رگولاتوری

November 25, 2013
14:00 دوشنبه، 4ام آذرماه 1392
کد خبر: 59002

مروری بر ۱۰۰ روز عملکرد دولت یازدهم در حوزه ICT

«محمود واعظی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم بلافاصله پس از روی کار آمدن دستور توقف افزایش تعرفه های تلفن ثابت و همراه (همراه اول) را داد و کار گروهی را برای بررسی وضعیت تعرفه ها تعیین کرد.
 
 
هر چند دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با مقاومت اپراتور اول تلفن همراه روبه رو شد، اما در نهایت قبوض مشترکین دائمی همراه اول همانند دوره های گذشته بدون هیچگونه تغییر و برپایه نرخ های سال 1382صادر شد.
 
واعظی در مناسبت های مختلف در جمع خبرنگاران با افزایش تعرفه ها مخالفت کرد و در مراسم افتتاح نمایشگاه تلکام در تهران گفت: قبول دارم که اپراتورها باید درآمد داشته باشند، اما درآمد هم حدی دارد. 
 
وی با بیان این که قیمت خدمات تلفن و اینترنت باید متناسب با کیفیت افزایش یابد، گفت: اعتقاد ما بر این است که مردم باید بر اساس کیفیت بهتری که دریافت می کنند، هزینه بپردازند.
 
پیگیری تخلفات شرکت مخابرات ایران 
 
شرکت مخابرات ایران به رغم مخالفت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با افزایش تعرفه مکالمه تلفن ثابت، قبض های این دوره (15 مرداد تا 15 مهر) را با نرخ هر پالس 58.71 ریال صادر کرد. 
 
این موضوع را سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیگیری کرد و مقرر شد مابه التفاوت دریافتی تعرفه تلفن ثابت در صورتحساب بعدی به مشترکان باز گردانده شود. 
 
مسئولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) پس از روی کار آمدن دولت یازدهم سکوت چندین ساله خود در مقابل تخلفات شرکت مخابرات را شکستند و از اضافه دریافت 20 میلیارد تومانی شرکت مخابرات در سال1391 بابت افزایش تعرفه ها در چند استان کشور پرده برداشتند.
 
الزام به بازگرداندن 650 میلیارد تومان اضافه دریافتی 
 
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای نخستین بار در نامه ای به رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که شرکت مخابرات ایران 650 میلیارد تومان وجوه اضافی از مشترکین دریافت کرده و باید آن را به مشترکان برگرداند. 
 
این وجوه مربوط به افزایش تعرفه مکالمه تلفن ثابت در دوره (15 مرداد تا 15 مهرماه 1392) است.
 
ارزیابی ماهانه شرکت های تلفن همراه 
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نخستین نشست خبری خود قول ارزیابی ماهانه عملکرد شرکت های تلفن همراه و اعلام نتایج به مردم را داد. این وعده در پایان مهر ماه عملی شد و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نتایج اولین ارزیابی اپراتورها را اعلام کرد.
 
رویکرد تغییر سیاست های فیلترینگ 
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم از نخستین کسانی بود که موضوع تغییر سیاست های فیلترینگ را مطرح کرد.
 
با توجه به اینکه شش نفر از اعضای کارگروه 13 نفری تعیین مصادیق محتوی مجرمانه معروف به «کارگروه فیلترینگ» را قوه مجریه تعیین می کند، انتظار می رود شاهد تغییر سیاست های نظارت بر اینترنت و فیلترینگ باشیم.
 
گزارش از: مرضیه فاتحی – ایرنا
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.