اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 13, 2013
20:29 چهارشنبه، 22ام آبانماه 1392
کد خبر: 58758

جایگاه وب‌سایت‌های فرهنگی مذهبی در ایران

بررسی فعالیت وبسایتهای فرهنگی و مذهبی در وب فارسی از عدم تولید محتوای مهم و کاربردی و نیز ضعف سیاستگذاری در این بخش حکایت دارد به نحوی که از میان ۵۰۰ وبسایت پرطرفدار کاربران ایرانی، موضوعات فرهنگی و مذهبی تنها حدود یک درصد از این وبسایتها را به خود اختصاص داده اند.
 
امروزه گسترش فرهنگ و تبلیغ ادیان از یک مقوله درون گفتمانی فراتر رفته و براین اساس نیاز است که بسط این دو مقوله مهم مورد توجه قرار گیرد.
 
در این راستا سرویس آنلاین تحلیلگر به بررسی فعالیت وب‌سایت‌های فرهنگی و مذهبی که هدف آنها بسط و گسترش این دو مقوله هستند پرداخته که این بررسی ها نشان می دهد میزان وب‌سایت‌های فرهنگی و مذهبی که در میان 500 وب‌سایت برتر که توسط کاربران ایرانی مورد بازدید قرار می‌گیرند حدود یک درصد است.
 
در تحلیل به عمل آمده مشخص شده که این یک درصد شامل 6 وب‌سایت می‌شوند که یکی از آنها تالار گفتگو و مابقی وبسایت‌هایی هستند که با پشتوانه و بودجه دولتی ایجاد شده اند.
 
این در حالی است که تحقیقات صورت گرفته حاکی از آن است که سایت‌هایی که با رویکرد مذهبی و فرهنگی در وب فارسی فعالیت دارند بسیار زیاد هستند با این حال سوال اینجاست که چرا در میان 500 وب‌سایت پرطرفدار تنها 6 وب‌سایت به موضوعات فرهنگی و مذهبی می‌پردازند؟
 
وب
 
شاید بتوان دلیل اصلی نبود وبسایتهای فرهنگی مذهبی در میان وبسایتهای پرطرفدار را رقیب‌های سرسختی به مانند این 6 وب‌سایت بیان کرد چرا که این چند وب‌سایت نیاز کاربران را برطرف می‌کنند و دیگر نیازی به وب‌سایت‌های دیگر نیست؛ اما اینگونه نیست و بررسی ها نشان می دهد که در بحث‌های ثقیل و عظیمی مانند فرهنگ و مذهب همواره نیاز به نظرات و گفتگوهای بسیار است.
 
تحلیل صورت گرفته حاکی از تاثیر بودجه‌های دولتی در رتبه‌بندی وبسایتهای فرهنگی مذهبی است چرا که همین بودجه‌های دولتی باعث عقب ماندن سایر فعالان در این حوزه می‌شود.
 
از طرفی در فضای فرهنگی و مذهبی تولید محتوا بسیار مهم و کاربردی است و کاربر همواره به دنبال مطلبی تازه می گردد اما فضای وب فارسی در این زمینه هیچ فعالیتی ندارد و از باز نشر مطالب دیگر وب‌سایت‌ها محتوای خود را تامین می‌کند که این نشان از ضعف سیاستگذاری در این بخش از وب‌فارسی است.
 
وب
 
با این وجود حضور یک تالار گفتگو در جمع این 6 وب‌سایت مطرح باعث خرسندی است چرا که می‌توان نتیجه گرفت تولید محتوا توسط کاربران بیشتر از تولید محتوا توسط یک تیم ثابت و متمرکز مورد مقبولیت و توجه عام قرار می‌گیرد و اگر تولید محتوا در مباحث فرهنگی و مذهبی در وب‌فارسی توسط کاربران صورت گیرد روز به روز با محتوای جدید و تازه برخورد خواهیم کرد که کنجکاوی کاربران برای درک و فهم آن موضوع را بالا می‌برد که تمامی این موارد نیاز به همکاری و سیاستگذاری صحیح مسئولین امر دارد.
 
در همین حال بررسی ها نشان می دهد که برخی از وب‌سایت‌های مطرح که در زمینه فعالیت فرهنگی و مذهبی فعالیت می‌کنند به سمت شبکه اجتماعی و تولید محتوا توسط کاربران رفته‌اند اما با این وجود این کافی نیست و همچنان محتوای فرهنگی در وب فارسی مخاطب را راضی نمی‌کند؛ زیرا تولید محتوا هرچند هم باید توسط کاربران تولید شود اما باید هدفمند باشد و اگر اینگونه نباشد بیشتر نوشته‌ها و تولیدات به سمت و سوی دل‌نوشته ها و یادداشت‌های شخصی می‌روند و در تعالی بحث فرهنگی و مذهبی تاثیری ندارند.
 
در این راستا تولید محتوا توسط کاربران و هدفمند کردن این تولیدات و نیز سیاستگذاری مدون در این زمینه از مهمترین اقدامات در رشد این فعالیت در حوزه وب قلمداد می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.