اپراتورها

تلفن همراه

رگولاتوری

February 9, 2014
13:53 یکشنبه، 20ام بهمنماه 1392
کد خبر: 60710

تاکید وزیر ارتباطات بر پایان انحصار رایتل و ارایه خدمات نسل سوم توسط اپراتورهای دیگر

وزیر ارتباطات دولت یازدهم خاطر نشان کرد: نباید وضعیت اپراتورها به گونه‌ای باشد که مردم برای این‌که از تلفن همراهشان استفاده مناسبی داشته باشند به سختی بیفتند.

 
محمود واعظی ظهر امروز در حاشیه مراسم افتتاحیه طرح ایجاد خطوط ارتباطی در 750 روستای کشور به پاسخ‌گویی به سوالات خبرنگاران پرداخت.
 
وی در این مراسم از خبرنگاران خواست سوال‌های جدید‌تری مطرح کنند تا پاسخ او به سوالات تکراری نباشد و حرف‌هایی که پیش از این مطرح شده مجددا تکرار نشود.
 
واعظی در این مراسم در پاسخ به سوالی که در ارتباط با تمدید دوره انحصار اپراتور سوم تلفن همراه مطرح شده بود، اظهار کرد: همان‌طور که پیش از این هم تاکید کرده‌ام به هیچ عنوان دوره‌ی انحصار رایتل تمدید نخواهد شد و پس از آنکه دوره‌ی انحصار این اپراتور در تاریخ 30 مرداد‌ماه سال آینده به پایان رسد از اول شهریورماه ما آماده‌ی ارائه این سرویس در اپراتورهای دیگر خواهیم بود.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در عین حال عنوان کرد: البته در میان اپراتورهای مختلف امکان ارائه‌ی خدمات 3G به این صورت خواهد بود که این امکان برای اپراتوری مهیا می‌شود که خدمات بهتری را در اختیار کاربران خود قرار داده باشد.
 
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال آینده یک اپراتور هم در زمینه ارائه خدمات نسل چهار فعالیت کند.
 
واعظی در عین حال یادآور شد: این مساله‌ای که برای خدمات LTE در ایران اپراتور جدیدی در نظر گرفته می‌شود یا همان اپراتورهای قبلی این خدمات را ارائه خواهند کرد، اظهار کرد: این موضوع در حال حاضر در حال بررسی است و پس از مشخص‌شدن نتیجه‌ی بررسی‌ها اعلام عمومی خواهد شد.
 
آیا پست واگذار می‌شود؟
 
عضو کابینه دولت یازدهم در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره‌ی واگذاری شرکت پست به بخش خصوصی پرسیده بود، توضیح داد: در حال حاضر شرکت پست یک زیان‌انباشت بزرگ دارد که ما تلاش می‌کنیم در گام اول آن را سامان دهیم.
 
وی هم چنین عنوان کرد: در دنیای امروز دیگر از شرکت پست تنها به عنوان راهی برای جابه‌جایی نامه‌ها یاد نمی‌شود، به همین دلیل ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که در واگذاری این شرکت اتفاقاتی مانند گذشته تکرار نشود.
 
واعظی هم‌چنین عنوان کرد: در گذشته و در زمان واگذاری مخابرات امور به گونه‌ای صورت گرفت که در نتیجه‌ی آنها این شرکت برای خدمات‌رسانی به بسیاری از نقاط دورافتاده با مشکل مواجه شد به همین دلیل ما باید تلاش کنیم تا خصوصی‌سازی پست با مطالعات کامل صورت بگیرد.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوال دیگری که درباره‌ی واگذاری مجوز اپراتور نسل چهار پرسیده شده بود، توضیح داد: اپراتورها تا یک تلفن حسابی به مردم بدهند مردم را خون‌ به جگر کرده‌اند، اما اکنون نباید مجوز نسل سوم و ارائه‌ی خدمات 3G به چنین اپراتوری داده شود، بلکه لازم است این مجوز در اختیار اپراتوری قرار گیرد که خدمات بهتری ارائه می‌دهد.
 
وی در پاسخ به سوال دیگری که درباره‌ی شبکه‌های اجتماعی داخلی مطرح شده بود، اظهار کرد: به عنوان فردی که از شبکه‌های اجتماعی داخلی استفاده می‌کنم باید بگویم که آنچه که در این شبکه‌ها منتشر می‌شود بسیار متنوع است و مردم بر روی صفحه من از هر آنچه بخواهند می‌نویسند و نوع نوشته‌های آنها بستگی به حالشان در آن لحظه دارد؛ در این میان عده‌ای ممکن است انتقاد یا تشکر کنند و عده‌ای هم حتی ناسزا بگویند. گاهی هم موضوعاتی نوشته می‌شود که هیچ ارتباطی ندارد، اما به هرحال این موضوعات درج می‌شود.
 
واعظی همچنین یادآور شد: به هرحال این شبکه‌ها حالت اطلاع‌رسانی دارند، اما در نهایت با آنچه در کشور‌های غربی وجود دارند فاصله زیادی دارند چرا که شبکه‌های اجتماعی در کشور‌های دیگر گاه 200، 300 یا حتی 500 میلیون عضو دارند، اما به هرحال همان‌چه که در کشور ایجاد شده نیز خوب است و این شبکه‌ها در حوزه اطلاع‌رسانی کمک می‌کند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم‌چنین به عضویت رییس جمهوری در این شبکه‌ها اشاره کرد و گفت: در این زمینه به سایر اعضاء کابینه و رییس جمهوری نیز توصیه‌هایی کرده‌ام که اتفاقا اقای رییس جمهوری هم گفتند که اگر فکر می‌کنید عضویت من در این شبکه‌ها مفید باشد در آنها عضو شوم.
 
وی درباره کانال‌های ماهواره‌ای قطع شده نیز اظهار کرد: مهم آن است که این شبکه‌ها مجدد آغاز به کار کرده و گویا از شب گذشته وصل شده‌اند.
 
آنها که می‌گویند تعمد داریم فیلترینگ را هوشمند نکنید احتمالا خودشان چنین کرده‌اند
 
واعظی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره‌ی تعمد وزارت ارتباطات برای هوشمند‌ نشدن فیلترینگ مطرح شده بود، اظهار کرد: از زمانی که من آمده‌ام همکاران با جدیت تمام این موضوع را پیگیری می‌کنند. اگر هم عده‌ای می‌گویند که ما تعمدی در عدم ارائه‌ی سرویس داشته‌ایم، حتما خود این افراد در زمانی که مسوولیت داشته‌اند این‌گونه عمل می‌کرده‌اند، اما آنچه من می‌دانم آنکه ایجاد شبکه هوشمند فیلترینگ کار بسیار پیچیده و دقیقی است که در حال حاضر سه گروه از دانشگاه‌های مختلف مشغول انجام آن هستند که این مساله گویای آن است که این بخش برای ما اهمیت داشته است.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در عین حال عنوان کرد: البته در این میان دلیل اهمیت این موضوع آن نیست که ما علاقه‌مند به فیلتر‌کردن سایت‌ها هستیم، چرا که در این زمینه تنها به دنبال آن هستیم که سایت‌های غیراخلاقی و آن دسته از سایت‌هایی که خانواده‌ها اعتقاد دارند نباید دسترسی به آنها آزاد باشد را پالایش کنیم.
 
وی هم‌چنین اظهار کرد: اکنون درباره‌ی سایت‌های غیراخلاقی و سایت‌هایی که به دنبال ضربه‌زدن به نظام و یا مذهب تشیع هستند، سایت‌هایی هستند که برای فیلتر‌شدن آنها اتفاق نظر وجود دارد و ما و مردم در این زمینه هم‌عقیده هستیم.
 
واعظی در عین حال به کشور‌های اروپایی اشاره کرد و گفت: حتی در خود این کشور‌ها هم فیلترینگ صورت می‌گیرد، اما ما باید به دنبال فیلترینگ هوشمند باشیم که این موضوع کار بسیار سختی است. با این حال بار دیگر تاکید می‌کنم که ما در دولت و وزارت ارتباطات هیچ اعتقادی نداریم که سایت‌های علمی و مفید باید فیلتر شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.