وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر این که بر کاهش تعرفهها اصرار دارد گفت که از ابتدای کارش تا کنون در مقابل افزایش تعرفه تلفن ثابت و همراه ایستاده است و اجازه افزایش این تعرفه را نداده و نمیدهد.
محمود واعظی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) و در جریان بررسی جزئیات لایحه اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیر دولتی در زمینه پست و مخابرات به توضیحی در مورد ابهامات مطرح شده در مجلس مبنی بر این که این لایحه باعث افزایش فشار به مردم میشود، پرداخت.
وی گفت: در صورت تصویب این لایحه به هیچ وجه قرار نیست پولی از مردم گرفته شود تا صرف سرمایهگذاری و توسعه زیرساختها شود، ما با این لایحه میخواهیم حق السهم از اپراتورها بگیریم تا صرف هزینههای خدمات زیربنایی در مناطق محروم و روستایی کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ما بعد از فراهم کردن زیرساختها پروانهیی به بخش خصوصی میدهیم تا بخش خصوصی بتواند فعالیت کند، میخواهیم سهمی را از این بخش در ازای فراهم کردن زیرساختها بگیریم تا درآمد وزارتخانه برای هزینههای مختلفش تامین شود که این به معنای وارد کردن فشار به مردم نیست.
واعظی خاطرنشان کرد: اعتقاد بنده این است که اگر زیرساختها آماده باشد تعرفه ها باید پایین آید همانطور که در کشورهای پیشرفته تعرفه های استفاده از اینترنت و تلفن همراه و ثابت در حال پایین آمدن است باید این کار در کشور رخ دهد، بنده در دو ماه و نیم گذشته در مقابل افزایش تعرفه تلفن ثابت و همراه ایستادگی کردهام تا این اتفاق رخ ندهد و به دنبال آن به مردم فشار وارد نشود.
وی با تاکید بر این که نباید کشور از تکنولوژیهای روز دنیا عقب باشد،گفت: اگر این لایحه به تصویب برسد سالانه این وزارتخانه درآمد 2 هزار و 800 میلیارد تومان را کسب میکند، این در حالی است که طبق قانون برنامه پنجم باید این درآمد به 13 هزار و 800 میلیارد تومان برسد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که به موضوع اشتغال در این صنعت کمتر توجه شده است، افزود: اگر زیرساختها را آماده کنیم اشتغال برای کشور به وجود میآید، در حال حاضر 700 هزار فارغالتحصیل در رشتههای الکترونیک، مخابرات و آی تی داریم که باید بتوان به نوعی آنها را جذب کرد.
واعظی تاکید کرد: میتوان با سرمایهگذاری کم و از طریق بنگاههای کوچک اشتغالزایی کرد که این مستلزم فراهم شدن زیرساختها است.
وی با تاکید برا ین که این وزارتخانه به دنبال تصدیگری نیست، گفت: ما به دنبال فراهم کردن زیرساختهای لازم هستیم که به نظرم با عنایت به وضعیت کشورهای توسعه یافته کاری معقول و درست است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین اظهار کرد: رقبای ما در منطقه سالی 3 میلیارد دلار معادل 10 هزار میلیارد تومان برای زیرساختهای سرمایهگذاری میکنند که طبیعتا ما نیز باید اقدامات لازم را انجام دهیم، اگر این لایحه با شکل کنونی به تصویب نرسد تحقق انتظارات شما نمایندگان برای توسعه زیرساختها در مناطق محروم و مرزی شاید به صورت کامل محقق نشود.
گفتنی است در لایحه اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه پست و مخابرات آمده است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبالغی به عنوان حق امتیاز و حق السهم دولت و جریمه جبران عدم انجام تعهدات بابت فعالیتهای ارائه خدمات پستی، مخابراتی، فناوری اطلاعات و صدور مجوز ایجاد شبکههای ارتباطات و فناوری اطلاعات کسب کند و 100 درصد این مبالغ را صرف هزینههای خدمات زیربنایی ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق محروم روستایی و ارائه کنندگان خدمات پستی، مخابراتی و فناوری اطلاعات و تامین هزینههای آزاد سازی و خصوصی سازی و تملک داراییهای سرمایهیی این وزارتخانه کند.
ادامه بررسی جزئیات این لایحه به دلیل پایان جلسه امروز مجلس به جلسه بعدی مجلس جهت سرکشی به حوزههای انتخابیه موکول شد.