معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه پردازش ابری در دنیا به شدت در حال توسعه است اعلام کرد در این زمینه در حال تحلیل بر روی کشورهای مختلف هستیم تا بتوانیم سیستم داخلی را با استاندارد جهانی سازگار کنیم.
نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در کنفرانس رایانش ابری و مجازی سازی، امنیت، فرهنگ و اقتصاد را محور برنامههای توسعه کشور برشمرد و افزود: اگر بخواهیم قطبهای اساسی اقتصاد ایران را تقسیمبندی کنیم، این تقسیمبندی شامل خدمات، صنعت و کشاورزی میشود.
وی با اشاره به اهمیت توجه به فناوری و تکنولوژی در رونق دو حوزه کشاورزی و صنعت ادامه داد: در حقیقت با ورود فناوری به این دو حوزه بهرهوری افزایش مییابد ولی نیروی انسانی چندان تغییری نخواهد کرد. بهترین حوزهای که میتواند تولید اشتغال را با خود به همراه داشته باشد، بخش خدمات است که میتوان آن را با استفاده از تکنولوژی بهبود داد.
معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد: ما در سال آینده، 200 هزار فارغالتحصیل فناوری اطلاعات خواهیم داشت و باید برای استفاده از این نیروی کار برنامهریزی کنیم.
جهانگرد با بیان اینکه برای رشد توسعه باید تکنولوژی را با تعامل جهانی همراه کنیم، افزود:هر فعالیتی نیازمند جمعآوری و کنترل اطلاعات است و این موضوع از اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات در این زمینه حکایت دارد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه برای اشتغال باید در سه سطح خرد، متوسط و کلان برنامهریزی صورت گیرد ادامه داد:متاسفانه در چند سال گذشته جای سطح خرد و کلان با هم جابهجا شده و سطح کلان به فراموشی سپرده شده بود. در حقیقت مسئولان با استفاده از سطح خرد انتظار نتیجهگیری کلان را داشتند. به عنوان مثال وامهایی در سالهای گذشته برای اشتغالزایی داده شد و نتیجهی چندان مطلوبی را در بر نداشت.
وی یادآور شد: در حال حاضر حدود 100 ترابیت در ثانیه، سرعت انتقال داده در دنیاست که سهم ما در این زمینه بسیار کم است.در حالی که ما باید تا پایان برنامه پنجم توسعه در این زمینه در خاورمیانه دوم شویم و برای رسیدن به این هدف باید تلاشهای بسیاری صورت گیرد.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه سهم ما از سرمایههای تولیدشده در این بخش در مقایسه با سایر کشورهای پیشرفته کم است ادامه داد: در 2 سال آینده باید این جای خالی را پر کنیم.
وی گفت: تا پایان سال 94 باید 60 درصد خانوادهها و شرکتها برای دسترسی به اینترنت سرعتی حداقل معادل دو مگابیت بر ثانیه داشته باشند، یعنی باید در داخل کشور حجم را تا 20 برابر و در سطح بینالملل تا 100 برابر افزایش دهیم.
جهانگرد با اشاره به اینکه در دنیا به زودی تمامی دستگاهها به وسیله IP ورژن 6 هویت پیدا میکنند، گفت: ما در سفر از IP ورژن 4 به ورژن 6 مشکلات زیادی خواهیم داشت، چرا که سختافزار و نرمافزارهای ما در این زمینه با IP ورژن 6 سازگاری ندارد.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با بیان اینکه پردازش ابری در دنیا به شدت در حال توسعه است اعلام کرد: در این زمینه در حال تحلیل برروی کشورهای مختلف هستیم تا سیستم داخلی را با استاندارد جهانی سازوکار کنیم.
وی گفت که سیاست دولت در این زمینه حمایت از بخش خصوصی و سپردن کارها به این بخش با کمترین دخالت دولت است.