امنیت

فناوری اطلاعات

September 13, 2013
23:32 جمعه، 22ام شهریورماه 1392
کد خبر: 57397

فیسبوک از رفع فیلتر تا تقلب…

طی ماه‌های گذشته با روی کار آمدن دولت جدید بحث‌های مختلفی درباره رفع فیلتر فیس بوک مطرح می‌شود و حتی طی روزهای اخیر برخی از مسوولان مرتبط با این موضوع در گفت‌وگو با رسانه‌های مختلف از احتمال رفع فیلتر مشروط فیس بوک خبر داده‌اند. اما این که آینده فعالیت این شبکه اجتماعی در ایران چگونه خواهد بود همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
 
 
طی مدتی که از فعالیت دولت جدید می گذرد با فعالیت برخی وزیران در فیس بوک این گونه شایع شد که قرار بر آن است از این شبکه اجتماعی رفع فیلتر شود و اغلب در توضیح دلیل این موضوع هم از عضویت برخی اعضای کابینه و فعالیت‌های رسمی آن‌ها در این شبکه اجتماعی صحبت می کردند.
 
پیش از این محمدجواد ظریف (وزیر امور خارجه) اسحاق جهانگیری (معاون اول رییس جمهوری)، بیژن نامدار زنگنه (وزیر نفت) از جمله افرادی بودند که اعلام شد صفحات آن‌ها در فیس بوک به شکل فعال درآمده و آن‌ها در موارد متعدد مواضع خود را ازاین طریق اعلام می‌کنند که حتی درباره این موضوع رسانه‌های بین المللی نیز واکنش‌های مختلفی نشان دادند.
 
اما این روزها اخبار تکذیبیه فیس بوکی نیز به کرات منتشر می‌شود. به عنوان مثال اواسط این هفته بود که وزیر ارتباطات از طریق وزارتخانه متبوع خود این گونه خبر داد صفحه فیس بوکی که به نام او ایجاد شده غیر واقعی است و هیچگونه وابستگی به دکتر واعظی و وزارتخانه او ندارد و از نظر وزارت ارتباطات این صفحه غیر قانونی است.
 
حتی روزهای گذشته در رسانه‌های مختلف کشور اخباری به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه منتشر شد و مرجع این اخبار صفحه فیس بوک مرضیه افخم اعلام شد. خبری که ظرف کمتر از چند ساعت توسط سخنگوی وزارت امور خارجه تکذیب شده و این گونه اعلام شد که افخم صفحه‌ای در فیس بوک ندارد و صفحه‌ای که به نام او در حال فعالیت است جعلی بوده و این موضوع در دست پیگیری قرار دارد.
 
کمتر از یک روز پس از این اتفاق در نهایت فردی که به جعل این صفحه اقدام کرده بود شناسایی شد و ایجادکننده این صفحه که خود را امیر فرشاد ابراهیمی، وبلاگ‌نویس سابق که اکنون خارج از کشور به سر می‌برد، معرفی کرد و پس از تکذیب ایجاد این صفحه از سوی مرضیه افخم در همان صفحه اقدام به افشای نام خود کرد و علاوه بر این از بامداد همان روز اقدام به انتشار مطالب ضد انقلاب و وهن جمهوری اسلامی کرد.
 
حال با توجه به مجموعه این شرایط باید دید چه آینده‌ای برای این شبکه اجتماعی در ایران ایجاد خواهد شد و از این پس کاربران ایرانی می توانند از این شبکه اجتماعی بدون محدودیت استفاده کند یا این که به دلیل مشکلات ایجاد شده فیلترینگ این شبکه با قدرت بیش‌تری دنبال خواهد شد؟!
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در ارتباط با اینکه آیا دولت قصد ندارد در راستای رفع فیلترینگ شبکه اجتماعی فیس‌بوک اقدامی انجام دهد، با توجه به اینکه تعدادی از اعضای دولت در این شبکه اجتماعی حضوری فعال دارند، گفت: در مورد حضور برخی از اعضای دولت در فیس‌بوک کمیته‌ای در ریاست‌جمهوری در این ارتباط تشکیل شده است.
 
وی همچنین صفحه‌ای که به نام وی و الهام امین‌زاده – معاون حقوقی رییس‌جمهوری – در این صفحه اجتماعی ایجاد شده است را واقعی ندانسته و افزود: به هر حال اعضای دولت مقامات رسمی هستند و صحبت‌هایی که از سوی آنها در فیس‌بوک مطرح می‌شود موضع دولت محسوب می‌شود بنابراین همان‌طور که گفتم کمیته‌ای در ریاست‌جمهوری در این ارتباط تشکیل شده تا تصمیمی در این ارتباط گرفته شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.