اینترنت و شبکه

باندپهن ثابت

October 28, 2013
19:54 دوشنبه، 6ام آبانماه 1392
کد خبر: 58403

دیگر لنگر کشتی‌ها باعث قطعی اینترنت نمی‌شود؟

iran internet users.jpg

کابل جاسک – فجیره که از آن به عنوان قدیمی‌ترین کابل اینترنتی کشور یاد می‌شود، این روزها تقریبا از مدار خارج شده و تنها ظرفیت بسیار کمی از آن برای مکالمات voice مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
حسن کریمی – مدیر کل مهندسی عملیات شبکه دیتای شرکت ارتباطات زیرساخت – در گفت‌وگو با ایسنا، در این زمینه اظهار کرد: این مسیر تقریبا از مدار خارج شده و تنها اما بسیار اندکی از آن برای ارتباطات پایه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
وی ادامه داد: ظرفیت کابل‌های اینترنتی معمولا با واحد STM64 سنجیده می‌شود که به عبارتی دیگر می‌توان گفت که بر روی هر کابل 64، STM1 دایر می‌شود. اما اکنون از ظرفیت کابل جاسک – فجیره اکنون تنها یک یا دو STM1 آن فعال است. در حالی که این کابل قبلا به‌طور کامل زیر بار بود.
 
کریمی در پاسخ به این سوال که با توجه به وضعیت این کابل و قطعی‌های مختلفی که برای آن ایجاد می‌شود، اکنون اختلالی در کار آن ایجاد نمی‌شود توضیح داد: از آنجا که ما مسیر‌های متعددی داریم و ظرفیت بهره‌برداری از این مسیر بسیار اندک است در بخش VOICE که اکنون این کار برای آن مورد استفاده قرار گرفته هیچ‌گونه قطعی و اختلالی به وجود نمی‌آید و حتی اگر این کابل دچار مشکلی شود بلافاصله ظرفیت آن از طریق یکی از مسیر‌های دیگر تامین می‌شود.
 
به گزارش ایسنا، کابل جاسک-فجیره که زمانی تنها درگاه اینترنتی کشور بود و هربار برای آن مشکلی ایجاد میشد کل اینترنت کشور دستخوش اختلال می شد.
 
پیش از این مسوولان شرکت ارتباطات زیرساخت که مسوولیت تامین پهنای باند اینترنت کشور را برعهده دارند اینگونه اعلام کرده بودند که این کابل عمر مفید خود را طی کرده است چرا که طی سال‌های گذشته بارها قطع شده و هر بار برای وصل مجدد مفصل جدیدی به آن اضافه شده که این مفاصل درنهایت موجب کاهش طول این کابل شده‌اند.
 
به دنبال اتصال این مفاصل طول این کابل کمی کاهش یافته و در نتیجه ارتفاع آن از کف دریا افزایش یافته بود. به همین دلیل در موارد متعدد ممکن بود زمان لنگر انداختن کشتی‌ها این کابل صدمه ببیند. در نتیجه تمام این موارد و در شرایطی که درگاه‌های متعدد دیگری نیز راه‌اندازی شده، مسوولان تصمیم به تخلیه بخش عمده این کابل گرفته‌ و مسیرهای جدیدی را جایگزین آن کرده‌اند.
 
در سال های گذشته این کابل تنها مسیر اینترنتی کشور به شمار می رفت و از آنجا که این کابل در زیر دریا قرار داشت در موارد متعدد موضوعاتی مانند لنگر انداختن کشتی ها باعث قطعی آن وایجاد قطعی و اختلال اینترنت در کشور می شد اما حال با افزودن مسیرهای متعدد اینترنتی مسئولان شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان متولیان اصلی تامین اینترنت کشور این گونه می گویند که از این پس دیگر کاربران شاهد قطعی های سراسری اینترنت نخواهند بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.