امنیت

رگولاتوری

فناوری اطلاعات

December 2, 2013
21:10 دوشنبه، 11ام آذرماه 1392
کد خبر: 59195

دکتر شهریاری: تجمیع اطلاعات ملی در شبکه‌های اجتماعی نباید ساده انگارانه تلقی شود

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به رویارویی کشور در جنگ نرم با نظام سلطه، تجمیع اطلاعات ملی در شبکه‌های اجتماعی خارجی را از جمله موارد تهدیدی دانست که موجب می‌شود اطلاعات ملی  در اختیار شبکه‌های جاسوسی نظام سلطه قرار گیرد.
 
به گزارش واحد ارتباطات دبیرخانه شورای عالی اطلاع‌رسانی، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری در خصوص شبکه‌های اجتماعی  و دسترسی به آنها تصریح کرد: شبکه‌های اجتماعی هم فرصت هستند و هم تهدید. اگر تنها به موارد مثبت آن نگاه شود، یک نگاه تک بعدی به آن شده است و اگر موارد منفی تنها گوشزد شود، بازهم نگاه، تک بعدی خواهد بود.
این خبر از سوی واحد ارتباطات شورای عالی اطلاع رسانی و در پی آنچه که "انتشار برخی اخبار نادرست و نامفهوم در خصوص اظهار نظر جناب آقای دکتر شهریاری در خصوص شبکه‌های اجتماعی خارجی" خوانده شده، تهیه و مشروح نظرات وی در قالب مصاحبه با واحد ارتباطات دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی برای رسانه‌ها ارسال شده است.
وی ادامه داد: نگاه عالمانه و مطالعه نقادانه چنین اقتضا می‌کند که بحث فرصت‌ها و تهدیدها و همچنین تعادل میان آنها جدی گرفته شود و چندان احساسی راجع‌به آن حکم داده نشود.
وی افزود: در بحث فرصت‌ها به تبع ایجاد ارتباطات مبنی بر فناوری هوشمند برای جامعه بشری که قبل از 100 سال پیش امکان ارتباط چند کیلومتری را نداشته، وجه حسن محسوب می‌شود و فرصت استثنایی را ایجاد کرده است و روابط انسانی را به طور چشم‌گیری توسعه داده است.
 
وی گفت: این شبکه‌ها فرصت‌های جذابی برای یافتن دوستان قدیمی و یافتن علاقه‌های مشترک برای دوستی‌های جدید فراهم آورده که قبلاً در دسترس بشر نبوده است. همچنین ارتباط بین دوستان را گسترش داده و تبادل اطلاعات بین آنان را تسهیل نموده است.
دکتر شهریاری تصریح کرد: در عین حال این شبکه‌ها خالی از انواع تهدیدها نیستند و گاهی عوامل جرم و فساد و فحشا با استفاده از این شبکه‌ها درصدد گسترش فساد هستند و گاهی نیز با ظاهری فریبنده خود را در معرض دوستی افراد آسیب‌پذیر قرار می‌دهند. حاکمیت که نقش تأمین کننده امنیت شهروندان را برعهده دارد نمی‌تواند نسبت به این گونه رفتارها منفعل باشد و از کنار آنها به سادگی بگذرد. 
وی خاطرنشان ساخت: اگر شبکه‌های اجتماعی با سیاست‌های خود نوعی آزادی در فحشا را توسعه دهد، قطعا با آن مخالف هستیم و عکس‌العمل نشان می‌دهیم.
 
برای آشنایی با حمید شهریاری اینجا را کلیک کنید
 
این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی راه‌کار این موضوع را ایجاد روش و مدل خاص و هم‌شان نظام جمهوری اسلامی ذکر کرد و گفت: ساده‌انگاری شبکه‌های اجتماعی توسط برخی، بسیار ساده‌لوحانه است و  و جوانان باید هنگام استفاده از این شبکه‌ها متوجه آسیب‌ها و خطرات آن نیز باشند. 
به گفته وی ایجاد مدل خاص نظام جمهوری اسلامی برای مواجهه با این شبکه‌ها باید شامل اقداماتی اساسی و بنیادین باشد و صرف فیلتر کردن آدرس آنها راه کار مؤثری برای مقابله با این نوع صدمات نیست؛ این اقدامات اساسی می‌تواند شامل راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، راه اندازی شبکه‌های اجتماعی داخلی مشابه، در اختیار قرارگرفتن خدمات شبکه‌های داخلی با سرعت بسیار زیاد و ارزان قیمت باشد و در نهایت پس از انجام آن می‌توان جهت ایجاد محدودیت برای شبکه‌های اجتماعی رایج خارجی و اقدامات سلبی در باب آنان اقدام کرد.
 
دبیر شورای عالی اطلاع‌رسانی یادآور شد: اکنون فاقد برنامه و سیاست کاملی در این حوزه هستیم و لازم است شورای عالی فضای مجازی ضمن سیاست‌گذاری درست در این حوزه اقدامات ایجابی و سلبی را در کنار هم دنبال و نقش نهادهای مسئول را در این زمینه مشخص و مدون کند. در عین حال باید توجه داشت که حضور چند مقام مسئول در شبکه‌های اجتماعی خارجی، نمی‌تواند مجوز استفاده همگان تلقی شود و چنین توجیهی عالمانه محسوب نمی‌شود.
 
وی با اشاره به لزوم توسعه شبکه ملی اطلاعات که اکنون بصورت جدی در شورای عالی فضای مجازی دنبال می‌شود، گفت: یکی از مطالبات جدی ما از مقامات مسئول در وزارت ارتباطات و نیز سازمان تنظیم مقررات، توسعه پهنای باند داخل کشور و ترافیک داخلی با قیمت بسیار نازل است؛ طوری که مردم احساس کنند با شبکه‌های اجتماعی داخلی سریعتر و ارزانتر به مطلوب خود می‌رسند. 
 
وی ادامه داد:در حال حاضر ظلم بزرگی به کاربران محتوای داخلی و نیز تولیدکنندگان محتوای داخلی از سوی نهادهای تنظیم مقررات شکل می‌گیرد. چون در تبادل این اطلاعات نیازمند پهنای باند اینترنتی نیستیم، در حالی که پرداخت هزینه‌های اینترنتی برای ارتباطات و اطلاعات داخلی به مردم تحمیل می‌شود. ضمن این که همه جای دنیا برای تولیدکنندگان اطلاعات سهمی از درآمد شبک لحاظ می‌‌شود؛ در حالی که در کشور ما تولیدکنندگان محتوا سهمی ندارند. این سیاستهای غلط باید هر چه سریعتر در شورای عالی فضای مجازی اصلاح شود.
 
دکتر شهریاری در پایان گفت: در حال حاضر با توجه به حکم قضایی صادره از سوی کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، شبکه فیسبوک از مصادیق مجرمانه در فضای سایبر برشمرده شده و علت آن توزیع فساد و فحشاء و نیز ماهیت این شبکه در قالب در اختیار گذاشتن اطلاعات به شبکه‌های جاسوسی نظام سلطه است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.