مراسم تقدیر از برگزیدگان سومین دوره جایزه ملی کیفیت ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران INQA ICT برگزار شد.
در این مراسم محمود خسروی – معاون وزیر ارتباطات – اظهار کرد: به مرحلهای رسیدیم که این جایزه را از مرزهای کشور خارج کنیم و کمیتهای تشکیل دادیم تا دورههای بعدی به صورت منطقهای برگزار شود.
همچنین محمود واعظی – وزیر ارتباطات – از 10 برابر شدن پهنای باند، واگذار شدن لایسنس برای نسل سوم شبکه ارتباطی تا آخر سال، فراهم شدن شرایط برای واگذاری نسل چهارم از اواخر امسال و افتتاح بخش اول ترانزیت بینالملل در ماه آینده خبر داد.
او از ارائه نسل چهارم خدمات ارتباطی تا پایان سال جاری خبر داد و یادآور شد: از اول امسال به بعد اپراتورهای مختلف مجوز ارائه خدمات نسل سه را دریافت خواهند کرد.
وزیر ارتباطات اظهار کرد: به اعتقاد ما فنآوری اطلاعات می تواند نقش اساسی ایفا کند و به عنوان پیشران توسعه کشور فرض شده و موجب بهبود کیفیت زندگی مردم شود.
وی در عین حال یادآور شد: بسیاری از کشورهای پیشرفته و غربی از سالها قبل سرمایهگذاریهای عظیمی در این حوزه انجام دادهاند و به همین دلیل با وجود آن که در کشورهای اروپا و آمریکا شاهد نوعی رکود بودیم این کشورها کمتر متضرر شدند.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه لازم است در سالهای آینده ما نیز در این حوزه سرمایهگذاری و تلاش بیشتری انجام دهیم، افزود: خوشبختانه دولت یازدهم عنایت خاصی به این حوزه دارد و امسال هم بودجهای که دولت برای زیرساختهای ارتباطی اختصاص داده چندین برابر سالهای قبل بوده است.
وی با تاکید بر حضور جدی بخش خصوصی در این حوزه افزود: لازم است که دولت تنها نقش نظارتی در این حوزه برعهده داشته باشد و در مسائل تصدیگری ورود نکند.
واعظی در بخش دیگری از صحبتهای خود یادآور شد: اگر صنعت فاوا به خوبی مورد استفاده قرار گیرد موجب میشود که کلیه صنایع تا 30 درصد افزایش بهره وری داشته باشند اما متاسفانه تاکنون بهرهوری مناسبی از این بخش صورت نگرفته است.
وی همچنین عنوان کرد: فاوا به عنوان صنعت زود بازده در نظر گرفته میشود و نباید سرمایهگذار بخش خصوصی 20 تا 25 سال منتظر بماند که سرمایهاش بازگشت داشته باشد.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه لازم است نگاهها و پارامترها در حوزه ارتباطات و فنآوری اطلاعات تغییر کند، اظهار کرد: این عرصه میتواند الگویی برای کسب و کار و ثروت باشد.
وی همچنین اظهار کرد: حوزه ICT قابلیت این را دارد که سه برابر حد فعلی رشد داشته باشد به همین دلیل طی سالهای آتی 50 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در این بخش صورت خواهد گرفت که این سرمایهگذاری فرصت بسیار خوبی به شمار میرود.
وی همچنین یادآور شد: با توجه به تحریمها و مشکلاتی که در حوزه اقتصادی وجود دارد سرمایهگذاری در حوزه ICT و باند پهن در حال حاضر یکی از اولویتهای وزارت ارتباطات است که می تواند به حل مشکلات کمک کند.
واعظی در ادامه صحبتهای خود تاکید کرد: اکنون برای ایجاد تحول در این حوزه لازم است به چهار پارامتر توجه جدی شود که در این میان اولین پارامتر به شبکه ملی اطلاعات مربوط می شود.
وی ادامه داد: لازم است این شبکه در اولویت قرار بگیرد به همین دلیل ما طرحهایی تدوین کردهایم که تا دو سال دیگر زیرساختهای کشور را متحول میکند و پهنای باند افزایش قابل توجهی پیدا می کند.
وی با اشاره به ارائه مجوزهای نسل سه از اواسط امسال و تلاش برای ورود مقدمات نسل چهار این مساله از نیازهای جدی کشور دانست و افزود: البته ما بر این باوریم که علاوه بر فضای داخلی باید در عرصه بین المللی هم فعالیت داشته باشیم.
واعظی در بخش دیگری از صحبتهای خود بر لزوم حمایت از بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: در حال حاضر بانکها در خدمت تولید فعالیت و هدفهای بخش خصوصی نیستند و لازم است که این فرآیند تغییر کند. چرا که لازم است که نگاه ما به توسعه کیفی و کمی باشد و در این میان نباید هیچ یک از این موارد مورد بی توجهی قرار گیرد.
وزیر ارتباطات در پایان خاطرنشان کرد: قطعا وضعیت ما در این حوزه متحول نمیشود مگر آنکه رقابت از مرزهای داخلی به مرزهای خارجی گسترش پیدا کند.