امنیت

فناوری اطلاعات

August 31, 2013
19:59 شنبه، 9ام شهریورماه 1392
کد خبر: 57130

گزارش واشنگتن پست از حملات سایبری گسترده آمریکا علیه ایران، چین، روسیه و کره شمالی

اسناد جدیدی که توسط ادوارد اسنودن افشا شده است، نشان می‌دهد آمریکا در سال 2011 به عملیات‌های گسترده سایبری دست زده است که به گفته مقامات پیشین آمریکایی سه چهارم این اقدامات علیه ایران، روسیه، چین و کره شمالی بوده است.
 
 
واشنگتن پست به نقل از اسناد فوق محرمانه‌یی که در اختیار قرار گرفته است گزارش داد که سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا در سال 2011 به 231 عملیات سایبری تهاجمی دست زدند.
 
این اطلاعات مربوط به بودجه محرمانه سرویس‌های اطلاعاتی که توسط ادوارد اسنودن در اختیار واشنگتن پست قرار گرفته شواهد جدیدی را درباره نفوذهای جنگجویان سایبری دولت اوباما و تلاش آن‌ها برای مختل کردن شبکه‌های کامپیوتری خارجی افشا می‌کند.
 
به علاوه متخصصان کامپیوتر در آمریکا در تلاشی گسترده با نام رمز "جنی" (GENIE) به شبکه‌های خارجی نفوذ کرده‌اند تا به طور پنهانی آن‌ها را تحت کنترل آمریکا قرار دهند.
 
اسناد مربوط به بودجه می‌گویند که این پروژه 652 میلیون دلاری روزانه به جاگذاری ایمپلنت‌های پنهانی و بدافزارهای پیشرفته در کامپیوترها، روتورها و فایروال‌های ده‌ها هزار دستگاه با برنامه‌هایی برای گسترش این تعداد به میلیون‌ها عدد از راه دور پرداخته است.
 
اسنادی که اسنودن ارایه داده و مصاحبه‌های صورت گرفته با مقامات پیشین آمریکایی تشریح کننده مبارزه‌ای برای نفوذ در کامپیوترهاست که بسیار گسترده‌تر و تهاجمی‌تر از چیزی است که پیش‌تر تصور آن می‌رفت. دولت اوباما با همه این عملیات‌ها به عنوان محرمانه برخورد می‌کند و از اذعان به آن‌ها اکراه دارد.
 
دامنه و مقیاس این عملیات‌های تهاجمی نشانگر تغییری در سیاستی است که در گذشته در صدد حفظ یک هنجار بین‌المللی علیه اقدامات تهاجمی در فضای سایبر بود و بخشی از علت آن این است که اقتصاد و نیروی نظامی آمریکا به شدت به کامپیوترها وابسته است.
 
بر اساس آن چه در این اسناد آمده است، از 231 فقره تهاجم سایبری در سال 2011 حدود سه چهارم آن علیه اهدافی با اولویت بالاتر بوده است که مقامات پیشین می‌گویند ایران، روسیه، چین و کره شمالی و فعالیت‌هایی نظیر اشاعه هسته‌یی را شامل می‌شود. این اسناد جزییات کمی را درباره این عملیات‌ها ارایه می دهد.
 
واشنگتن پست افزود: از استاکس‌نت، کرم کامپیوتری که توسط آمریکا و اسراییل (رژیم صهیونیستی) ساخته شد و در حملاتی در سال‌های 2009 و 2010 به اختلال در سانتریفیوژهای ایران پرداخت، اغلب به عنوان برجسته‌ترین نوع استفاده از سلاح سایبری یاد می‌شود. کارشناسان گفتند که از هیچ حمله سایبری دیگری توسط آمریکا که صدمه فیزیکی در این اندازه ایجاد کرده باشد، اطلاعی ندارند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.