حمید ضیاییپرور – همشهری : شهرداری تهران در راستای تربیت شهروندان الکترونیک و بهمنظور ارائه هرچه بهتر خدمات الکترونیک به مردم تهران، آموزشهای شهروند الکترونیک را در قالب مهارتهای رایانهای ارائه میدهد.
دکتر کاوه تیمورنژاد، مدیرکل برنامهریزی و توسعه شهری شهرداری تهران با اعلام این مطلب در همایش مشترک کانونهای مهارتهای رایانهای و وبلاگنویسی دومین جشنواره شکوفا اظهار داشت: بعد از تجربه موفق برگزاری نخستین جشنواره شکوفا در سال 91که بیش از 500هزار نفر از شهروندان تهرانی در آن مشارکت کردند، برگزاری دومین جشنواره شکوفا در 7محور تخصصی مرتبط با فناوری اطلاعات شامل وبلاگنویسی، روباتیک، مهارتهای رایانهای، طراحان گرافیک، رسانههای دیجیتال، بازیهای رایانهای و برنامهنویسی موبایل در دستور کار معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران قرار گرفته است.
گزارش همشهری از این همایش حاکی است این مقام شهرداری تهران در جمع مدیران برنامهریزی مناطق 22گانه شهر تهران و دبیران کانونهای تخصصی وبلاگنویسی و مهارتهای رایانهای افزود: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره، ارتقای سطح مهارتهای الکترونیک شهروندان بهمنظور دریافت خدمات شهرالکترونیک است. وی گفت: در دومین جشنواره شکوفا تأکید مدیران بر افزایش کیفیت جشنواره، تشکیل کانونهای تخصصی شکوفا در هر محله و توسعه مهارتهای پیشرفته شهروندان نسبت به دوره اول است.
دکتر علیاکبر جلالی، استاد دانشگاه علم و صنعت و دبیرکمیته علمی جشنواره توسعه مهارتهای رایانهای نیز در این همایش با تشریح چگونگی و مکانیسم برگزاری جشنواره اظهار داشت: آزمونهای عمومی برای همه شهروندان درنظر گرفته شده که در سطح تمامی محلات 374گانه شهر تهران برگزار میشود و بعد از سطحبندی شهروندان از نظر آموزش، برنامهریزی بهمنظور مشارکت آنها در دورههای ارتقای مهارتهای رایانهای و الکترونیک صورت میگیرد.
این استاد مدعو دانشگاه ویرجینیای آمریکا در ادامه افزود: در هزاره سوم، هرچه مهارتهای شهروندان در استفاده از شبکههای رایانهای بیشتر باشد، توانمندی آنها در توسعه کسبوکارهایشان بیشتر خواهد شد و بهطور طبیعی این امر میتواند در افزایش سطح تولید ناخالص ملی هر کشور مؤثر باشد. وی به کاربردهای متعدد رایانه و اینترنت در زندگی امروز اشاره کرد و گفت:
بسیاری از مشکلات اجتماعی مانند آلودگی هوا، تخریب محیطزیست، مصرف بالای سوختهای فسیلی و ناهنجاریهای ناشی از آن از طریق افزایش مهارتهای رایانهای شهروندان و همچنین توسعه شهرالکترونیک قابل حل یا کاهش هستند. به گفته دکتر جلالی، رویکرد اجتماعی شهرداری تهران در جهت توسعه مهارتهای رایانهای شهروندان نشاندهنده هدفگذاری درست این نهاد برای حل زیر ساختی مشکلات شهری و اجتماعی است.
دبیر کمیته علمی جشنواره وبلاگنویسی نیز اظهار داشت: تشکیل 374کانون وبلاگنویسی در محلات تهران، برگزاری 374کارگاه آموزشی مقدماتی و پیشرفته وبلاگنویسی در تمامی محلات تهران، مسابقه میان وبلاگنویسان تهرانی در 10شاخه تخصصی مرتبط با مسائل شهری و تشکیل باشگاه وبلاگنویسان ازجمله برنامههای این جشنواره در سالجاری است. وی افزود: به این منظور 2 جلد کتاب آموزش تکنیکهای وبلاگنویسی و نقشه راه کانونهای وبلاگنویسی تالیف شده و دراختیار تمامی محلات تهران قرار گرفته است تا از طریق سراهایمحلات و خانههای آیتی محلات مهارتهای وبلاگنویسی شهروندان ارتقا یابد.
به گفته وی این امر همچنین میتواند به سالمسازی فضای وبلاگستان فارسی منجر شده و محتوای سالم و مورد نیاز شهروندان را توسط خود آنها تولید کند. مهندس مسعود سیرتی، دبیر جشنواره شکوفا نیز در سخنانی اظهار داشت: جشن جشنوارههای شکوفا نیز تا قبل از پایان سال92 در محل سالن همایشهای برج میلاد تهران برگزار میشود.