رگولاتوری

May 2, 2013
10:09 پنجشنبه، 12ام اردیبهشتماه 1392
کد خبر: 54779

معاون سابق وزیر ارتباطات: دولت آینده باید سرانه ICT را افزایش دهد

 

معاون وزیر ارتباطات دولت نهم میزان سرانه سرمایه‌گذاری در فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور را بسیار کمتر از کشورهای توسعه یافته و حتی برخی کشورهای منطقه عنوان کرد که یکی از نقاط ضعف این حوزه محسوب می‌شود که دولت آینده باید به آن توجه کند و گفت: سهم فاوا از بودجه کل کشور کمتر از یک درصد است.
 
کمال محامدپور در گفت‌وگو با مهر به تشریح نقاط قوت و ضعف دولت‌های گذشته در عرصه فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی پرداخت و اظهار کرد: سرمایه‌گذاری دولت هشتم در طرح تکفا در سال‌های 81 تا 83 در حوزه فاوا و خصوصی‌سازی مخابرات در دولت نهم به‌رغم ضعف‌های شکلی و محتوایی آن را می‌توان از جمله مهم‌ترین نقاط قوت دولت‌های گذشته عنوان کرد.
وی ادامه داد: با توجه به تصویب قانون برنامه پنجم توسعه، طرح شبکه ملی اطلاعات که پایه و اساس توسعه زیرساخت‌های دسترسی برای دستگاه‌های اجرایی و عموم مردم است نیز اقدام خوبی به نظر می‌رسد که در دولت دهم به میزان مناسبی به آن پرداخته شده است؛ اهمیت این طرح به گونه‌ای است که تمامی احکام توسعه دولت الکترونیک و ایجاد شبکه دسترسی با تمرکز بر گردش اطلاعات منوط به اجرای آن خواهد بود.
معاون اسبق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به نقاط ضعف عملکرد دولت‌های گذشته در حوزه فاوا نیز گفت: میزان سرانه سرمایه‌گذاری در فاوای کشور بسیار کمتر از کشورهای توسعه یافته و حتی برخی کشورهای منطقه بوده به نحوی که هم اکنون سهم فناوری اطلاعات و ارتباطات از بودجه کل کشور کمتر از یک درصد است.
رییس سابق ستاد فاوای معاونت علمی فناوری ریاست‌جمهوری با بیان اینکه دولت راهکارهای ضروری، تسهیلات مناسب، مستمر و قانونمند برای حضور بخش خصوصی در توسعه فاوا و بهره‌برداری از خدمات این حوزه ارائه نکرده است به مهر گفت: در مقایسه با سایر کشورهای منطقه و نیز با توجه به سند چشم‌انداز، وضعیت در این بخش نسبتا نامناسب است.
این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی اضافه کرد: نهادهای زیرمجموعه وزارت ارتباطات نظیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات دارای تداخل ماموریت با نهادهای تازه ایجاد شده‌ای نظیر شورای رقابت و کمیسیون‌های مرکز ملی شورای‌عالی فضای مجازی هستند که باید این نقطه ضعف به طور جدی بررسی و حل شود.
به گفته محامدپور دو حوزه مهم فاوا و دولت الکترونیک زیربنای پیشرفت و عدالت در کشور محسوب می‌شود که با توجه به ماهیت فرادستگاهی آن و به‌رغم مدعیان فراوان همچنان بلاتکلیف است و وزارت ارتباطات هم به لحاظ ساختاری و هم محتوایی آنچنان که باید براین حوزه مسلط نیست. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.