معاون بررسی های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور(رگولاتوری) ، گفت: برای حل مسایل فرهنگی مربوط به فعالیت اپراتور سوم تلفن همراه و مکالمه تصویری، پیوست فرهنگی پروانه رایتل در حال تدوین است.
به گزارش ایرنا،' لطف الله سبوهی' روز شنبه در حاشیه کارگاه آموزشی ویژه خبرنگاران، در نشستی خبری افزود: در برنامه پنجساله پنجم توسعه کشور پیش بینی شده است که پروژه های بزرگ باید پیوست فرهنگی داشته باشد، به این منظور پیوست فرهنگی اپراتور سوم تلفن همراه (رایتل) در حال تدوین است.
وی ادامه داد: رگولاتوری در مورد تدوین این پیوست فرهنگی با شورای عالی فضای مجازی مکاتبه و اپراتور سوم نیز پیوست فرهنگی خود را به این سازمان ارسال کرده است.
** صدور پروانه جدید برای شرکت های PAP منتظر نظر کمیسیون تنظیم
سبوهی در مورد صدور پروانه جدید برای شرکت های PAP ( شرکت های ارایه دهنده اینترنت پر سرعت) گفت: در این مورد هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده ومنتظر نظر کمیسیون تنطیم مقررات هستیم.
وی افزود: رویکرد سازمان تنظیم مقررات ، صدور پروانه جدید برای شرکت های ارایه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت است و دلیلی ندارد که پروانه جدید صادر نشود، با این وجود تصمیم گیری نهایی به عهده کمیسیون است.
معاون سازمان تنظیم مقررات گفت: موضوعی که در مورد صدور پروانه جدید وجود دارد، نحوه همکاری شرکت مخابرات است چرا که مخابرات متعهد به ارایه خدمات به ۱۱ شرکت PAP فعلی است، اما تعهدی در مورد پروانه های جدید ندارد و این موضوع نیازمند بررسی است.
سبوهی از احتمال لغو پروانه شرکت های PAP غیرفعال خبر داد و گفت: مواردی داریم که دارندگان پروانه فعالیت نمی کنند که به احتمال زیاد پروانه آنها لغو می شود.
وی افزود: اگر فضا باز و برای متقاضیان پروانه صادر شود ، خرید و فروش غیررسمی پروانه این گونه شرکت ها نیز از بین خواهد رفت.
**سه اپراتور هم وزن تلفن همراه در کشور باید ایجاد شود
سبوهی با تاکید بر ایجاد فضای رقابتی در بازار تلفن همراه گفت: باید کمک کنیم سه اپراتور هم وزن تلفن همراه در کشور ایجاد شود ، زیرا با دو اپراتور فضای رقابتی کامل نمی شود.
وی در مورد تمدید دوره انحصار رایتل گفت: با توجه به مشکلات در زمینه تامین ارز و تجهیزات ، دوره انحصار اپراتور سوم تلفن همراه رایتل تمدید شده است.
معاون بررسی های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی در مورد تعامل سازمان با سایر نهادهای تصمیم گیر در حوزه ارتباطات و فناوری ارتباطات همانند شورای رقابت و شورای عالی فضای مجازی، گفت: هیچ زمان در پی برخورد و تقابل با این نهادهای تازه شکل گرفته نبودیم و با توجه به جایگاه قانونی این نهادها معتقد به همکاری مشترک هستیم.
سبوهی با بیان این که اعتقاد داریم در حاکمیت باید وحدت تصمیم گیری وجود داشته باشد، افزود: تاکنون تعامل خوبی با این نهادها داشته ایم و در برخی از موارد نیز به توافق کامل نرسیدیم ، اما تلاش شده است از طریق نهادهای قانون گذار این مسایل حل شود.
وی در مورد وظایف شورای رقابت و شورای عالی فضای مجازی گفت: وظیفه همه نهادها بر اساس قانون مشخص است و هر کدام از وظایف خود تخلف کنند دیوان محاسبات و مجلس شورای اسلامی ورود می کنند.
وی با بیان این که وظیفه شورای رقابت تدوین دستور العمل قیمت گذاری است، افزود: نرخ گذاری به عهده کمیسیون تنظیم مقررات است، اما اگر دستورالعمل های شورای رقابت را اعمال کنیم ، تعرفه های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ( تلفن ثابت وهمراه ) چند برابر افزایش می یابد.
وی ادامه داد: تصمیمات عالی شورای فضای مجازی را تاکنون برای خود لازم الاجرا دانسته و به آنها عمل کرده ایم.