تلفن همراه

گوشی

May 17, 2013
23:56 جمعه، 27ام اردیبهشتماه 1392
کد خبر: 55049

خاطره بازی; یادی از گوشی های قدیمی که در برابر زلزله هم مقاوم بودند!

 

سید مصطفی صابری – روزنامه خراسان: در این روزوها که فناوری به اوج خود رسیده بد نیست یک خاطره بازی با عکس و عکاسی در ایام گذشته داشته باشیم. روزهایی که دوربین های آنالوگ را برمی داشتیم، همه فک و فامیل را خبر می کردیم و می رفتیم توی حیاط کنار حوض یا باغچه، دست مبارک را می گذاشتیم زیر چانه و یک، دو، سه: چیک! آن موقع هنوز از دوربین دیجیتال خبری نبود و باید یک فیلم ۲۴ یا ۳۶ تایی می انداخیتم داخل دوربین، گذاشتن و برداشتن فیلم از توی دوربین هم کلی قلق داشت چون یک اشتباه کوچک باعث می شد فیلم بسوزد. بیشتر عکاسی ها فیلم را تحویل می گرفتند و عکس ها را چند روز بعد تحویل می دادند اما معدود عکاسی هایی هم بودند که روی در و دیوار مغازه تبلیغ می کردند چاپ عکس در ۱۷ دقیقه، اما در اصل منظورشان چند تا ۱۷ دقیقه بود. به هر حال همان روز عکس داغ و داغ به دست شما رسید. معمولا اگر فیلم ۳۶ تایی چاپ می کردید یک آلبوم هدیه می گرفتید و اگر فیلم ۲۴ تایی تحویل عکاسی می دادید، صاحب یک قاب عکس می شدید. آن موقع بیشتر ما دوست داشتیم فیلم را بعد از چاپ بگیریم و با رد کردن یک حلقه، از آن یک جاسوئیچی بسازیم. پسر بچه ها معمولا دوست داشتند در عکس انگشتان دستشان را پشت سر رفقا بگذارند. دختر کوچولوها هم موقع عکس گرفتن به جای گفتن چیز و… خیلی صاف و مودب می ایستادند و لب ها را هم غنچه می کردند تادر عکس آراسته بیفتند. بعدها در اواخر دهه ۷۰ و ابتدای دهه ۸۰ کم کم دوربین دیجیتال آمد و سر و کله گوشی های تلفن همراه دوربین دار هم در سال های ۸۳ و ۸۴ پیدا شد که تصاویرشان با توجه به کیفیت پایین فقط شبیه عکس بود.
 
اما گوشی های تلفن همراه؛ اواخر دهه ۷۰ در اولین دوره ای که شرکت مخابرات برای تلفن همراه ثبت نام کرد، به همراه سیم کارت گوشی هم می داد و ما که نوجوانی بیش نبودیم فکر می کردیم همه ماجرا به قابلیت گوشی برمی گردد و با پدیده ای به نام سیم کارت آشنا نبودیم.
 
گوشی های اولیه بیشتر آلکاتل بود و مجهز به آنتنی شبیه گوش پاک کن، که برای نبردهای گلادیاتوری هم مناسب بود. گوشی های ساژم هم با نام صا ایران عرضه می شد. اما از اوایل دهه ۸۰، گوشی هایی جمع و جور و بدون آنتن به بازار آمد.سرآمد همه آن ها نوکیا ۱۱۰۰ بود که در برابر زلزله، سقوط از ارتفاع ۴۰۰ متری، رد شدن تریلی و افتادن در انواع چاه ها مقاوم بود. هر چند این گوشی، گوش پاک کن نداشت اما چراغ قوه ای داشت خاطره انگیز! گوشی محبوب دیگر اوایل دهه ۸۰، ۶۶۰۰ بود که جزو اولین گوشی هایی محسوب می شد که دوربین و بلوتوث را همزمان داشت. سونی اریکسون K750 هم تاشو بود و وقتی باز می شد چیزی شبیه آینه بغل تریلی ۱۸ چرخ بود. W700 سونی اریکسون سبک و شیک بود و MP3 هم پخش می کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.