اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 11, 2013
11:24 جمعه، 19ام مهرماه 1392
کد خبر: 58061

برخی قانو‌گذاری‌ها مانع رشد سرعت اینترنت است

یک کارشناس مسائل فناوری اطلاعات می‌گوید در اکثر کشور‌های دنیا در حال توسعه سرعت اینترنت تا سقف گیگابیت بر ثانیه هستند و این درحالی است که ما هنوز برروی سرعت‌هایی همچون کیلوبیت بر ثانیه گیر کرده‌ایم و برخی قانو‌گذاری‌ها جلوی رشد سرعت اینترنت در کشور را گرفته‌اند.
 
رضا عصاره در گفت‌وگو با ایسنا، به قیمت اینترنت در کشور اشاره و اظهار کرد: چون قیمت پهنای باندی که شرکت ارتباطات زیرساخت به سایر شرکت‌ها می‌فروشد بالاست بنابراین شرکت‌ها نیز برای جلوگیری از ضرر خود مجبور هستند با سودی اندک سرویس اینترنت را به مردم ارائه دهند.
 
وی ادامه به محدودیت سرعت 128 کیلوبیت کاربران اشاره کرد و گفت: قانون‌گذاری‌های شبیه به تعیین سقف سرعت اینترنت برای کاربران خانگی باعث جلوگیری از رشد اینترنت در کشور شده است. چرا که افزایش سرعت کاربران خانگی باعث خواهد شد تا شرکت ارتباطات زیرساخت مجبور به وارد کردن پهنای باند بیشتری به کشور شود و افزایش عرضه و تقاضا می‌تواند قیمت را در این زمینه کاهش دهد.
 
این کارشناس در رابطه با وضعیت اینترنت کشور در چند سال گذشته افزود: اگرچه ورودی‌های پهنای باند به کشور افزایش یافته است اما در کنار آن باید میزان دسترسی کاربران به اینترنت را هم لحاظ کنیم چراکه در این زمان بعضی از کاربران بصورت همزمان از سه سرویس اینترنتی استفاده می‌کنند.
 
عصاری در ادامه به انحصار پهنای باند که در دست شرکت ارتباطات زیرساخت است اشاره کرد و گفت: اگر این انحصار از دست شرکت زیرساخت خارج شود و شرکت‌های خصوصی در این زمینه ورود پیدا کنند، رقابت در زمینه ورود پهنای باند به کشور افزایش خواهد یافت و همین موضوع باعث کاهش قیمت‌ اینترنت در کشور خواهد شد.
 
او ادامه داد:از دیگر مزیت‌های این موضوع می‌توان به تهیه پهنای باند توسط اپراتور از چند بستر مختلف در کشور اشاره کرد. درحقیقت اصلاح قانون در این زمینه هم می‌تواند کمک‌های زیادی به وضعیت اینترنت در کشور کند.
 
این کارشناس مسائل فناوری اطلاعات در پایان در مورد تجهزات مورد استفاده در این حوزه گفت: یکی از مسائلی که درحال حاضر تمامی شرکت‌ها با آن مواجه هستند بحث تحریم‌هاست. چراکه در این حوزه ما مجبور به ورود تجهیزات تخصصی از کشورهای خارجی هستیم و وجود تحریم‌ها ما را به استفاده از چند واسطه برای خرید جنس مورد نظر اجبار می‌کند. همین موضوع باعث می‌شود که قیمت تمام شده افزایش پیدا کند. درصورت حل این موضوع، قیمت‌ها برای ما کاهش پیدا خواهد کرد و این مبحث باعث می‌شود قیمت سرویس‌ها نیز کاهش را با خود به دنبال داشته باشد. علاوه بر این ثبات قیمت دلار از دیگر مسائلی است که می‌تواند اثر خود را برروی سرویس‌های اینترنتی بگذارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.