روز گذشته مراسم تودیع و معارفه روسای سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی در شرایطی برگزار شد که هیچ یک از خبرنگاران حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای شرکت در این مراسم دعوت نشده بودند و در نهایت تنها با دیدن خبری بر روی سایت وزارت ارتباطات متوجه شدند که مراسم تودیع و معارفه هم برگزار شده است.
طی ماههای گذشته تمام برنامههای امضای تفاهم نامههای وزارت ارتباطات با دانشگاهها و مراکز مختلف در شرایطی برگزار میشد که پیش از آنها از خبرنگاران برای شرکت در این مراسم دعوت شده و گاه حتی چندین بار هم پیش از شروع برنامه با آنها تماس گرفته میشد که حتما در مراسم حضور داشته باشند اما حال برنامه معارفه معاون جدید وزیر ارتباطات که به هرحال از برنامههای مهم یک وزارتخانه به شمار میرود، پشت درهای بسته برگزار شده و در این میان مشخص نیست در شرایطی که برای کوچکترین برنامهها از جمله امضای تفاهمنامه با مراکز مختلف حضور خبرنگاران مهم وحیاتی به نظر میرسد، چگونه است در مراسم تودیع و معارفه معاونان وزیر ارتباطات خبرنگاران نادیده گرفته میشوند؟!
البته شاید بتوان اینگونه گفت که یک وزارتخانه به هر دلیل برای یک برنامه حضور خبرنگاران را غیر ضروری دانسته ، اما مشکل اینجاست که مدتهاست درهای سازمان تنظیم مقررات ارتباطات برروی خبرنگاران بسته است و در اکثر موارد برای اطلاع یافتن از کوچکترین موضوعات و مصوبات مهم حوزه ارتباطات، خبرنگاران باید بارها با مدیران مختلف این سازمان تماس بگیرند و درنهایت و در مواردی مجبور شوند اخبار خود را بدون ذکر نام مدیر مربوطه و با عنوان یک منبع آگاه منتشر کنند.
حال روند سکوت خبری شاید در برخی مقاطع زمانی به هر دلیلی مصلحت یک سازمان باشد، اما برای سازمانی که نقش قانونگذار یک حوزه را دارد و قرار بر آن است به تخلفات رسیدگی کند، این سکوت خبری تعبیر جالبی نمیتواند داشته باشد و منطقی نیست.
اکنون مدتهاست در سازمان تنظیم مقررات ارتباطات به عنوان رگولاتور حوزه ارتباطات وفناوری اطلاعات روال بر این است که قالب اخبار بر روی سایت این سازمان قرار گرفته و جایی برای طرح پرسش و یا درخواست برای توضیحات بیشتر باقی نمیماند. با تغییر دولت و تغییر وزیر ارتباطات انتظار میرود که نحوهی فعالیت رسانهای این سازمان هم دستخوش تغییراتی شود.
خبرنگاران این حوزه انتظار دارند که از این پس با توضیحات شفافتر سازمان تنظیم مقررات ارتباطات و پاسخگویی به موقع این سازمان مواجه باشند تا بدین ترتیب شاید بخشی از مشکلات متعددی که کاربران، اپراتورها و یا شرکتهای مختلف در حوزههای اینترنت و یا تلفن همراه و ثابت دارند، منتشر و برروی آنها صحبت شود.
در گزارشی که بر روی سایت وزارت ارتباطات از این مراسم منتشر شده، آمده است: "وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: با توجه به حساسیت و اهمیت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و نقش آن در اعمال حاکمیت دولت، دکتر عمیدیان برای تصدی این مسئولیت انتخاب شدند که هم شناخت فنی از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دارند و هم از جایگاه اپراتورها مطلع هستند".
محمود واعظی در این مراسم گفت: دکتر فرقانی از زمان ورود به رگولاتوری برای ساماندهی این مجموعه و اداره قانونمند آن تلاش کردند و از مدیران دلسوز، متدین و مسلط به کار بودند که در عین انعطاف در برخورد با اپراتورها ، قاطعیت لازم را داشتند.
وی افزود: وفاداری، صداقت و علاقهمندی به مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از جمله ویژگیهایی است که در مدت یک ماه همکاری از ایشان دیدم.
واعظی با اشاره به اینکه تمام تلاش در مجموعه مدیران وزارت برای محقق کردن انتظارات نظام و مردم است، گفت: دکتر عمیدیان برای تصدی این مسوولیت انتخاب شدند و امیدوارم با تجربهای که از معاونت پارلمانی وزارتخانه دارند با همت ایشان برنامه های قبلی ادامه یابد.
همچنین در این مراسم عمیدیان با اشاره به اینکه محور برنامههای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه رگولاتوری، اعمال اقتدار حاکمیت در بخش ICT است، گفت: در مدیریت این حوزه، توجه به منابع انسانی، تخصص و نوآوری، اعمال نظارت علمی و منطقی، مدیریت اپراتورها و جلب رضایت مخاطبان این حوزه در جامعه را اصل میدانم.
وی افزود: در این مسیر اپراتورها، بازوی اعمال حاکمیت هستند اما حفظ اقتدار فنی و حاکمیتی به عهده رگولاتوری است که امیدوارم با انرژی و فعالیت بیشتر، سیاستهای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را در این حوزه محقق سازم.
محمدعلی فرقانی نیز در این مراسم با اشاره عملکرد خود در مجموعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در چهار سال گذشته گفت: با توجه به اهمیت جایگاه سازمان تنظیم مقررات و اراتباطات رادیویی در تصمیم گیری و تصمیم سازی ،ارتقای ظرفیت دانش، توانمندی و نگرش نیروی انسانی و توسعه مدیران و کارکنان از اولویتهای ما در بعد درون سازمانی بود که به نتایج خوبی رسید.
وی افزود: در بعد برون سازمانی نیز حرکت در مسیر مقررات گذاری پیش نگر و پس نگر، تسریع در بررسی و تصویب دستورکارهای تدوین شده برای کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، حضور موفق در مجامع بینالمللی و تقویت نظارت آنلاین بر فعالان حوزه ICT از موضوعاتی بود که در اولویت برنامه های اخیر رگولاتوری قرار داشت.
به گزارش ایسنا، علی اصغر عمیدیان بعداز ظهر روز دوشنبه – 25 شهریور ماه – با حکمی از سوی وزیر ارتباطات به عنوان معاون جدید سازمان تنظیم مقررات ارتباطات معرفی شد. وی پیش از این به عنوان نماینده دولت در مخابرات حضور داشته و قاعدتا با انتصاب به این سمت از این پس نماینده جدیدی جایگزین او در جلسات هیات مدیره مخابرات خواهد شد.