اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 10, 2014
16:16 دوشنبه، 19ام اسفندماه 1392
کد خبر: 61256

www بیست و پنج ساله می شود

شبکه گسترده جهانی "www " چهارشنبه هفته جاری تولد بیست و پنج سالگی خود را جشن می گیرد.
در حالی که بسیاری از مردم "اینترنت" و "شبکه گسترده جهانی" را یکی می دانند، اما باید گفت این دو، دو هویت کاملا متفاوت هستند.
 
اینترنت، شبکه عظیمی از شبکه هاست که میلیونها رایانه را در سراسر جهان به هم متصل می کند و شبکه ای را شکل می دهد که در آن هر رایانه ای می تواند با دیگری گفتگو کند البته تا زمانی که هر دو به اینترنت متصل هستند. ترافیکی سنگینی در این شبکه جریان دارد.
 
به واقع اینترنت مانند یک بزرگراه فناوری است همانطور که به همین نام نیز خوانده می شود.
 
از سویی شبکه گسترده جهانی "World Wide Web"  فقط وسیله ای برای ارسال و دریافت اطلاعات در اینترنت است.
 
امروزه اغلب ما از پروتکل “http” در موتورهای جستجو مانند کروم یا فایرفاکس برای دستیابی به صفحات شبکه روی شبکه گسترده جهانی استفاده می کنیم.
 
باید شبکه گسترده جهانی را جایی دانست که در آن اطلاعات قرار گرفته و می توان آنها را یافت.
 
بر اساس گزارش مرکز تحقیقات Pew ، هشتاد و هفت درصد از بزرگسالان آمریکایی از اینترنت استفاده می کنند و تعداد افراد بزرگسال دارای تلفن همراه طی 14 سال گذشته از 53 درصد به 90 درصد رسیده است.
 
همچنین در حالی 90 درصد از کاربران اینترنت، آن را از نظر شخصی خوب ارزیابی می کنند که فقط این ابزار از دیدگاه شش درصد از مردم چیز بدی است.
 
به هر حال این گزارش نشان می دهد که در این 25 سال استفاده از شبکه گسترده جهانی بسیار زیاد بوده است. بر اساس این گزارش 53 درصد از کاربران، دوری از اینترنت را بسیار دشوار می دانند.
 
تا پیش از 1989 استفاده از اینترنت از نظر فناوری بسیار پر چالش بود.
 
در آن زمان تعداد اندکی از دانش پژوهان دانشگاه ها و دولتمردان از فناوری استفاده می کردند.  
 
در مارس 1989 "تیم برنرز لی" پیشنهادی را در موسسه CERN در سوئیس برای یک پایگاه داده بسیار بزرگ با لینک های تایپ شده که بعدها شبکه گسترده جهانی خوانده شد نوشت.
 
تا پیش از آن مردم هنوز می بایست یک دانشمند می بودند تا دستورات نرم افزاری خام را برای ورود به اینترنت وارد می کردند. پس از راه اندازی این شبکه همه شهروندان نیز استفاده از اینترنت را آغاز کردند.
 
گام مهم بعدی ایجاد موتور جستجوی موزاییک در 1993 بود. موزاییک متن و گرافیک را به یک شکل آسان و نه فقط با استفاده از دستورات نرم افزاری خام نمایش می داد.
 
موزاییک توسط گروهی از محققان مرکز ملی کاربردهای ابررایانه ای در دانشگاه ایلی نویز ایجاد شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.