اینترنت و شبکه

باندپهن

باندپهن ثابت

رگولاتوری

فناوری اطلاعات

January 29, 2014
8:52 چهارشنبه، 9ام بهمنماه 1392
کد خبر: 60542

باند پهن در دنیا ۲۰ مگ است نه ۲ مگ

رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: ادبیات باند پهن در دنیا ۲۰ مگ است. در شبکه ملی اطلاعات برای ۶۰ درصد خانوارها حداقل پهنای باند ۲ مگ در نظر گرفته‌ایم؛ اگرچه ۲ مگ باند پهن نیست.
 
 
نصرالله جهانگرد، با اشاره به اینترنت از نگاه زیرساختی، اظهار داشت: در ابتدای سال 2014، اینترنت جهان 100 ترابیت سرعت دارد.
 
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ایران یک درصد از جمعیت جهان را داراست اما ظرفیت کل اینترنت کشور 100 گیگ است که به عبارتی سهم هر نفر، یک کیلوییت می‌شود.
 
وی گفت: این در حالی است که در کشور ترکیه سهم هر نفر 40 تا 50 کیلوبیت و در کشور قطر سهم هر نفر 100 کیلوبیت است.
 
جهانگرد تصریح کرد: با این وضعیت می‌خواهیم در منطقه دوم شویم.
 
رئیس سازمان فناوری اطلاعات افزود: همچنین هم‌اکنون حجم اطلاعات جهان 4zetta  (10 به توان 21) است؛ به همین تناسب باید استراتژی دولت، دسترسی راحت‌تر و ارزان‌تر به این ابزار باشد.
 
وی با اشاره به بررسی گزارش‌های بودجه کشور از سال 70 تا 82، گفت: حساب‌های ملی هزینه شده کشور نشان می‌دهد، هر یک تومان سرمایه‌گذاری در ICT، میزان 15 برابر در ICT بازگشت داشته است.
 
جهانگرد تصریح کرد: هم‌اکنون تمام دنیا به دنبال Broad band (باند پهن) هستند. ادبیات باند پهن 20 مگ است که ما در ایران روی باند پهن 2 مگ صحبت می‌کنیم.
 
دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات افزود: در ساختار شبکه ملی اطلاعات باید 60 درصد خانوارها به پهنای باند بالا دسترسی داشته باشند که حداقل پهنای باند را 2 مگ درنظر گرفته‌ایم؛ اگرچه 2 مگ باند پهن نیست.
 
وی تاکید کرد: حدود 17 تا 18 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در 3 تا 4 سال آینده در این حوزه نیاز است؛ باید 8 ترابیت در اینترنت بین‌الملل و 40 ترابیت در Back Bone  (پشتیبان) داشته باشیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.