اپراتورها

تلفن همراه

رگولاتوری

August 29, 2013
14:57 پنجشنبه، 7ام شهریورماه 1392
کد خبر: 57080

وزیر ارتباطات: اپراتورها حق افزایش تعرفه ها را ندارند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به لغو افزایش تعرفه های تلفن ثابت و همراه از سوی دولت یازدهم گفت: اپراتورها حق افزایش تعرفه و هزینه تلفن را ندارند.
 
 
 
محمود واعظی افزود: روز نخست که کارم را آغاز کردم، در جلسات با همکاران خود متوجه شدم در اواخر دولت قبل تصمیمی گرفته شد که با توجه به آن مردم در فیش تلفن شهریور خود باید دو برابر هزینه بپردازند اما با توجه به اینکه عنایت بیشتر به مردم، پایین آوردن هزینه های اضافی، توجه به معیشت مردم و کاهش فشار به اقشار جامعه از شعارهای دولت یازدهم است با هماهنگی با رئیس جمهور این تصمیم را لغو کردم. 

وی با اشاره به این که اپراتورها این ابلاغ را اجرا کرده اند از مردم خواست فیش جدید خود را با فیش قبل مقایسه کنند و اگر تغییراتی در آن مشاهده کردند حتما به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اطلاع دهند تا سریعا رسیدگی و با متخلفان برخورد شود. 

واعظی با تاکید بر این که هیچ اپراتوری قطعا نمی تواند و حق ندارد دستور و بخشنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را نادیده بگیرد گفت : اگر چنین اتفاقی از سوی اپراتوری صورت گیرد ابزار گوناگونی در وزارتخانه وجود دارد که آن اپراتور بر مبنای آن و با اعلام ما خدمات دهی عادی خود را نیز از دست خواهد داد. 
وی تاکید کرد: درباره آن چیزی که حق مردم است تعارفی با کسی نداریم و کوتاه نخواهیم آمد. 
 
دولت مقصر کاهش سرعت اینترنت نیست 
محمود واعظی که سه شنبه شب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما 
صحبت کرد، افزود: زمانی که ترافیک کاربر زیاد می شود سرعت اینترنت کاهش می یابد و انواع و اقسام تعبیرها از سوی مردم به کار می رود و فکر می کنند دولت مقصر است در صورتی که اینطور نیست. 

وی با بیان این که شرکت هایی هستندکه بیش از حد معمول تعداد مشترکین اینترنت را روی یک خط قرار می دهند و مشکل کاهش سرعت اینترنت را به وجود می آورند، افزود: رسیدن به سرعت واقعی اینترنت و اصلاح عملکرد اپراتورهایی که خدمات اینترنت می دهند یکی از برنامه های جدی وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات است. 
واعظی تاکید کرد: نظارت جدی بر اپراتورها برای افزایش کیفیت و خدمات دهی مناسب و مطلوب به مردم راهی است که در پیش گرفته ایم. 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت : هم اکنون نمی توانم زمان دقیق اصلاح این ساختارها را اعلام کنم چرا که تازه کار خود را آغاز کرده ام اما پس از بررسی های لازم زمان را اعلام خواهم کرد. 
 
پهنای باند اینترنت کشور به ۹۷ گیگا بایت بر ثانیه رسید 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از افزایش پهنای باند اینترنت کشور از ۷۲ گیگابایت برثانیه به ۹۷ گیگابایت بر ثانیه در هفته دولت خبر داد و گفت: این روند رو به رشد در آینده نیز ادامه خواهد داشت. 
 
خدمات پستی را متحول می کنیم 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که خدمات پستی در کشور متحول و متنوع می شود، گفت: باید تلفیقی میان اینترنت، الکترونیک و پست صورت گیرد تا پست جایگاه اصلی خود را پیدا کند. 

واعظی افزود: از آنجا که بشر برای همه نیازمندی های خود به اینترنت وابسته است باید کاری کنیم که نیازمندی را از اینترنت انتخاب، خرید و وجه آن را پرداخت و با پست دریافت کنیم. 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه لزومی ندارد برای انجام هر کاری به خیابان برویم، گفت:‌ تلفیق اینترنت، الکترونیک و پست این مشکل را حل می کند و برای همین پست را متحول و متنوع خواهیم کرد. 
وی با تاکید بر اینکه پست در کشور ما باید جایگاه خود را پیدا کند و معتمد مردم باشد، افزود: این دولت بدون کمک مردم قطعا موفق نیست و از آنجا که مشکلات، زیاد است از مردم می خواهیم قدری صبر پیشه کنند و به خادمان خود کمی فرصت دهند. 
وی تاکید کرد: به مردم تعهد می دهیم که هر چه در توان داریم صادقانه برای خدمت انجام دهیم. 
 
اپراتورها باید به حقوق مردم توجه کنند 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت :‌ اپراتورها نباید تنها به فکر درآمدزایی باشند بلکه باید به حقوق مردم توجه و با کیفیت مناسب به مردم خدمات رسانی کنند. 

واعظی با اشاره به این که خدمات اپراتورها در مناطق محروم،روستاها، کمتر توسعه یافته و مناطق مرزی با مشکل مواجه است افزود : اپراتورها به این مناطق به علت اینکه برای آنها مانند شهرهای بزرگ درآمد بالایی ندارد، کمتر توجه می کنند اما سیاست ما این است که یک اپراتور برای همه ایران است نه اینکه فقط مانند قلک از مردم پول دریافت کند. 
 
راه اندازی تلفن گویای وزارت ارتباطات در آینده نزدیک 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از راه اندازی تلفن گویای این وزارتخانه در یک ماه آینده خبر داد و افزود: با راه اندازی این سامانه مردم می توانند مشکلات خود را مستقیم با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در میان بگذارند تا پیگیری و رفع شود. 
وی با اشاره به اینکه در برخی موارد تلفن های همراه در جایی آنتن می دهد و در جای دیگر آنتن ندارد ، گفت : درباره اینترنت نیز چنین مشکلی برای مردم وجود دارد که در حالیکه با اینترنت دارای سرعت ۱۲۸ کیلوبایت بر ثانیه کار می کنند گاهی سرعت آن به ۳۲ کیلوبایت بر ثانیه یا کمتر از آن می رسد که در اینگونه موارد هرکدام از ما می توانیم نقش یک بازرس را ایفا کنیم و می توانیم این مشکلات را از طریق تلفن گویای وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات پیگیری کینم. 
 
اپراتورها برای اصلاح عملکرد خود ۲ ماه فرصت دارند 
واعظی افزود: بر این اساس از همکاران خود در سازمان تنظیم مقررات به جد خواسته ایم مرتب بر عملکرد اپراتورها نظارت کنند و دو ماه هم به اپراتورها فرصت دادیم تا عملکرد خود را اصلاح کنند. 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت : از آخر مهر نقاط ضعف و قوت و پیشرفت اپراتورها را هر ماه به مردم اعلام خواهیم کرد. 
واعظی افزود:‌ مردم مطمئن باشند در دولت یازدهم تنها به کمیت اهمیت نمی دهیم بلکه در پی توسعه و خدمات دهی و کیفیت بالا نیز هستیم. 
 
لزوم بومی سازی صنایع ارتباطات و فناوری اطلاعات 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر ضرورت بومی سازی صنایع ارتباطات و فناوری اطلاعات و تقویت و استفاده از بخش خصوصی در این زمینه تاکید کرد. 
محمود واعظی به برخی از برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره و اضافه کرد: این وزارتخانه در زمینه های مخابرات، پست، فناوری اطلاعات، تحقیقات و ساخت ماهواره و در زمینه پژوهش، تولید، بازرگانی،‌خدمات و صادرات محصولات مرتبط با فناوری های ارتباطات و اطلاعات برنامه دارد. 
وی توسعه زیرساخت ها، تلفن های ثابت و همراه و گسترش پهنای باند اینترنت را از دیگر برنامه های مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برشمرد و گفت: خدمت رسانی مناسب به مردم در اولویت این وزارتخانه است. 
واعظی با اشاره به این که مردم باید به اینترنت سالم دسترسی داشته باشند افزود: سعی می کنیم ضمن افزایش سرعت اینترنت و کیفیت آن ، بخش غیر اخلاقی اینترنت را به گونه ای محدود کنیم. 
وی درباره توسعه تلفن همراه گفت: ضریب نفوذ تلفن همراه در شهرهای بزرگ بسیار قابل قبول است اما در مناطق کمتر توسعه یافته و مناطق مرزی کم است که باید به این موضوع توجه شود. 
واعظی افزود:‌ اپراتورهای تلفن همراه تاکنون بیشتر در پی کمیت بودند که باید سعی کنیم کیفیت آنها نیز افزایش یابد. 
وی با بیان این که مردم برای خدمات تلفن همراه پول می پردازند و در نتیجه باید خدماتی با کیفیت بالا دریافت کنند گفت: برای رفع مشکلات کیفی تلفن همراه در ده روز گذشته اقداماتی انجام داده ایم. 
واعظی افزود: از بخش تنظیم مقررات که مجهز به امکانات مجهزی است خواستیم که به طور مرتب مناطق مختلف را بررسی و ضعف های اپراتورهای تلفن همراه را در این مناطق شناسایی کنند. 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: به اپراتورهای تلفن همراه دو ماه فرصت دادیم تا ضعف ها را شناسایی و آنها را برطرف کنند. 
واعظی بر لزوم ایجاد فضای رقابتی میان اپراتورها تاکید و اضافه کرد: ایجاد چنین فضایی موجب کاهش قیمت تعرفه ها و افزایش کیفیت در خدمات می شود. 
وی گفت: در حال طراحی تلفن گویایی هستیم تا مردم در تماس با آن مشکلات خود را بیان کنند و این مشکلات پیگیری و برطرف شود. 
واعظی با اشاره به این که شرکتهای خدمات دهنده در برخی موارد اینترنت را با سرعت معینی به مردم می فروشند اما در عمل سرعت آن کمتر است، افزود: به هیچ وجه نباید اجازه دهیم که به مردم کم فروشی شود. 
وی با تاکید بر این که باید اینترنت سالم و پرسرعت در اختیار مردم قرار گیرد، گفت:‌ با این روش که مناسب با تورم تعرفه های مختلف گران شود موافق نیستم و قیمت ها باید متناسب با کیفیت خدمات باشد. 
وی با بیان اینکه نقش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این است که به طور جد از حقوق مردم حمایت کند افزود: از طرفی دیگر وظیفه داریم از اپراتورها و بخش خصوصی حمایت کنیم. 
واعظی در بخش دیگری از سخنان خود درباره برنامه های وزارتخانه تحت نظرش برای دولت الکترونیک گفت: دولت الکترونیک، سلامت الکترونیک، تجارت الکترونیک و آموزش الکترونیک از جمله مقوله هایی است که باید به آن توجه کنیم. 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد در هفته دولت ۲۵ گیگاهرتز بر ثانیه بر ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور افزوده و در آینده نیز این ظرفیت بسیار بیشتر شود. 
واعظی با بیان این که مردم، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و تجار علاقه مند هستند که اینترنت پرسرعت تری داشته باشند گفت: با افزایش پهنای باند اینترنت به این هدف خواهیم رسید. 
وی بر لزوم ایجاد بستر و زیرساخت دولت الکترونیک تاکید و اضافه کرد: همکاران ما در دولت و ادارات دولتی باید در این زمینه نوع نگاه خود را به خدمات دادن به مردم باز تعریف و در این زمینه برای مردم فرهنگ سازی کنند. 
واعظی در پاسخ به اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ماهواره ها چه برنامه ای دارد؟ گفت:‌ خوشبختانه بسیاری از جوانان و نخبگان ما علاقه مندند که در رشته های مرتبط با فناوری های اطلاعات کار کنند و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه پس از انقلاب دشمنان همواره نسبت به انقلاب ما احساس خطر می کنند و به همین علت تحریم هایی را از جمله در زمینه ماهواره نسبت به کشورمان اعمال کردند افزود: این تحریم ها به این معناست که خودمان باید به سمت فناوری های نو و پیشرفته گام برداریم و در رسیدن به آن تلاش کنیم. 
واعظی گفت: آمادگی داریم با کمک گرفتن از دانشگاهها و دانشمندان به صورت پروژه ای با آنها در زمینه فناوری ارتباطات و ماهواره ها همکاری کنیم. 
وی افزود: در زمینه ماهواره ها پیشرفت های خوبی داشتیم که پرتاب های موفقیت آمیز ماهواره و فرستادن موجود زنده به فضا از جمله آن است. 
واعظی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینترنت ملی نیز گفت: شبکه ملی اطلاعات و یا همان اینترانت ملی روند رو به رشدی دارد و باید به سرعت این طرح را تکمیل و کمبودها را در این زمینه رفع کنیم. 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه راه اندازی این شبکه مشکل پایین بودن سرعت اینترنت را رفع خواهد کرد افزود: این شبکه باید از نظر محتوا به قدری غنی باشد که به همه نیازهای مردم پاسخ دهد. 
واعظی با بیان این که پیگیری اپراتور چهارم از دیگر برنامه های مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، گفت: این اپراتور فیبرنوری را به منازل خواهد آورد و با استفاده از این فناوری می توانیم، خدمات متعددی مانند اینترنت پرسرعت و شبکه های تلویزیونی متعددی را به مردم ارائه کنیم. 
وی همچنین بر ضرورت تامین امنیت در فضای مجازی تاکید کرد و افزود: بخشی از جنگ نرم مربوط به این موضوع می شود و دشمنان سعی می کنند از طریق فضای مجازی نفوذ کنند که باید با روش های پیشرفته، امنیت فضای مجازی را فراهم کنیم. 
واعظی گفت: در جلسه ای که صبح امروز با مسئول پدافند غیرعامل داشتم مقرر شد کارگروه مشترکی را تشکیل دهیم تا تهدیدهای مختلف در فضای مجازی را بررسی و برای رفع آن راهکار تهیه کند. 
وی در بخش دیگری از سخنان خود ارائه خدمات پستی مناسب را از دیگر وظایف مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برشمرد و افزود: پست سنتی را باید تغییر دهیم و بنا داریم در آینده نزدیک خدمات متعددی را در زمینه پست به مردم معرفی کنیم. 
واعظی تاکید کرد: باید با استفاده از روش های نوین، سرعت ارسال مرسوله های پستی و خدمات الکترونیکی دراین باره را افزایش دهیم. 
وی تاکید کرد: فناوری اطلاعات و ارتباطات زیرساخت توسعه کشور است که باید به آن توجه جدی شود. 
واعظی در بخش دیگری از سخنان خود از تغییر پی در پی وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات انتقاد و اضافه کرد: در چهار سال گذشته این وزارتخانه سه وزیر به خود دیده است. 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: این وزارتخانه باید به جایگاه اصلی خود که مورد نظر مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری است ارتقا یابد. 
واعظی گفت: این وزارتخانه می تواند اشتغال ایجاد کند و بسیاری از فارغ التحصیلان حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات به راحتی می توانند در بنگاههای کوچک و متوسط در این زمینه مشغول شوند و از آنها حمایت می کنیم. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.