تلفن همراه

فناوری

لبه تکنولوژی

May 1, 2013
0:28 چهارشنبه، 11ام اردیبهشتماه 1392
کد خبر: 54757

تلفنهای هوشمند آینده تغییر شکل می‌دهند

 

تلفنهای هوشمند آینده می توانند با تغییر نیاز کاربران خود و یا براساس شکل دستهای آنها تغییر شکل دهند.

به گزارش مهر، دانشمندان دانشگاه بریستول طی تحقیقات خود به تلفنها و یا دستگاه های رایانه ای اشاره کرده اند که تغییر شکل می دهند و برای مثال می توانند هنگامی که یک بازی را روی آن اجرا می کنند به نوعی تغییر شکل دهند که بازی کردن با آن تسهیل شود و یا اینکه از یک صفحه کلید سه بعدی برخوردار باشند که هنگامی که از آن استفاده نمی کنید ناپدید شود.

این گروه تحقیقاتی شش نمونه اولیه دستگاه تغییر شکل دهنده ساخته اند که با آنها مواد و سیستمهای مختلفی که را می توان برای ساخت آنها به کار گرفت، آزمایش کنند. در میان مواد آزمایش شده می توان به پلیمرهای الکترواکتیو دی الکتریک و آلیاژهای حافظه دار اشاره کرد.

دکتر آن رودانت محقق اصلی این تحقیقات اظهار داشت: در زندگی روزمره با اشکال مختلفی رو به رو هستیم که شکل آن به ما می گوید چگونه باید از آنها استفاده کنیم. برای مثال یک دستگیره در و یا در بطری نوع استفاده از خود را در شکلش دارد. تلفنهای همراه صرفا مستطیل شکل هستند و شکل آنها با کارکردشان همخوانی ندارد.

وی اضافه کرد: مواد بسیار مختلف و جالبی در آزمایشگاه های تحقیقاتی تولید می شوند که ما از تمام آنها مطلع نیستیم، از این رو تصمیم گرفتیم به تحقیق درباره این موضوع بپردازیم که چگونه مواد با به کاربردن یک ولتاژ تغییر شکل می دهند، منبسط یا منقبض می شوند.

الکترواکتیو دی الکتریک مواد پلاستیکی هستند که هنگامی که به واسطه یک میدان الکتریکی ایجاد شده میان دو الکترود فشرده شوند، تغییر شکل می دهند، درحالی که آلیاژهای حافظه دار مواد متالیکی هستند که می توان آنها را به شکلی در آورد و سپس آنها را با گرما به شکل اولیه بازگرداند.

محققان 10 خاصیتی را شناسایی کرده اند که می تواند برای توصیف شکل قطعی این دستگاه ها به کار رود که در آن میان می توان به انحناء و انبساط اشاره کرد.

یک نمونه اولیه از این دستگاه ها از یک تکه کاغذ پوشیده شده با الکترواکتیو دی الکتریک ساخته شده دارای انعطاف بالا است اما قابلیت انحنا و انبساط آن محدود است.

نمونه دیگر که با قطعاتی از چوب ساخته شده با سیمهای آلیاژهای حافظه دار به هم متصل شده است و نسبتا موفق بود چرا که از قابلیت انحنای مناسب و سرعت بالا برخوردار بود.

براساس اظهارات رودانت، چالش بعدی ساخت مواد تغییر شکل دهنده ای است که بتواند به شناخت این مسئله برسد که چه شکلی برای کاربر مناسب است و همچنین تمرکز بر روی اجزا ساخت این دستگاه ها چون باطری خواهد بود تا بتوان آنها را به شکلی انعطاف پذیر ارائه کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.