سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

April 13, 2014
4:23 یکشنبه، 24ام فروردینماه 1393
کد خبر: 61620

خرید دولتی از بازار وارداتی حذف شد

الزام به خرید تجهیزات ایرانی برخی فروشندگان و واردکنندگان را متضرر و تولید‌کنندگان را منتفع کرده است.
 
اگرچه بازار خرید و فروش کامپیوتر طی یکی دو سال اخیر و به‌ویژه زمستانی که گذشت روزگار سختی را سپری کرده و با کاهش شدید فروش مواجه شده است. اما کورسوی امیدی در دل برخی از فعالان بازار و به‌ویژه شرکتی‌ها وجود داشت و البته هنوز در دل برخی وجود دارد.
حقیقت این است که گروهی از فعالان بازار و به‌ویژه رده شرکتی به خریدهای دولتی از بازار کامپیوتر دل بسته و حتی گروهی برای این شرکت‌های دولتی تامین موجودی نیز کرده بودند. اما پس از گذشت اسفند و فروردین‌ماه و نزدیک شدن به اردیبهشت امید آنها به یاس تبدیل شد؛ چرا که از خریدهای دولتی خبری نشد.
به گفته فعالان بازار؛ این اتفاق در شرایطی که بازار خرید و فروش کامپیوتر در بدترین حالت است و روزهای سخت‌تر هم در راه است به بازار ضربه زده است. چرا که هر سال بخش بزرگی از بودجه بازار از طریق خریدهای دولتی تامین می‌شد و امسال این خریدها به صفر رسیده است و این برای بازار کامپیوتر خطرناک است.
با توجه به این موضوع ما در این بخش به بررسی تاثیر این اتفاق بر بازار کامپیوتر پرداخته‌ایم. اگر به این موضوع علاقه‌مندید این مطلب را بخوانید:
 
کاهش شدید حجم خریدهای دولتی از بازار کامپیوتر
براساس اعلام فعالان بازار کامپیوتر، حجم خریدهای دولتی از بازار کامپیوتر امسال به حد صفر رسیده و این موضوع به شدت بر بازار تاثیر گذاشته است؛ چرا که تا چند سال قبل اگر میزان تقاضا به هر دلیل در بازار کامپیوتر کاهش می‌یافت، کسبه به امید خریدهایی که شرکت‌های دولتی از بازار کامپیوتر آخر سال می‌کنند، چندان نگرانی به خود راه نمی‌دادند. اما گویا امسال بودجه شرکت‌های دولتی در حدی نبوده است که چیزی از آن برای ارتقا یا تجهیز بخش آی‌تی شرکت‌ها بماند. 
به گفته محمد معصومی یکی از فعالان بازار کامپیوتر پایتخت؛ خریدهای دولتی پایان سال کمک بزرگی به بازار کامپیوتر بود که امسال بازار کامپیوتر از آن محروم شده است و این محرومیت در شرایط بسیار بدی صورت گرفت. چرا که معمولا در شرایط بحرانی این خریدهای دولتی به داد بازار رسیده و بازار را از رکود نجات می‌داد. اما امسال گویا همه عوامل دست به دست هم داده‌اند تا بازار را به زمین بزنند.
شاه‌میرزایی یکی دیگر از فعالان بازار کامپیوتر هم با بیان این مطلب که شرکت‌های دولتی محل دیگری برای خرید یافته‌اند به «دنیای‌اقتصاد» گفت؛ این موضوع عجیب است؛ چرا که شرکت‌های دولتی در هر حال باید سیستم‌های کامپیوتری خود را در سال جدید ارتقا داده یا برای خرید نمونه‌های جدید اقدام کنند. اما امسال این اتفاق نیفتاده و سهم خریدهای دولتی از بازار به حدود صفر رسیده است. ‌به گفته این فعال بازار یا شرکت‌های دولتی محل دیگری برای تامین کالاهای مورد نیاز یافته‌اند یا اینکه به سراغ شیوه سنتی‌اند.
به گفته یکی دیگر از فعالان بازار؛ این اتفاق در بازار کامپیوتر موجب نگرانی گروه‌های فعال در بازار شده است.
 
رد پای سیاست‌های حمایتی 
بر اساس اعلام گروهی از فعالان بازار موضوع کاهش خریدهای دولتی قصه‌ دیگری دارد.
براساس گفته‌های یکی از واردکنندگان کالاهای کامپیوتری که نخواست نامی از وی برده شود؛ طبق اطلاعات رسیده به شرکت‌های دولتی مانند سال‌های قبل بودجه بابت تجهیز و ارتقای بخش آی‌تی ارائه می‌شود. اما این بودجه تنها باید صرف خرید کالاهای وطنی شود.
به همین منظور شرکت‌های دولتی معمولا با شرکت‌های تولیدکننده وطنی برای خرید کالا وارد معامله می‌شوند. 
به گفته وی؛ چنین اقدامی با هدف حمایت از تولید داخلی صورت گرفته است، اما این تصمیم بدون توجه به بازار و فعالانی که در بخش واردات هستند، اتخاذ شده است. یکی دیگر از فعالان بازار هم در این باره می‌گوید؛ طی یکی دو سال اخیر مرسوم شده است که شرکت‌های دولتی خریدهای خود را از شرکت‌های تولیدکننده مادر کرده و به همین دلیل این موضوع بر بازار تاثیر زیادی گذاشته است. به گفته این فعال بازار، شرکت‌های تولیدکننده ایرانی اکثرا در زمینه تولید مانیتور و گاه کامپیوترهای چندمنظوره فعال هستند و به همین دلیل است که با وجود رونق بازار تجهیزات کامپیوتری حرفه‌ای و پیشرفته سیستم اداری دولتی ما همچنان قدیمی است. این فعال بازار گفت؛ بهتر است دولت راه‌های دیگری برای حمایت از تولیدات داخلی در نظر گیرد تا حمایت از تولید به ضرر واردات و مصرف‌کننده نهایی تمام نشود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.