امنیت

فناوری اطلاعات

December 26, 2013
23:00 پنجشنبه، 5ام دیماه 1392
کد خبر: 59780

عضو کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ: شورای عالی فضای مجازی درباره نحوه استفاده از نرم‌افزارهای ارتباطی سیاست‌گذاری کند

یک عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه با اشاره به افزایش استفاده از ارتباط هوشمند در تلفن‌های همراه، گفت که شورای عالی فضای مجازی باید سیاست‌گذاری کلانی در این باره انجام دهد تا با ورود یک تکنولوژی نو بتوانیم آن را بومی سازی کنیم.

 
رمضانعلی سبحانی‌فرد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به رای کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه به فیلتر شدن یکی از نرم‌افزارهای ارتباطی ( وی چت) گفت: البته دو نماینده ناظر مجلس در آن جلسه کارگروه حضور نداشتند اما به هر حال نرم‌افزارهای مختلفی مشابه وی چت وجود دارند و کارگروه تا زمانی که جرائمی را به صورت مصداقی در آن‌ها مشاهده نکند، در این زمینه ورود نخواهد کرد.
 
وی افزود: به نظر می‌رسد در مورد شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای ارتباطی که هر روز تکنولوژی آن‌ها ارتقاء پیدا می‌کند باید با نگاه کلان آن‌ها را مورد بررسی قرار داد و شورای عالی فضای مجازی، سران قوا و مسوولان امنیتی، انتظامی، اجتماعی و فرهنگی در سطح عالی سیاست‌گذاری کلانی داشته باشند.
 
سبحانی فرد رئیس کمیته مخابرات کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: ما معتقدیم باید محاسن و معایب این نرم‌افزارها و شبکه‌ها مورد بررسی قرار گیرد اگر محاسن آن‌ها غالب باشد، ضرورتی نیست که آن‌ها را فیلتر کنیم اما اگر معایب بیشتری وجود داشته باشد و آن‌ها را مخرب و در تضاد با فرهنگ و سیاست ببینیم، باید فکری برای آن کنیم.
 
سبحانی فرد ادامه داد: نرم‌افزارهای دیگری با عناوین و محتوای متفاوت هم وجود دارند اما هر کدام از این‌ها باید به فراخور کاربردشان مورد بررسی قرار گیرند. ما باید حدالامکان رویه‌ای تعریف کنیم که از اثرات مخرب این تکنولوژی‌های جدید بکاهیم و امکان استفاده آن‌ها با رویکرد مثبت وجود داشته باشد.
 
این عضو کمیسیون صنایع مجلس زمانی که اینترنت وارد کشور شد عده‌ای مخالف و عده‌ای موافق آن بودند اما برخی هم آن را به مثل چاقو می‌دانستند که هم استفاده خوب و هم استفاده بد دارد ما هم معتقدیم هر تکنولوژی‌ای که وارد کشور می‌شود باید بسته‌های فرهنگی را به همراه آن پیش بینی کرد تا بتوانیم آن را بومی‌سازی کنیم و استفاده مثبت از آن را ترویج کنیم. در واقع با آگاهی کردن مردم از محاسن تکنولوژی‌هایه جدید کاربرد مثبت آن‌ها هم رواج می‌یابد.
 
وی در پایان گفت: شورای عالی فضای مجازی نهادی است که باید در جهت سیاست گذاری در این رابطه ورود کند، وزارت ارشاد باید متولی بخش فرهنگ باشد، بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به عهده وزارت ارتباطات و بخش امنیتی هم به عهده نهادهای امنیتی کشور باشد تا مجموعا استفاده درستی از این نرم‌افزارها صورت گیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.