تلفن همراه

فناوری

لبه تکنولوژی

March 4, 2014
15:08 سه شنبه، 13ام اسفندماه 1392
کد خبر: 61198

آزمایش رایانه گوشواره‌ای قابل کنترل با حرکات صورت

یک رایانه شخصی کوچک که در گوش قرار می‌گیرد و با چشمک یا حرکت زبان قابل کنترل است، توسط محققان ژاپنی به آزمایش گذاشته شد.
 
3.jpg-37.jpg
 
 
این دستگاه بی‌سیم 17 گرمی که توسط محققان دانشگاه شهر هیروشیما ساخته شده، از قابلیت بلوتوث برخوردار بوده و به یک جی‌پی‌اس، قطب‌نما، حسگر ژیروسکوپ، باتری، فشار سنج، بلندگو و میکروفون مجهز است.
 
فناوریهای پوشیدنی محاسباتی مانند عینک گوگل به تصور بسیاری از مفسران، گام بزرگ بعدی در فناوری است.
 
این دستگاه که در حال حاضر «رایانه پوشیدنی دور گوشی» نام گرفته، از یک ریزتراشه و ذخیره‌سازی داده برخوردار است که به کاربران اجازه بارگذاری نرم‌افزار را می‌دهد.
 
طراحی این دستگاه بر مبنای هنر گل‌آرایی سنتی «آکبانا» است و محققان آنرا با ایده ساده استفاده از رایانه‌های پوشیدنی به شکل گوشواره طراحی کرده‌اند.
 
این سیستم که سازندگان امیدوارند تا کریسمس 2015 آماده شود، می‌تواند به یک آی‌پاد یا دیگر دستگاهها متصل شده و به کاربر اجازه حرکت در برنامه‌های نرم‌افزار را با استفاده از حالات صورت مانند بالا بردن ابرو یا بیرون آوردن زبان، تکان دادن بینی یا فشار آوردن به دندانها می‌دهد.
 
رایانه پوشیدنی دور گوشی از حسگرهای مادون قرمز استفاده کرده که حرکات ریز درون گوش را ارزیابی می‌کنند؛ این حرکات کوچک بسته به چگونگی حرکت دهان و چشمها متفاوت خواهند بود.
 
به گفته سازندگان، از آنجائیکه کاربران نیازی به حرکت دستان خود ندارند، دستگاه مزبور می‌تواند به عنوان دست سومی برای افراد از پرستاران گرفته تا سنگ‌نوردان، موتورسواران، فضانوردان و همچنین افراد ناتوان مورد استفاده قرار بگیرد.
 
استفاده از یک گوشی هوشمند برای اتصال به اینترنت به معنی امکان برقراری ارتباط با افراد با تجهیزات مشابه در مناطق دور است.
 
نسخه دومی از این دستگاه ممکن است برای استفاده به منظور مراقبت از کهنسالانی که تعداد آنها در ژاپن روبه‌افزایش است، طراحی شود.
 
این رایانه گوشواره‌ای که همچنین می‌تواند به عنوان سمعک کاربرد داشته باشد، می‌تواند به ارزیابی سلامت کاربر از جمله نبض و دمای بدن پرداخته و همچنین زمان غذا خوردن و خوابیدن آنها را بررسی کند تا به عنوان هشدار زودهنگامی برای آغاز بیماریها بکار برده شود.
 
یک شتاب‌سنج آنبرد می‌تواند زمان افتادن فرد را شناسایی کرده و از طریق گوشی هوشمند به اطلاع‌رسانی به اقوام پرداخته یا یک آمبولانس را با داده جی‌پی‌اس خبر کند.
 
آزمایش این دستگاه در هیروشیما انجام شد و قرار است از آوریل 2016 وارد بازار شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.