اینترنت و شبکه

رگولاتوری

فناوری اطلاعات

December 28, 2013
12:18 شنبه، 7ام دیماه 1392
کد خبر: 59839

وزیر ارتباطات: هیچ‌جای دنیا دو شبکه اینترنت وجود ندارد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پیشنهاد وزارت ارتباطات برای رفع فیلتر "وی‌چت" خبر داد.
 
به گزارش باشگاه خبرنگاران محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه امروز(چهارشنبه) هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره ساخت مرورگرهای ایرانی در کشورمان گفت: دو پروژه‌ درباره مرورگرها به مدت 2 سال بوده که در کشورمان مورد بررسی قرار گرفته است.
 
وی در ادامه افزود: محققین کشورمان در مرکز تحقیقات مخابرات ایران و برخی از دانشگاه‌ها که بر روی جستجوگرها تحقیقات خود را انجام می‌دهند به نتایج خوبی دست پیدا کرده‌اند.
 
واعظی تصریح کرد: مرورگر زمین که توسط دانشمندان کشورمان طراحی شده است کارهایش به اتمام رسیده و به عنوان یک پایلوت در دانشگاه‌های کشور در حال تست است تا مشکلات آن برطرف شود.
 
وزیر ارتباطات تصریح کرد: امیدواریم این مرورگر بتواند در بازار عرضه و مورد استفاده قرار گیرد.
 
واعظی تصریح کرد: در ارتباط با موضوع نرم‌افزارها کشور ما و به خصوص محققین و اندیشمندان ما بسیار خوب عمل کرده و در چهار ماه گذشته که وزارت ارتباطات اعلام کرده که مصمم به بها دادن به تحقیقات داخلی در بخش خصوصی است، شاهد بودیم که در بخش‌های متفاوت گروه‌های مختلف چه در دانشگاه و چه در بخش خصوصی به موفقیت‌های مختلفی دست پیدا کردند. 
 
وزیر ارتباطات اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم در آینده بخشی از فعالیت‌های نرم‌افزاری کشورمان را که از خارج وارد شده و می‌شود، تولید کنیم. 
 
واعظی اظهار داشت: دولت یازدهم از ابتدای شکل‌گیری تصمیم جدی داشت تا برای مردم کار کند و بر این باور بود که لیاقت مردم در حال حاضر بیشتر از این است.
 
وی افزود: سیاست دولت یازدهم سیاست تفاهم است و هیچ وقت به دنبال درگیری با قوا و جریان‌های خاصی نیست اما جای شک دارد که با توجه به سیاست دولت که سیاست آشتی با همه گروه‌ها است چرا برخی از گروه‌ها به دنبال این هستند که دولت را به حاشیه بکشانند. 
 
واعظی تصریح کرد: بنده به عنوان یک عضو دولت شاهد بودم که امروز رئیس‌جمهور در جلسه هیئت دولت از نشر اکاذیب منتسب به خود بسیار ناراحت بود لذا به نظر می‌رسد برخی از جریان‌ها به دلایل مختلف به دنبال توفیق و پیشرفت این دولت نیستند. 
 
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: آنچه در بحث انرژی هسته‌ای رخ داد توفیق بسیار بزرگی بود که متاسفانه با فضاسازی که از سوی برخی جریانات صورت می‌گیرد مسیر نادرستی را در پیش گرفته است، لذا اتفاقاتی که در حال حاضر شکل می‌گیرد این است که همه رسانه‌ها با هم این مسیر را در پیش بگیرند که دولت وارد حاشیه نشود. 
 
واعظی با بیان اینکه ما در سال‌های گذشته از حاشیه‌ها بسیار ضرر کردیم، اظهار داشت: بنده بر این باورم که رسانه‌ها باید از حاشیه‌ها به دور باشند. 
 
وزیر ارتباطات اظهار داشت: هر دولتی حدود 6 ماه تا یکسال خود را به عنوان ماه عسل خود دارد اما دولت یازدهم از ابتدای کار خود با هجمه رسانه‌ها و روزنامه‌های مختلفی روبرو شد اما هیچگاه این موضوع را به عنوان یک معضل مطرح نکرده و درگیر آن نشد. 
 
واعظی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره فیلتر شبکه اجتماعی "وی‌ چت" گفت: وی چت یک شبکه اجتماعی چینی است که در چند ماه گذشته در دنیا توانسته است در مقابل شبکه‌های اجتماعی غربی قد علم کند و نزدیک به 400 میلیون عضو دارد که حدود یک درصد آن ایرانی‌ها هستند. 
 
وی افزود: فرق شبکه وی چت با شبکه‌های دیگر این است که بخشی به نام "Nearby" دارد و آن چیزی که در کمیته مصادیق مجرمانه باعث شده که آنرا فیلتر کنند وجود این بخش و حضور آن در حریم خصوصی افراد است.
 
وزیر ارتباطات تصریح کرد: این وزارتخانه هیچ  ارتباطی با فیلترشدن وی چت نداشته و ما تنها یک عضو در کمیته مصادیق مجرمانه هستیم و قبل از تشکیل جلسه در جریان فیلترینگ "وی چت" نبودیم. 
 
واعظی اظهار داشت: بعد از تصمیم‌گیری درباره فیلترینگ "وی‌ چت" در جلسه ما بررسی‌هایی را انجام دادیم و به کمیته مصادیق مجرمانه اعلام کردیم که وزارت ارتباطات می‌تواند بخش "Nearby" را حذف کنند تا مردم بتوانند از بقیه بخش‌های وی چت استفاده کنند. 
 
وی با بیان اینکه این شبکه به گونه‌ای نیست که افراد بتوانند از آن استفاده نادرست کنند، بیان داشت: افراد جامعه از این شبکه استفاده صحیحی را انجام می‌دهند لذا از نظر ما غیر از بخش Nearby بخش‌های دیگر  این شبکه مشکلی ندارند، از این رو اعتقاد دارم راه حل برخورد با شبکه‌های اجتماعی با توجه به پیشرفت تکنولوژی اینگونه نیست و ما باید یک روش فرهنگی را در کشورمان توسعه دهیم اجازه دهیم مردم درباره استفاده از شبکه‌های اجتماعی تصمیم‌گیری کنند. 
 
وزیر ارتباطات گفت: شبکه ملی اطلاعات شب گذشته در جلسه شورای عالی فضای مجازی هم تعریف و هم الزاماتش به تصویب رسید و این موضوع ظرفی است که ما در آن می‌توانیم تمام خدماتی که به مردم ارائه خواهیم داد، مشخص می‌شود. 
 
وی افزود: ما در صدد هستیم دولت، آموزش و سلامت الکترونیک داشته باشیم و با توجه به فرایندهایی که در کشورهای خارجی وجود دارد امیدواریم این روند نیز در کشور ما بوجود بیاید از این رو ما نیازمند هستیم تا زیرساخت‌های یک شبکه را فراهم کنیم تا همه نیازمندی‌های مردم را به سرعت مرتفع کنیم. 
 
واعظی تصریح کرد: طبیعی است که در حال حاضر به صورت جزیره‌وار فعالیت‌های مختلفی در کشورمان در حال شکل‌گیری است که ما معتقدیم این فعالیت‌ها باید به طور سریع ساماندهی شود لذا ما شبکه ملی اطلاعات را به این منظور طراحی کرده‌ایم و دیشب هم شخص رئیس‌جمهور و اعضای شورای عالی فضای مجازی تصمیم گرفتند تا زیرساخت‌های لازم را برای این موضوع انجام دهد و ما امیدواریم از اول سال آینده پروژه‌های لازم را در این راستا انجام دهیم. 
 
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در هیچ کشوری دو اینترنت وجود ندارد، گفت: در هر منزلی و هر جایی یک کانال اینترنتی وجود دارد و به طور هوشمند اگر بخواهیم در داخل ایران جستجو کنیم به مشکل بر می‌خوریم لذا ما در آینده در صدد هستیم پهنای باند بین‌المللی را به 4 هزار و پهنای داخلی‌مان را به 20 هزار ارتقا دهیم لذا طبیعی است که مردم در داخل یک پهنای باند 200 هزار با یک سرعت بیشتری می‌توانند جستجو کنند. 
 
واعظی تصریح کرد: انشاءالله در آینده از اینترنت مناسب برخوردار خواهیم شد اما این نکته را باید بگویم که اینترنت در ایران گران است و ما از ابتدای کارمان در صدد بودیم علی‌رغم فشارها تعرفه‌ها را کاهش دهیم. 
 
وی خاطرنشان کرد: در طی دو هفته اخیر در تلاش هستیم تا با کمک شرکت مخابرات برای اینترنت دو تصمیم جدی اتخاذ کنیم؛ اول اینکه اینترنت را یک به هشت کنیم یعنی 8 کاربر از یک اینترنت استفاده کنند و روال یک به 20 از بین برود. 
 
وزیر ارتباطات تاکید کرد: ما در صدد هستیم در 100 روز دوم کاری خود سرعت اینترنت را افزایش دهیم و تعرفه اینترنت را نیز کاهش دهیم. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.