با آغاز سال جدید میلادی بسیاری از کارشناسان در صنعت بازیهای رایانهای بر این اعتقاد هستند که طی این 12 ماه بیش از 1500 عنوان بازی جدید وارد بازار جهانی شود. این اتفاق همان چیزی است که کاربران از مدتها قبل منتظرش بودند. اما در این ازدحام کدام یک از بازیها برای ما مناسبترند و چطور میشود از بین این همه بازی بهترینها را انتخاب کرد؟ مرکز PC Gamer به عنوان یکی از معتبرترین منابع در دنیای بازیهای رایانهای برای پاسخ دادن به این سؤال همه بازیها را به بخشهای اکشن، ماجراجویی، اکتشافی، نقش اول تیرانداز(FPS)، آنلاین و چندکاربره(MMO)، پلتفورم، پازل، ورزشی، نقشآفرینی(RPG)، خانواده(Sim) و استراتژی تقسیم کرده و در هر رده بهترین بازیها را در سال 2014 معرفی کرده است.
- گروه بازیهای اکشن؛ بهترین بازی: Grand Theft Auto 5 – این بازی در شرکت Rockstar ساخته شده است و به صورت همزمان برای رایانههای شخصی و انواع کنسولهای بازی عرضه میشود. ماجرای این بازی مربوط به ماموریتهایی میشود که کاربر باید در سه چهره و شخصیت مختلف آنها را دنبال کند و به انجام برساند. تعقیب و گریز، حمله به دشمن و استفاده بموقع از سلاحها در همه مراحل بازی دیده میشود.
- گروه بازیهای ماجراجویی؛ بهترین بازی: Broken Age – این بازی در شرکت Double Fine ساخته شده است و ماجرا با یک هیولا آغاز میشود که در آسمان زندگی میکند و مراحل مختلف بازی نیز در همین فضا دنبال میشود. کاربر در هر مرحله از بازی اتفاقات جدیدی را پیشروی خود میبیند و بخش صوتی بازی نیز توجه او را به خود جلب میکند.
- گروه بازیهای اکتشافی؛ بهترین بازی: DayZ – این بازی که محبوبیت زیادی دارد، در شرکت Bohemia Interactive و توسط گروه کوچکی از مهندسان نرمافزاری ساخته شده است. ماجرای بازی در یک جزیره دنبال میشود که کاربر باید موجودات ناشناخته را شکست دهد. این موجودات از انسان قویتر هستند که برای نابودی آنها ابزارها و روشهای مختلف در نظر گرفته شده است.
- گروه بازیهای نقش اول تیرانداز؛ بهترین بازی: Titanfall – این بازی در شرکت Respawn Entertainment ساخته شده است. در این بازی یک سرباز نقش اول را برعهده دارد که در فضاهای مختلف شهری حضور دارد و برای شکست دادن دشمن، در هر لحظه باید بهترین سلاح را مورداستفاده قرار دهد. درگیریهای خیابانی، نبرد روی پشتبامها، از پا درآوردن روبوتهای غولپیکر و … بخشی از این بازی است.
- گروه بازیهای آنلاین و چندکاربره؛ بهترین بازی: World of Warcraft: Warlords of Draenor: این بازی در شرکت Blizzard ساخته شده است و مانند نسخههای قبلی، کاربران را تا آخرین مرحله جذب میکند. این بازی به کاربر امکان میدهد شخصیت خود را هرطور که دوست دارد طراحی کند و مراحل بعدی بازی را نیز با سلیقه خود ترتیب دهد. کاربران پس از طراحی و ساخت مراحل مختلف بازی میتوانند در فضای آنلاین آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارند.
- گروه بازیهای پلتفورمی؛ بهترین بازی: Iconoclasts – مراحل مختلف این بازی که ساخت شرکت Konjak است، در یک فضای تخت دوبعدی دنبال میشود و قابلیتهای اکتشافی، مبارزهای، شخصیتمحور و روایتگرا را با یکدیگر ادغام کرده است تا کاربر از انجام مراحل مختلف آن خسته نشود. شما در تمام مراحل این بازی انیمیشنهای جذاب و زیبایی را مشاهده خواهید کرد.
- گروه بازیهای پازلی، بهترین بازی: Quadrilateral Cowboy – این بازی در شرکت Blendo Games ساخته شده است و شما در جریان آن یک لپتاپ زرد را با مهارتهای مختلف برنامهنویسی در اختیار دارید که باید یک رایانه مرکزی را هک کنید و اطلاعات حساس و مهم آن را در اختیار بگیرید. شما این کار را با دور زدن موانع، تایپ برنامههای رایانهای جدید و حرکت مخفیانه به جلو انجام میدهید و غالب مراحل بازی در لپتاپ شما دنبال میشود.
- گروه بازیهای ورزشی؛ بهترین بازی: Project CARS – این بازی ساخت شرکت Slightly Mad Studios است و مربوط به مسابقات ماشینسواری میشود. هرچه کاربر مراحل بیشتری از بازی را دنبال کند، پول بیشتری بهدست میآورد و در نهایت میتواند ماشینهای بهتری بخرد. ماشینهای جدید در مراحل جدیدتر مورد استفاده قرار میگیرند.
- گروه بازیهای نقشآفرینی؛ بهترین بازی: The Witcher 3: Wild Hunt – این بازی ساخت شرکت CD Projekt RED است که طی آن یک دنیای بزرگ و قابل اکتشاف پیشروی کاربر قرار میگیرد. داستان اصلی بازی بسیار جذاب تعریف شده است و کاربر به عنوان نقشاول بازی میبایست همه جهان را بگردد و وظایفی که به او محول میشود را به خوبی انجام دهد.
- گروه بازیهای خانوادگی؛ بهترین بازی: The Sims 4 – این بازی در شرکت Maxis ساخته شده است و نسبت به نسخه قبلی شامل 1000 بخش جدید میشود. از جمله قابلیتهای جدید بازی میتوان به ایجاد شخصیت، حرکتهای طبیعیتر، فضای واقعیتر شبیه محیط حقیقی و … اشاره کرد. کاربر در این بازی یک زندگی واقعی را تجربه میکند.
- گروه بازیهای استراتژی؛ بهترین بازی: Galactic Civilizations 3 – این بازی ساخت شرکت Stardock است که البته اجرای آن به سیستم سختافزاری پیشرفته نیاز دارد. مراحل مختلف بازی به قدری پیچیده است که شما میتوانید در مورد هر کدام از آنها یک کتاب بنویسید. کاربر برای انجام این بازی مجبور به فکر کردن میشود و خود را در یک کهکشان پیچیده میبیند که باید از آن رهایی یابد.هر کدام از این بازیها ماجرای متفاوتی را دنبال میکنند و بخشهای متنوعی دارند تا به همه نیازهای کاربران در این زمینه پاسخ گویند. اما باید توجه داشت که این دنیای محبوب و گسترده فقط به این بخش محدود نمیشود و برای اجرای بازیهای یاد شده به دستگاههای سختافزاری مختلفی نیاز است که بدون آنها نمیتوان از بازیها لذت برد. از این دستگاههای سختافزاری معمولاٌ با نام کنسول بازی(Consol) یاد میشود و بازار کنسولها این روزها بسیار رقابتی شده است. لیست بهترین کنسولهای بازی که امسال در دسترس همه کاربران میباشد، به قرار زیر منتشر شده است.
بهترین کنسولهای بازی
- PlayStation 4: این محصول که با نام PS4 هم شناخته میشود جدیدترین کنسول بازی ساخت شرکت سونی است و 400 دلار قیمت دارد. برای این سیستم یک دستگاه کنترلی ویژه موسوم به DualShock 4 ساخته شده است که از طریق فناوری بلوتوث به کنسول وصل میشود و مانند یک دسته کوچک، کنترل انواع بازیها را از راه دور به کاربر میدهد. این کنسول همچنین یک دوربین هوشمند دارد که حرکات کاربر را شناسایی میکند و امکان حضور واقعی در دنیای مجازی را فراهم میآورد.
- Xbox One: این کنسول بازی در شرکت مایکروسافت ساخته شده است و 500 دلار قیمت دارد. دسته کنترلی این کنسول چهار کلید دارد که امکان کنترل بازی از راه دور را فراهم میکند. به همراه این کنسول دستگاه هوشمند Kinect نیز عرضه میشود که برای آن امکان تشخیص صدا، تشخیص حرکت، اتصال به اینترنت، پخش تصویر حقیقی کاربر با کیفیت 1080 پیکسل و … وجود دارد. این کنسول بازی همه خدمات رسانهای و سرگرمی مایکروسافت را در خود جا داده است.
- کنسول همراه 3SD: این محصول در شرکت ژاپنی Nintendo ساخته شده است که کاربر آن را مانند گوشیهای کشویی باز میکند. در بخش بالای کنسول یک نمایشگر بزرگ وجود دارد و بخش پایین در دو طرف کلیدهای هدایتگر را در خود جا داده است و در بخش مرکزی یک نمایشگر لمسی وجود دارد که کنترل آسانتر بازیها را فراهم میکند. این کنسول بازی همراه 350 دلار قیمت دارد.
- کنسول بازی Wii: این کنسول بازی در شرکت Nintendo ساخته شده است که همراه با دو نوع دستگاه کنترلی به دست کاربران میرسد. دستگاه کنترلی اول به سیستم شتابسنج مجهز شده است که از طریق فناوری مادونقرمز به دستگاه مرکزی متصل میشود و موقعیت کاربر را به صورت سهبعدی مشخص میکند. دستگاه کنترلی دیگر یک مستطیل سفیدرنگ است که از طریق بند کوچک به مچ دست بسته میشود و انواع کلیدهای کنترلی را در خود جا داده است. این دستگاه 250 دلار قیمت دارد.
- PlayStation Vita: این کنسول بازی همراه ساخت شرکت سونی است. شکل ظاهری این دستگاه شبیه یک گوشی لمسی بزرگ طراحی شده و در دو طرف آن کلیدهای سختافزاری هدایتگر تعبیه شده است. این کنسول همراه نمایشگر لمسی 5 اینچی دارد و میتواند با فناوری بلوتوث به گیرندههای تلویزیون یا انواع کنسولهای بازی معمولی متصل شود. قیمت این محصول 200 دلار است.
- کنسول همراه Wii U: این کنسول بازی قابلحمل در شرکت Nintendo ساخته شده است و با قیمت 350 دلار به فروش میرسد. یک نمایشگر بزرگ در قسمت میانی و کلیدهای هدایتگر در اطراف آن بخش سختافزاری را تشکیل میدهند. این دستگاه با حالت دست کاربران سازگاری دارد.