اینترنت و شبکه

باندپهن ثابت

فناوری اطلاعات

December 2, 2013
19:46 دوشنبه، 11ام آذرماه 1392
کد خبر: 59181

چقدر از پهنای‌باند کشور صرف بازکردن سایت‌های فیلترشده می‌شود؟

معاون بهره‌برداری و مدیریت شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت معتقد است: اگرچه حجمی از پهنای باند کشور صرف فیلترشکن‌ها می‌شود اما اگر قرار باشد برخی از این سایتها رفع فیلتر شوند، پهنای باندی به مراتب بیشتر صرف آنها می‌شود.
 
 
فروش انواع فیلترشکن‌ در کشور و همچنین میزان استفاده از این سایت‌ها گویای آن است که در موارد متعدد کاربران اینترنت برای دسترسی به صفحات مورد نظر خود به این راه متوسل می‌شوند.
 
در این میان بی شک بخشی از پهنای باند کشور نیز صرف باز کردن فیلترشکن‌ها می‌شود و درنهایت افراد تنها با صرف مقدار بیشتری از پهنای باند به صفحات مورد نظر خود دسترسی خواهند داشت.
 
حسن کریمی – معاون شرکت ارتباطات زیرساخت – در این زمینه به ایسنا گفت: قطعا اگر تعدادی از سایت‌ها پالایش نمی‌شد پهنای باند کشور برای باز شدن سایر سایت‌ها افزایش داشت اما به هر صورت باید به این نکته هم توجه داشت که برخی ازاین سایت‌ها استفاده‌های دوگانه دارند و در کنار استفاده‌های مثبتی که از آن‌ها صورت می‌گیرد ممکن است استفاده‌های نامناسبی هم از آن‌ها به عمل آید و اگر فیلترینگ این صفحات برداشته شود قطعا میزان درخواست اینترنت در میان کاربران افزایش پیدا خواهد کرد.
 
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که گاهی در برخی از مقاطع زمانی دیده می‌شود برخی از سایت‌های فیلتر شده بدون استفاده از فیلترشکن هم باز می‌شوند، توضیح داد: تغییر IP یک امر کاملا متداول در شبکه جهانی اینترنت است و حتی خود ما هم این کار را انجام می‌دهیم. یعنی برای برخی صفحه‌ها به IPهای بیشتری نیاز پیدا می‌کنیم و به همین دلیل IPهای جدیدی را وارد می‌کنیم.
 
معاون بهره‌برداری و مدیریت شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت همچنین عنوان کرد: این که یک شرکت بخواهد تعداد IPهایی که به آن اختصاص یافته را افزایش دهد، امری عادی و متداول است اما به هر حال مهم است این IPهای جدید به چه منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ به عنوان مثال ممکن است شرکت گوگل یک IP را برای سایت جی‌میل مورد استفاده قرار دهد و یا بخواهد از آن برای موتور جست‌وجویش استفاده کند.
 
وی ادامه داد: در این میان نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که این IPها ابتدا باید مورد استفاده قرار گیرد تا پس از آن شناسایی شده و مورد پالایش قرار گیرند.
 
کریمی با بیان این‌که شناسایی IPهای جدید سایتهای فیلتر شده کار دشواری نبوده و ظرف چند دقیقه تا چند ساعت صورت می‌گیرد، توضیح داد: با این وجود لازم است که این IPها مورد استفاده قرار بگیرند تا بتوان آن‌ها را شناسایی کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.