کارشناس حوزه فناوری اطلاعات یکی از بزرگترین چالش های حوزه فناوری اطلاعات در ایران را نگاه تهدیدی به اینترنت و فضای مجازی در میان مسوولان این حوزه عنوان کرد.
«علی اکبر جلالی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: انتظار می رود « محمد واعظی» وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم با توجه به سوابق تحصیلی و کاری خود بتواند این نگاه نادرست را تصحیح و شرایط استفاده بهینه از فناوری اطلاعات را در کشور فراهم کند .
**هراس از اینترنت عامل عقب افتادگی کشور در حوزه فناوری اطلاعات است
استاد دانشگاه علم و صنعت ایران افزود: در طول یک دهه گذشته ، همواره یک نوع نگرانی دایمی در بین مسوولان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و مسوولان بخش های دیگر در کشور در خصوص استفاده از اینترنت و کاربردهای فناوری اطلاعات وجود داشته و این نگرانی و هراس عامل عقب افتادگی کشور در این حوزه شده است .
وی ابراز امیدواری کرد با آموزش های لازم و ارتقا دانایی مسوولان و مردم شرایط جدیدی بوجود آید که ضمن حفظ امنیت که یکی از ارکان توسعه کشور است ، بتوان مانند سایر کشورهای دنیا از این پدیده هزار سوم به نحو بهتری استفاده کرد.
** سرعت اینترنت در ایران یک – بیستم متوسط جهانی است
جلالی با اشاره به مشکل کم بودن پهنای باند اینترنت و عدم دسترسی کاربران اینترنت در ایران به اطلاعات با کیفیت بالا ،گفت: جایگاه ایران از نظر دسترسی شهروندان به پهنای باند بالا در بین کشورهای جهان بسیار پایین است.
وی ادامه داد: میانگین سرعت اینترنت خانگی در ایران ۱۲۸ گیگابیت در ثانیه است، در حالیکه در دنیا میانگین سرعت اینترنت خانگی ۲۰ برابر ایران است و کاری که در ایران چهار ساعت به طول می انجامد ، در کشورهایی که با کیفیت بالا به اینترنت دسترسی دارند ، نیم ساعت بیشتر طول نمی کشد.
این استاد دانشگاه با بیان این که زمینه برای پیاده سازی کاربردهای فناوری اطلاعات در کشور فراهم است ، اظهار داشت: هزینه های زیادی در حوزه زیر ساخت توسط دولت و بخش خصوصی صرف شده ، اما این زیر ساخت های ارتباطی که با هزینه های گزاف فراهم شده، به بزرگراهی می ماند که در آن اتومبیل تردد ندارد .
جلالی مهمترین مزیت حوزه فناوری اطلاعات در کشور را وجود منابع انسانی بسیار قوی و علاقمند به استفاده از فناوری اطلاعات عنوان کرد و گفت: از نظر تعداد متخصص و دانش آموخته دانشگاهی که عموما از دانشجویان ممتاز دانشگاه ها نیز هستند ، در موقعیت مناسبی قرار داریم .
** با دولت الکترونیک فاصله زیادی داریم
این کارشناس حوزه فناوری اطلاعات در ادامه سخنانش اظهار داشت : یکی از مشکلات که در سالهای گذشته وجود داشته ، نبود دولت الکترونیک است. با وجود این که در سالهای گذشته همواره از تحقق دولت الکترونیک سخن رانده شد و دولت دهم نیز خود را دولت الکترونیک نامید اما در عمل با دولت الکترونیک فاصله زیادی داریم.
جلالی ابراز امیدواری کرد که دولت یازدهم ، در راستای تحقق برنامه پنجم توسعه ، ارایه خدمات الکترونیک و تحقق دولت الکترونیک را در اولویت های کاری خود قرار دهد.
وی افزود: در دنیای کنونی دولت الکترونیک یک ضرورت است ، چرا که در شرایط فعلی برای کاهش هزینه ها ، حل مشکلات ترافیک و آلودگی هوا ، راهی جز استقرار دولت الکترونیک نیست و ارایه خدمات دولتی می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد .
وی افزود:درحال حاضر خدمات اندکی به صورت الکترونیک ارایه می شود و شهروندان برای دریافت خدمات مجبور به تردد در ادارات دولتی و صرف وقت ، هزینه هستند .
** شهرهای الکترونیک فراموش شده اند
وی افزود: موضوع شهرهای الکترونیک از سال ۱۳۸۰ ، در کشور و بخصوص در جزیره کیش مطرح شد و با وجود اینکه امروز تمام شهرهای کشور حداقل یک سایت شهر الکترونیک دارند اما در مرحله استفاده و بهره برداری اقدام موثری انجام نشده است و شهرهای الکترونیک فراموش شده اند.
وی افزود: دولت یازدهم می تواند در کنار توسعه دولت الکترونیک ، بحث شهرهای الکترونیک را نیز که توسط بخش خصوصی اجرا شده است را پیگیری کند و به مرحله اجرا برساند.