امنیت

فناوری اطلاعات

August 25, 2013
9:54 یکشنبه، 3ام شهریورماه 1392
کد خبر: 56991

انتشار اسنادی جدید از تامین مالی گوگل و مایکروسافت در برنامه پریزم

گاردین با انتشار جدید‌ترین اسنادی که از ادوارد اسنودن درباره برنامه جاسوسی پریزم آمریکا دریافت کرده،‌اعلام کرده که شرکت‌های بزرگ تکنولوژی برای تامین هزینه‌های ناشی از برآورده ساختن تقاضای آمریکا برای دسترسی به اطلاعات کاربران پول‌های کلانی دریافت کرده‌اند.
 
براساس گزارش Cnet، اسناد جدیدی که توسط ادوارد اسنودن در روزنامه گاردین به چاپ رسیده نشان می‌دهند شرکت‌های بزرگی از قبیل گوگل، فیس‌بوک، یاهو و مایکروسافت از آژانس امنیت ملی آمریکا برای تامین هزینه‌های پیروی از قانون در رابطه با اجرای برنامه جاسوسی پریزم این آژانس پول دریافت کرده‌اند.
 
دادگاه FISA در سال 2011 حکمی مبنی بر غیرقانونی بودن قابلیت آژانس امنیت ملی آمریکا یا NSA در جمع‌آوری اطلاعات کاربران خارجی و داخلی را صادر کرد و از آن زمان به بعد،‌این آژانس تمامی تلاش خود را کرد تا سیستم جاسوسی‌اش را با قانون منطبق سازد.
 
براساس اسناد جدید منتشر شده،‌در یکی از نشریه‌های داخلی آژانس که در تاریخ دسامبر سال 2012 و با عنوان محرمانه منتشر شده، به هزینه‌های کلان ناشی از تلاش این آژانس برای انطباق یافتن با قانون اشاره شده‌است. در این نشریه آمده است که مشکل سال گذشته منجر به افزایش تاریخ انقضای گواهینامه‌ها شد که این کار برای پریزم میلیون‌ها دلار هزینه در برداشت و این هزینه توسط بخش عملیات منبع ویژه یا SSO پوشش داده شد.
 
به گفته اسنودن SSO جواهر اصلی تاج آژانس امنیت ملی آمریکا است که هدایت و مدیریت تمامی ماموریت‌های اطلاعاتی و جاسوسی از قبیل پریزم را به عهده دارد. این افشاگری سوالاتی جدید را درباره ارتباط شرکت‌های تکنولوژی با NSA برمی‌انگیزد. با این‌همه مایکروسافت و یاهو مانند همیشه می‌گویند که مطابق قانون عمل کرده‌اند.
 
سخنگوی مایکروسافت دراین زمینه گفت این شرکت از دستور دادگاه پیروی کرده نه به خاطر دریافت پول بلکه به این خاطر که حکم قانونی بوده‌است. به گفته وی درصورتی که بتوان به اطلاعات بیشتری درباره آمار دستورهای امنیتی که مایکروسافت دریافت کرده دسترسی پیدا کرد می‌توان درباره این موضوع بحث‌های روشن‌تری انجام داد. این سخنگو همچنین دریافت پول از NSA در ازای تامین اطلاعات را طبق قانون حریم خصوصی در ارتباطات الکترونیک تایید کرد و گفت این پول برای تامین هزینه‌های ناشی از پیروی از دستور قانونی و نه برای انجام خدمات دریافت شده‌است.
 
یاهو نیز در توضیح کار خود اعلام کرد قانون فدرال دولت را موظف به پرداخت هزینه‌های ناشی از اجرای فرایند‌های قانونی دولتی می‌کند و ما نیز مطابق با همین قانون از NSA پول دریافت کرده‌ایم.
 
فیس‌بوک اما دریافت هرنوع مزد و پول در ازای برآورده کردن تقاضای اطلاعاتی دولت آمریکا را رد کرده‌است. گوگل نیز در پی انتشار این خبر در بیانیه‌ای اعلام کرد ما در انتظار پاسخ دولت آمریکا به تقاضایمان درباره انتشار جزئیات بیشتر از درخواست‌های امنیت ملی توسط دولت هستیم، که در این صورت ثابت خواهد شد تن دادن ما به قوانین امنیت ملی آمریکا بسیار کم‌رنگ‌تر از آنچیزی است که امروزه در رسانه‌ها گفته می شود.
 
هر چهار شرکت در میان 64 شرکت تجاری و گروه‌های فعال آزادی‌های مدنی هستند که تقاضانامه‌ای خطاب به اوباما و کنگره آمریکا را به امضا رسانده‌اند که به شرکت‌های اینترنتی و ارتباطاتی این اجازه را خواهد داد تا جزئیات بیشتری درباره درخواست‌های امنیتی دولت آمریکا منتشر سازند، شرکت‌های گوگل،‌مایکروسافت و یاهو به صورت ویژه در تلاشند تا این اجازه را به دست بیاورند.
 
ظن و گمان درباره همکاری شرکت‌های بزرگ تکنولوژی با برنامه پریزم زمانی آغاز شد که گزارش‌های اولیه گاردین و واشنگتن‌پست خبر از دسترسی مستقیم NSA به سرور‌های این شرکت‌ها دادند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.