امنیت

فناوری اطلاعات

December 10, 2013
20:52 سه شنبه، 19ام آذرماه 1392
کد خبر: 59356

نخستین سپر دفاع سایبری ایرانی با ایده از سپرهای دفاع موشکی تولید شد

اولین سپر دفاع سایبری ایرانی به نام شهپاد توسط متخصصان ایرانی راه‌اندازی شد. در این سامانه هوشمند، نگاه تولید کننده فراتر از حوزه امنیت سازمانی است و بیشتر به دفاع از امنیت فضای سایبری در کشور معطوف شده است.
 
 
در نمایشگاه الکامپ یک گروه از متخصصان ایرانی فعال در عرصه امنیت اطلاعات، اولین محصول بومی در حوزه امنیت دفاع سایبری را با نام شهپاد (شبکه هوشمند پوشش امنیت دفاعی) تولید و عرضه کرده اند.
 
این محصول که پس از ارائه اولین سامانه بومی مدیریت اطلاعات و رخدادهای امنیتی تحت عنوان CoreLog توسط بهین راهکار ارائه شده، به مثابه یک سپر دفاع سایبری عمل می کند و فرایند حفاظت از کل سازمان ها را به صورت یکپارچه انجام می دهد. 
 
محمد نادری مدیر این پروژه توضیح داد: ایده اولیه این سامانه از «سپرهای دفاع موشکی» گرفته شده که در کشورهای مختلف وجود دارد و هدف آن جلوگیری از حملات موشکی است.  در یک توضیح ساده، مکانیزم عملکرد شهپاد به این صورت است که هر سازمان نه تنها از طریق استقرار CoreLog از امنیت داخلی خود محافظت می کند بلکه به عنوان یک حسگر برای تامین امنیت کل شبکه گسترده سازمان ها در داخل کشور نیز عمل می کند.
 
مدیر این پروژه گفت: این روش محافظتی از فضای اطلاعاتی، توسط معدود کشورهایی در دنیا پیاده سازی شده و یا در حال طراحی و پیاده سازی است.  به عنوان مثال در سال 2011 دولت آمریکا و 2012 دولت روسیه دستور ایجاد سیستم مشابهی را صادر کرده اند. از این رو پیاده سازی این سامانه در کشور، ایران را در زمره کشورهای پیشرو در استفاده از این فناوری قرار می دهد.
 
وی ادامه داد: هر زمان که تهدیدی علیه یک سازمان یا همان حسگر اتفاق می افتد بلافاصله حسگرهای دیگر خبردار شده و اقدامات لازم در خصوص پیشگیری از آن را اعمال می کنند. در این راهکار از مکانیزم های هوشمند تبادل اطلاعات بین حسگرها به منظور ایجاد امکان واکنش سریع استفاده شده است.
 
نادری ادامه داد: همچنین این سامانه قابلیت اطلاع رسانی آنی به مراکز حساس و مهم کشور نظیر مرکز ماهر و مراکز عملیات امنیت در سطح کشوری را دارد.
 
وی تاکید کرد: در این سامانه هوشمند، نگاه تولید کننده فراتر از حوزه امنیت سازمانی و بیشتر معطوف به نگاه دفاع از امنیت فضای سایبری در کشور بوده و از این منظر، این سامانه نسبت به امن سازی کل فضای سایبری و فضای مجازی کشور متعهد است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.