تلفن همراه

سخت‌افزار

November 20, 2013
8:34 چهارشنبه، 29ام آبانماه 1392
کد خبر: 58905

مایکروسافت خریدار بزرگ تراشه‌های الکترونیکی

مایکروسافت بعد از خرید نوکیا به یکی از 10 خریدار بزرگ تراشه‌های الکترونیکی در دنیا تبدیل شده است
 
بعد از خرید جنجالی ماه‌های اخیر دنیای تکنولوژی که توجه همه را به خودش جلب کرد، انگار مایکروسافت و نوکیا وارد دنیای جدیدی شده‌اند.
 
حالا مایکروسافت بعد از خرید نوکیا به یکی از ده خریدار بزرگ تراشه‌های الکترونیکی در دنیا تبدیل شده است. خریدهای مایکروسافت بیشتر مربوط به میکروچیپ‌های ویژه اپلیکیشن‌های بی‌سیم هستند.
با این اوصاف تحقیقاتی توسط موسسه iSuppli انجام شده است که نشان می‌دهد شرکت مایکروسافت در سال میلادی آینده یعنی سال 2014 به هشتمین خریدار بزرگ تراشه‌های الکترونیکی جهان تبدیل می‌شود. این در حالی است که جایگاه مایکروسافت در میان خریداران تراشه‌های الکترونیکی در سال 2013 سیزدهم و در سال 2012 پانزدهم بوده است. 
این تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهند که شرکت مایکروسافت در سال آینده میلادی احتمالا چیزی در حدود 9/5 میلیارد دلار برای خرید پردازنده‌های نیمه رسانا هزینه می‌کند، در حالی که این رقم در سال 2012 برابر 55/3 میلیارد دلار و در سال 2013 برابر 78/3 میلیارد دلار بوده است. 
از طرفی درآمد مایکروسافت در سال‌های 2012 و 2013 بدون هزینه‌های مربوط به خرید نوکیا بوده است و حال آنکه درآمد و هزینه‌های این شرکت در سال 2014 شامل خرید نوکیا خواهد بود. بر اساس بررسی‌های مختلف در این زمینه، خرید نوکیا چیزی در حدود 2 میلیارد دلار به هزینه‌ای که مایکروسافت برای خرید پردازنده‌های نیمه رسانا در سال 2014 خواهد کرد، اضافه می‌کند.
 
تراشه‌های بی‌سیم
با این همه مایکروسافت همچنین به خرید تراشه‌های ویژه بی‌سیم برای اپلیکیشن‌هایی خاص هم تمایل زیادی دارد و بر اساس آمار انتظار می‌رود مایکروسافت در سال آینده میلادی در کنار شرکت‌هایی مانند ZTE، LG Electronics، TCL و Ericsson در جایگاه چهارم جهان از نظر میزان خرید تراشه‌های بی‌سیم قرار بگیرد. این جایگاه مایکروسافت بعد از شرکت‌های بزرگی مانند Apple، Samsung و Huawei خواهد بود.
در واقع خرید نوکیا به طور چشمگیری میزان هزینه‌های مایکروسافت برای خرید در بخش بی‌سیم را افزایش خواهد داد. این در حالی است که مایکروسافت تا پیش از این خرید، میزان کمی از پردازنده‌های نیمه رسانا را برای خط تولید تبلت‌های سرفیس خودش می‌خرید که تنها بخشی از آنها در بخش تراشه‌های بی‌سیم قرار می‌گرفتند. غول نرم افزاری جهان 85 میلیون دلار در سال 2012 و 110 میلیون دلار در سال 2013 برای خرید تراشه‌های بی‌سیم هزینه کرده است.
بیشتر هزینه‌هایی که مایکروسافت در سال‌های اخیر برای خرید تراشه‌های الکترونیکی انجام داده است، مربوط به کنسول بازی ویدئویی Xbox 360 بوده که در بازار به عنوان یک لوازم مصرفی الکترونیکی محسوب می‌شود. آمار منتشر شده توسط موسسه تحقیقاتی iSuppli نشان می‌دهد که حدود 37 درصد از هزینه 9/5 میلیارد دلاری مایکروسافت در سال 2014 برای خرید تراشه‌های الکترونیکی یعنی برابر 2/2 میلیارد دلار، صرف خرید تراشه‌هایی برای دستگاه‌های دیجیتال بی‌سیم مانند موبایل‌های هوشمند و تبلت‌ها خواهد شد.
«میسون روبلز بروس» یکی از تحلیلگران موسسه iSuppli در این مورد می‌گوید: «نوکیا با موبایل‌های ویندوزی خودش موفقیت‌هایی در بازار به دست آورد، حتی اگر فروش این موبایل‌ها همچنان بسیار پایین‌تر از بزرگان بازار موبایل‌های هوشمند یعنی موبایل‌های آندرویدی و iOS باشد. حالا یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که مایکروسافت با آن رو به رو شده است، به کار گرفتن استراتژی کاربردی برای موفقیت و نفوذ بیشتر در بازار موبایل‌های هوشمند و تبلت‌ها است. مایکروسافت همچنین لازم است روند به‌وجود آمدن مشکلات فعلی را هم بررسی کرده و همچنان به فروش گواهی ویندوز خودش به شرکت‌های دیگری که حتی رقیب مایکروسافت هم به حساب می‌آیند،
 ادامه بدهد.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.