در نخستین جلسه شورایعالی فضای مجازی در دولت تدبیر و امید، رییس جمهوری بهعنوان رییس شورا، بر بهرهگیری از تواناییهای شبکه ملی اطلاعات برای تعامل با شبکه جهانی اینترنت و شرکتهای بزرگ فناوری دنیا تاکید کرد و دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی نیز مکلف به پیگیری و انجام مطالعات دقیق در زمینهی شبکه ملی اطلاعات شد.
در این جلسه اعضای حقیقی و حقوقی شورا در خصوص شبکه ملی اطلاعات به تبادلنظر پرداختند و دبیرخانه شورایعالی فضای مجازی را مکلف به انجام مطالعات دقیق در این راستا کردند.
رییس جمهوری نیز در این جلسه با اشاره به حکم مقام معظم رهبری در سال 1390برای تشکیل این شورا گفت: در این حکم به خوبی اهمیت این دانش برای دستیابی به توسعه و ایجاد دسترسی برای دانشپژوهان در راستای تولید علم و فناوری و اقتصاد دانشبنیان و حتی در جهت تسهیل در زندگی عامی مردم به خوبی تبیین شده است.
وی با تاکید بر ضرورت اقدام جدی در جهت تحقق محورهای مورد اشاره در حکم رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: باید به گونهای برنامهریزی، تصمیمگیری و اقدام کنیم تا بتوانیم این فناوری را هر چه بهتر و بیشتر در اختیار مردم قرار دهیم.
رئیس شورایعالی فضای مجازی با بیان نقش فناوریهای ارتباطی در ایجاد فضایی جدید در زندگی مردم جهان خاطرنشان کرد: الزامات و حساسیتهای موجود در این حوزه و بسیاری از اقتضائات زندگی امروز ملتها ایجاب میکند تا با هماهنگی، تصمیمسازی و راهبری مناسب از فرصتهای موجود استفاده بهینه را ببریم؛ به همین دلیل مقام معظم رهبری تمامی دستگاههای موثر در این موضوع را در تصمیمسازی در قالب این شورا گردهم آوردهاند.
رییس جمهوری ایجاد شبکه ملی اطلاعات و بومیسازی این فناوری در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید دراین راستا گامهای بزرگی برداریم تا با بهرهگیری از این شبکه ملی توانایی تعامل با شبکه جهانی و شرکتهای بزرگ دنیا را در کشور ایجاد کنیم.
وی همچنین با بیان اینکه مساله ارتباطات و فناوریهای آن، امروزه نقش به سزایی در توسعه و رفاه اجتماعی کشورها و ملت ایفا میکند، اظهار کرد: باید در جهت ارائه آموزشهای لازم در راستای استفاده هر چه بهتر مردم از فناوریهای ارتباطاتی تلاش کنیم.
بر اساس اطلاعات نشریه ارتباطات، روحانی ایجاد و بنیانگذاری شبکه ملی اطلاعات و بومیسازی این فناوری در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید در این راستا گامهای بزرگی برداریم تا بتوانیم با بهرهگیری از این شبکه ملی توانایی تعامل با شبکه جهانی و شرکتهای بزرگ دنیا را در کشور ایجاد کنیم.
اما وزیر پیشین ارتباطات با تاکید بر اهمیت شبکه ملی اطلاعات گفته بود: این شبکه باید تا پایان برنامه پنجم به سرانجام برسد اما در حال حاضر تلاش داریم تا پیش از این زمان آن را تکمیل کنیم.
محمدحسن نامی اظهار کرده بود: شبکه ملی اطلاعات از جایگاه ویژهای برخوردار است و تاکید زیادی بر توسعه آن داریم چرا که این شبکه و دسترسی به آن از جنبههای متعددی حائز اهمیت است و همین اهمیت ایجاب میکند امور مربوط به آن را با سرعت پیگیری کنیم.
وی با بیان اینکه امور مربوط به این شبکه با بهرهگیری از تجربیات دانشمندان ایرانی به سرعت در حال پیشرفت است، اظهار کرد: توسعه این شبکه روند خوبی را شروع کرده و کارهای مربوط به آن با سرعت مناسبی پیش میرود و سرمایهگذاری خوبی هم در این زمینه شده است.
تا اینکه واعظی – وزیر ارتباطات – اخیرا درباره این پروژه تاکید کرد: شبکه ملی اطلاعات یکی از پروژههای بزرگی است که هم در برنامه پنجم به وزارت ارتباطات و دولت تفهیم شده و هم در حکم مقام معظم رهبری به شورای عالی مجازی جزو اولویت ها قرار گرفته که ما در اولین جلسه این شورای عالی مجازی که با حضور سران سه قوه و تعدادی از وزرا و اعضای حقیقی تشکیل شد، اولین موضوعی که در برنامه مطرح شد آن بود که وزارت ارتباطات مدل مفهومی شبکه را آماده کند.
وی تاکید کرد: این شبکه سه لایه دارد که لایه اول زیرساخت است و یک لایه دسترسی و لایه دیگر محتوا که در لایه ی اول و دوم ما باید با همکاری مرکز ملی شورای فضای مجازی و دبیرخانه آماده سازی را انجام دهیم و لایه سوم که محتواست تمام وزارتخانه ها، دستگاه ها اعم از فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، آموزشی را در برمی گیرد.
واعظی تاکید کرد: ممکن است این سوال پیش بیاید که این شبکه می خواهد جایگزین اینترنت جهانی شود که ما در پاسخ تاکید می کنیم، آنچه که ما به مردم ارائه می دهیم یک اینترنت بیشتر نیست. یعنی این نیست که دو خط وارد اینترنت وارد منزل شود؛ درواقع وقتی که شما از آنچه که در داخل است استفاده کنید، می توانید با امکانات وسیعی که فراهم شده و با سرعت بالای دو مگ پهنای باند در دسترس مردم قرار می گیرد و ارزان تر هم خواهد بود.
در حقیقت این شبکه ملی جایگزین اینترنت بین الملل نمی شود بلکه یک دسترسی پرسرعت است که در اختیار مردم قرار می گیرد. در اینجاست که ما می توانیم به راحتی دولت الکترونیک، تجارت الکترونیک ، سلامت و آموزش الکترونیک را با هم تعریف کنیم.