وزیر ارتباطات گفت: علیرغم اظهارات وزیر ارشاد در مورد لزوم دسترسی آسان به فیسبوک باید در این خصوص در دولت نظراتمان را هماهنگ کنیم و به جمعبندی برسیم که در نهایت کارگروه فیلترینگ تصمیمگیرنده نهایی است.
محمود واعظی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در رابطه با اظهارات اخیر وزیر ارشاد مبنی بر لزوم دسترسی آسان به فیسبوک و برداشتن نصب غیرقانونی از شبکههای اجتماعی، کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در این خصوص تصمیمگیری میکند که یکی از معاونین من عضو این کارگروه است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ما باید نظرتمان را در دولت هماهنگ کنیم و تصمیمگیری نهایی را کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه باید انجام دهد.
وی در خصوص نظر وزیر ارتباطات و وزارت ارتباطات در خصوص رفع فیلتر این شبکه گفت: فیسبوک یک شبکه اجتماعی است که صفحات بسیاری در آن وجود دارد و برخی از صفحات نامناسب را نیز شامل میشود.
واعظی گفت: سیاست ما درباره صفحات نامناسب فیسبوک مانند صفحات نامناسب وب است و اگر زمانی مکانیزمی داشته باشیم که بتوانیم صفحات نامناسب را از صفحات بدون اشکال فیسبوک جدا کنیم کاملا با رفع فیلتر آن موافق هستیم.
در پایان انحصار اپراتور سوم طبق قانون اجازه ارائه سرویس را به اپراتورهای دیگر خواهیم داد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص صحبت اخیر مدیرعامل رایتل در خصوص تقاضای این اپراتور برای افزایش دوباره مدت انحصار خدمات نسل سوم گفت: طبق آنچه که در پروانه رایتل بوده مساعدت لازم در خصوص افزایش دوره انحصار این اپراتور انجام شده و اکنون باید این حق را برای اپراتورهای دیگر قائل باشیم که بتوانند خدمات نصب نسل ارائه کنند و نمیتوانیم مردم را از این خدمات محروم کنیم و در موعد سررسید پایان انحصار اپراتور سوم اجازه ارائه سرویس را طبق قانون به اپراتورهای دیگر نیز خواهیم داد.
وی در پاسخ به این سؤال که دلیل اپراتور سوم برای درخواست تمدید دوباره دوره انحصار، قطع تماس تصویری و حذف خدمت متمایز این اپراتور از اردیبهشت 92 است در هر حال رایتل ادله خود را باید به کمیسیون تنظیم مقررات ارائه کند و هر چه کمیسیون تصمیم گرفت وزارت ارتباطات نیز تبعیت خواهد کرد.
تکلیف شورای عالی فضای مجازی به وزارت ارتباطات برای ارائه مدل مفهومی شبکه اطلاعات
واعظی در پاسخ به سؤال فارس در خصوص آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات از زمان تحویل دولت دهم گفت: شبکه ملی اطلاعات موضوعی بسیار مهم برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و برنامهریزی برای انجام آن ادامه دارد همچنان که در نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی یکی از دو دستور جلسه مهم در خصوص شبکه ملی اطلاعات بود و قرار شد وزارت ارتباطات ظرف یک ماه مدل مفهومی شبکه ملی اطلاعات را آماده و در شورا ارائه کند. تا دستگاههای ذیربط بتوانند خدمات خود را براساس این مدل مفهومی در شبکه ملی اطلاعات ارائه کنند.
به عنوان وزیر تمایلی به بازگشت مخابرات به وزارت ارتباطات ندارم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص موضع اخیر وی مبنی بر خارج شدن بخشهایی از ارتباطات از انحصار شرکت مخابرات گفت: پیشنهاد من این است که مدیریت بخشهایی از مخابرات که شرکتهای ارائه دهنده اینترنت به آن نیاز دارند از انحصار بیرون آید.
وی گفت: واگذاری مخابرات در گذشته ارتباطی با من ندارد و به عنوان وزیر تمایلی ندارم که مخابرات به وزارت ارتباطات بازگردد بلکه معتقدم آنچه که برای مخابرات انحصار ایجاد میکند از جمله سیم مسی باید مدیریتش از انحصار مخابرات بیرون آید.
پاسخ وزیر به ابهامات نتایج ارزیابی وزارت ارتباطات از کیفیت اپراتورها
واعظی در خصوص اعلام نتایج ارزیابی کیفیت اپراتورهای تلفن همراه که در آن وضعیت هر دو اپراتور مناسب اعلام شده بود و نقضهایی به کیفیت شبکههایشان در چند شهر گرفته شده بود گفت: ما باید برای مردم و اپراتور امانتدار باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: براساس ارزیابی فنی کیفیت اپراتورها در مجموع در کشور مطلوب بود ضمن اینکه در برخی شهرها ضعفهایی وجود دارد.
وی ادامه داد: برداشت برخی رسانهها از این نوع اعلام نتایج این بود که انتظار داشتند نتایج یک کار فنی را به یک کار سلیقهای تبدیل کنیم که این کار ممکن نیست.
واعظی تصریح کرد: البته در این اندازهگیری بیشتر خیابانهای اصلی مدنظر قرار داشته شده است و به دنبال این هستیم که وسایلی تهیه کنیم که بتوانیم در سطح منازل نیز کیفیت اپراتورها را اندازه بگیریم.
وی با بیان اینکه ما مشخصات فنی را میبینیم و از طرفی باید با مردم صادق باشیم، گفت: باید از اپراتورها بخواهیم تا هزینهای را که از مردم بابت خدمات دریافت میکنند در نگهداری و توسعه درج کنند.