداف چشم انداز 20 ساله کشور را محقق کند، اظهار داشت: براساس چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 هجری شمسی، ایران کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بین الملل خواهد بود.
متن پیام وزیر ارتباطات به شرح زیر است:
" یا مقلب القلوب و الابصار. یا مدبر الیل و النهار. یا محول الحول و الاحوال. حول حالنا الی احسن الحال.
رسید مژده که آمد بهار و سبزه دمید وظیفه گر برسد مصرفش گل است و نبید
مکن زغصه شکایت که در طریق طلب به راحتی نرسید آنکه زحمتی نکشید
نوروز ارمغان طبیعت و سرآغاز روییدن و شکفتن است. بهار هدیه الهی برای بشر است و عالم هستی در بهار بار دیگر به نیایش خالق هستی می نشیند و همگان از پرندگان و درختان گرفته تا چشمه ساران و آدمیان همه و همه به ستایش خدا مشغول هستند و زمزمه شکر و سپاس فضای عالم را فرا گرفته و این پیام نوروز است که همراه با طبیعت دوباره متولد شویم و آفریدگار را به شکرانه این عطیه بی بدیل ستایش کنیم. خداوند منان در فرایند خلقت و آفرینش، فرصت معرفت مبدأ و معاد را درموعد بهار مهیا می کند و آیات الهی را از آب و باد و آتش و خاک درجای جای طبیعت واقع ساخته تا نشانه بی نظیر او باشد.
با تفکر و تأمل در طبیعت و خلقت نوروز که براساس مدار گردش زمین و احیای حیات و طبیعت پس از یک دوره رخوت ایجاد می گردد، بروز و ظهور استعدادهایی که خداوند دردل طبیعت به ودیعه گذاشته است در هندسه نظام هستی نمایان می شود و کوچکترین خللی در آن ایجاد تزلزل می کند. از اینرو این پدیده به نوعی پیام آور رحمت ووحدت بین انسانها وتجدید بیعت آنهاست که برخاسته از فرهنگ اسلامی ایرانی نیز می باشد. چرا که نوید صلح و دوستی انسانها رابه جهان بشریت بشارت می دهد
نوروز تجلی زیبایی های خالق هستی و مظهر آفاق است که در انفس انسانها نمایان می شود.
حضرت امام جعفر صادق (ع) در این باره می فرمایند: "نوروز روزی است که درعالم " ذر" خداوند از بندگان پیمان گرفت که او را بپرستند و مشرک نشوند و ایمان به پیامبران و ائمه بیاورند".
همچنین پس از اسلام نیز از اهمیت نوروز کاسته نشده و در روایات تاریخی و مذهبی بر اهمیت آن نیز افزوده شده است.
اینجانب حلول سال 1392 شمسی را به همه هم میهنان گرامی و ارجمند و همکاران صدیق و شریف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کل کشور تبریک و تهنیت عرض می نمایم و با اتکال به حضرت حی سبحان سال نو را درکنار شما عزیزان با امید و ایمان به سوی افق های پیش رو و مدنظر نظام جمهوری اسلامی ایران آغاز می کنیم.
بی شک درحوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای تحقق اهداف چشم انداز افق 1404 و برنامه پنجم توسعه گام های مؤثری برداشته شده است.
چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 هجری شمسی مقرر می دارد که ایران کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بین الملل است.
سند چشم انداز ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس سند چشم انداز افق 1404 بیان می کند که ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیشران توسعه ملی دانش پایه، خلق کننده ارزش، فراهم کننده فرصت های امن و عادلانه اقتصادی، علمی و فرهنگی برای همه ایرانیان، شکل دهنده مدیریت دانش و جامعه شبکه ای هوشمند، متکی بر هویت اسلامی ایرانی و دارای جایگاه ممتاز منطقه ای است.
در راستای این چشم انداز و متناسب با ماموریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس قانون وظایف و اختیارات وزارتخانه، برنامه ریزی،سیاستگذاری،هدایت و نظارت و اعمال حاکمیت بر بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، فضای فرکانسی کشور و توسعه زیرساخت های لازم (اعم از شبکه های رادیویی،ماهواره ای،فیبر نوری و شبکه های بدون سیم) بمنظور فراهم نمودن دسترسی آحاد مردم جامعه به خدمات مخابراتی پستی، فناوری اطلاعات روز آمد با کیفیت در هر زمان و هر مکان و اعمال نظارت بر تاسیس و بهره برداری از اپراتورها و واحدهای ارایه خدمات مخابراتی، فناوری اطلاعات و پستی برای بخشهای غیر دولتی در چارچوب قوانین و مقررات و رعایت اصل 44 قانون اساسی از وظایف لاینفک این وزارت بوده، لذا پرداختن به این مهم همانا رسیدن به جایگاه مد نظر سند چشم انداز افق 1404 خواهد بود.
همچنین تأثیر توسعه ICT در افزایش رفاه عمومی از طریق برقراری شبکه بانکداری الکترونیکی، شبکه سلامت کشور، شبکه آموزش الکترونیکی، شبکه علمی کشور، شبکه توزیع یارانه و کنترل مصرف سوخت کشور، شبکه ملی مدارس، شبکه مالیات الکترونیکی، دروازه الکترونیکی گمرک کشور، فناوری کارت هوشمند ملی و شبکه دولت الکترونیکی از اقدامات مهم در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده است.