با اعلام کاهش ۴۲درصدی تعرفه MPLS بین الملل، تغییر تعرفه اجاره لینکهای کمسرعت و پرسرعت شبکه سراسری، سوبسید ۹۰ درصدی برای ترانزیت پهنای باند و اظهارات جدید مدیران ارشد شرکت ارتباطات زیرساخت در خصوص برنامهریزی برای ارایه خدمات متعدد با قیمت مناسب، به نظر میرسد روند عملی کاهش هزینههای اینترنت و پهنای باند و نقش آفرینی واقعی این شرکت بعنوان اپراتور حاکمیتی حوزه پهنای باند "اینترنت" کشور آغاز شده است.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، هفته گذشته اعلام شد به منظور ایجاد فرصت برای رقابت در بازارهای بین المللی به ویژه در بین کشورهای همسایه، شرکت ارتباطات زیرساخت تعرفه MPLS بین الملل را 42 درصد کاهش داد.
بر همین اساس تعرفه سرویسهای MPLS بین الملل با پهنای باند بالاتر از ظرفیت MB2 از 870 یورو به 500 یورو کاهش یافت.
همزمان اعلام شد؛ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در یکصد و شصت و هفتمین جلسه خود، پیشنهاد تعرفه اجاره لینکهای کم سرعت و پرسرعت شبکه سیگنالینگ سراسری شرکت ارتباطات زیرساخت را بررسی و تعرفه اجاره ماهانه هر لینک را تصویب کرده و براساس این مصوبه هر لینک E1 با حداکثر ظرفیت شش لینک سیگنالینک کم سرعت (LSL) ماهیانه ۱۰ میلیون ریال، هر لینک E1 با حداکثر ظرفیت ۱۶ لینک سیگنالینگ کم سرعت (LSL) ماهیانه ۱۵ میلیون ریال، هر لینک پرسرعت ATM سیگنالینگ با ظرفیت دو مگابیت بر ثانیه (HSL) نیز ماهیانه ۲۰ میلیون ریال تعیین شده است.
براساس این مصوبه، شرکت ارتباطات زیرساخت میتواند هزینه اولیهای معادل ۳۰ درصد این مبالغ را به عنوان هزینه اتصال از متقاضیان دریافت کند.
همچنین تعرفههای ارایه شده براساس ترانزیت پیامهای سیگنالینگی با پروتکل ISUP بوده و در صورتی که متقاضی درخواست ترانزیت پیامهای سیگنالی براساس SCCP را داشته باشد، به میزان ۱۰ درصد به این تعرفهها افزوده خواهد شد.
جالب اینجاست که بازهم در همین هفته اعلام شد؛ تعرفه ترانزیت پهنای باند تا سقف 90 درصد کاهش یافت. ظاهرا هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت با باز نگری در تعرفه ترانت پهنای باند طی مصوبه ای تعرفه آن را تاسقف 90 درصد کاهش داده، مدیر کل امور مشتریان و واگذاری مدارات این شرکت اواسط این هفته با اعلام این مطلب گفته بود: بر همین اساس تعرفه ترانزیت پهنای باند برای یک لینک STM 64 برای 15 سال در طولانی ترین مسیر معادل 2.9 میلیون دلار وبرای کوتاه ترین مسیر معادل 580 هزار دلار است.ضمن اینکه هزینه نگهداری سالانه نیز ده درصد تعرفه پرداخت سالانه خواهد بود.
سریال فعالیت های رسانه ای مدیران ارشد زیرساخت به همینجا ختم نشد، چرا که معاون وزیر و رییس هیات مدیره این شرکت هم همزمان و در مراسم معارفه معاون بهرهبرداری و مدیریت شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: موانع توسعه پهنای باند اینترنت را برطرف میکنیم تا قول وزیر جدید ارتباطات در زمینه حل مشکلات اینترنت محقق شود.
حسین مظلومی گفت: در دولت جدید مقوله توسعه پهنای باند اینترنت را با جدیت پیگیری میکنیم تا بتوانیم محدودیتهایی که سرویسها را با تاخیر مواجه کرده برطرف کنیم. وی تحولات اساسی در حوزه این معاونت را ضروری برشمرد و افزوده بود: در زمینه سایتهای مایکروویو و ماهواره نیازمند جوشش و خلاقیت بیشتر هستیم.
وی در اظهاراتی نوآورانه گفته بود: اگر بخواهیم خدمات و سرویسها را به نحو احسن ارائه دهیم باید تلاش کنیم نتیجه، رضایت مشتریان باشد.
در همین مراسم معاون جدید بهره برداری و مدیریت این شرکت، با اشاره به این نکته که کار با یک نفر پیش نمی رود و باید دسته جمعی کار کنیم تاکید کرده بود: با توجه به جایگاه خاص و انحصاری شرکت ارتباطات زیرساخت و برنامه این شرکت برای حضور در پروژه های بینالمللی باید به نحوی برنامه ریزی کنیم که امکان ارایه خدمات متعدد با قیمت مناسب را برای همگان فراهم کنیم.
اقدامات عملی و اظهارات اخیر مدیران شرکت زیرساخت پس از آن بیان شد که وزیر جدید ارتباطات طی هفته گذشته به دفعات تاکید کرد "با تقویت زیرساختها در آینده نزدیک شاهد افزایش پهنای باند و سرعت اینترنت در کشور خواهیم بود".
وزیر جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره برنامههای دولت برای توسعه پهنای باند و افزایش سرعت اینترنت گفته بود: فناوری اطلاعات بستر توسعه کشور است و به طور حتم در ابعاد مختلف اقتصادی علمی و تجاری موثر است که در این راستا بحث توسعه پهنای باند و افزایش سرعت اینترنت در دستور کار وزارتخانه قرار خواهد گرفت. ما به دنبال این هستیم که زیرساختها را تقویت کنیم و به طور یقین با این اتفاق هم پهنای باند و هم سرعت اینترنت در کشور افزایش خواهد یافت.
واعظی همچنین درباره برنامههای وزارت ارتباطات در زمینه شبکه ملی اطلاعات گفته بود: قطعاً این برنامه را ادامه خواهیم داد اما با سرعت بیشتری این طرح به جلو خواهد رفت زیرا در گذشته سرعت اجرای آن بسیار کند بود.