امنیت

فناوری اطلاعات

October 28, 2013
20:42 دوشنبه، 6ام آبانماه 1392
کد خبر: 58411

هشدار پلیس فتا به کلاهبرداری های فروش اینترنتی کالا

رئیس پلیس فضای تبادل اطلاعات با بیان اینکه تجارت الکترونیکی از ساماندهی مناسبی در کشور برخوردار نیست، نسبت به کلاهبرداری های صورت گرفته در زمینه فروش اینترنتی کالا به کاربران اینترنت هشدار داد.
 
سردار کمال هادیانفر در گفتگو با مهر، اظهار داشت: با توجه به عمر کم و توسعه روزافزون تجارت الکترونیک در کشورمان، این بازار از ساماندهی مناسب و کافی برخوردار نیست؛ از این رو در این فضا افراد می توانند با نام مستعار و حتی ساده تر با جعل عنوان، فعالیت کنند که این فضا مخاطرات زیادی را به وجود آورده است.
 
وی با بیان اینکه همه روزه شاهد کلاهبرداریهای زیادی در حوزه تجارت الکترونیک هستیم، گفت: پلیس فتا با توجه به ماموریت تخصصی اش موظف شده تا ضمن ساماندهی حوزه تجارت الکترونیک با همکاری دستگاههای ذیربط، امنیت و اطمینان را برای هموطنان در این بخش فراهم کند که این موضوع به نفع تمامی فعالان سالم و کسب وکارهای الکترونیک قانونمند است.
 
هادیان نفر با تاکید براینکه پلیس فتا موظف است با مجرمان و ناامن کنندگان فضای تجارت الکترونیک مقابله کند، خاطرنشان کرد: پرونده های زیادی در این خصوص براساس شکایات خصوصی یا از جنبه عمومی توسط خود پلیس فتا تشکیل و رسیدگی شده بطوریکه نزدیک به نیمی از پرونده های رسیدگی شده توسط پلیس فتا مربوط به حوزه کلاهبرداری های سایبری بوده است.
 
رئیس پلیس فضای تبادل اطلاعات گفت: در حال حاضر نیز پلیس فتا به عنوان عضو اصلی کمیته نظارت بر فروشگاههای الکترونیکی در حال پیگیری موضوع و ساماندهی این بخش است.
 
وی گفت: در صورتی که مردم شکایتی از اینگونه سایتها داشته باشند می توانند از طریق دادسرای ویژه جرائم رایانه ای طرح شکایت کرده تا با هماهنگی قضائی توسط پلیس فتا موضوع رسیدگی شود؛ همچنین اگر موارد مجرمانه ای را مشاهده کنند می توانند موارد را از طریق سایت اینترنتی پلیس فتا گزارش کنند تا پیگیری لازم به عمل آید.
 
سردار هادیانفر با اعلام هشدار به کاربران اینترنت برای خریدهای اینترنتی از سایتهای خارج از کشور تصریح کرد: کاربران حتی‌الامکان اقدام به ثبت اطلاعات و یا خرید و فروش از طریق اینگونه سایتها نکنند و حداقل با مطالعه و بررسی و یا مشورت گرفتن از افراد آگاه اقدام به انجام کار مورد نظر کنند.
 
وی تاکید کرد: مردم باید نقل و انتقال وجوه و خریدهای آنلاین خود را از طریق سایتهای فروشگاهی مطمئن دارای نماد اعتماد الکترونیکی(ENamad)  انجام دهند تا احتمال آسیب و کلاهبرداری به حداقل برسد.
 
به گفته رئیس پلیس فتا با توجه به تعدد روشهای کلاهبردارانه، پلیس فضای تبادل اطلاعات از طریق سایت اینترنتی خود اطلاعات پیشگیرانه و آموزشی خوبی را اطلاع رسانی کرده و راهکارهای مقابله با جرائم و کلاهبرداری ها را به کاربران آموزش داده که می تواند مورد بهره برداری مخاطبان قرار گیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.