رگولاتوری

April 19, 2014
1:13 شنبه، 30ام فروردینماه 1393
کد خبر: 61709

معاون مرکز ملی فضای مجازی از تعیین تکلیف مجوزهای ترکیبی دستگاههای اجرایی خبرداد

معاون مرکز ملی فضای مجازی از تصویب مقررات کلان در حوزه فضای مجازی برای سال 93 خبر داد و گفت: در این راستا تکلیف دستگاههای اجرایی و حاکمیتی در بخش مجوزهای ترکیبی این حوزه مشخص شده و هماهنگی برای ارائه سرویس هایی که چند دستگاه مختلف در آن سهیم هستند به وجود می آید.
 
سعید مهدیون با بیان اینکه مصوباتی در جلسات گذشته کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی به تصویب رسیده که کامل نیست و مقررات کلان را شامل نمی شود اظهار داشت: پالایش و بازنگری در این مصوبات در دستور کار معاونت تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی قرار گرفته است تا تکلیف دستگاههای مربوطه و مقررات کلان در این حوزه تعیین شود.
 
وی با بیان اینکه برای مثال در حوزه راه اندازی دیتاسنتر ملی تکلیفی در اختیار وزارت ارتباطات قرار داده شده اما وظایف سایر دستگاهها در حوزه های مرتبط با این طرح تعیین تکلیف نشده است افزود: براین اساس تقسیم کار ملی در حوزه فضای مجازی به عنوان اهداف کلان این بخش در دستور کار قرار گرفته است.
 
مهدیون گفت: مبحث دیگری که در سال جاری تعیین تکلیف خواهد شد مربوط به مجوزها و پروانه های ترکیبی در حوزه فضای مجازی است که چند دستگاه اجرایی و حاکمیتی را درگیر کرده و به نوعی این دستگاهها در اجرای این پروانه نقش دارند.
 
وی با اشاره به اینکه مجوز ترکیبی به مجوزی گفته می شود که حوزه اختیارات آن مربوط به یک دستگاه خاص نیست و دستگاههای مختلفی باید در تعامل و هماهنگی با هم، در مورد ارائه سرویس و خدمات مربوطه فعالیت داشته باشند خاطرنشان کرد: برای مثال هم اکنون در حوزه فضای مجازی برای ارائه سرویس های مختلف مباحثی چون نرم افزار، سخت افزار و شبکه و ابزارهایی از این دست، برای دستگاههای متعدد باید به کار گرفته شود که شاید در فضای فیزیکی هر یک به تنهایی می توانستند کار خود را انجام دهند و مشکلی هم پیش نمی آمد اما در فضای موجود، نمی توان بدون همگرایی و هماهنگی با یکدیگر عمل کنند.
 
معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی گفت: با تعیین تکلیف در این حوزه، برای ارائه خدمات در حوزه فضای مجازی هم افزایی میان دستگاههای اجرایی و مرتبط ایجاد می شود و متصدیان و متولیانی که در ارائه این خدمات دخیل هستند ارزیابی می شوند.
 
مهدیون در مورد تعیین تکلیف پروانه های صادر شده از سوی مرکز ملی فضای مجازی در سالهای گذشته نیز گفت: این پروانه ها و مجوزها در دست بازنگری قرار دارد اما به استناد اینکه مجریان آنها برای سرمایه گذاری از حاکمیت مجوز دریافت کرده اند نمی توان فعالیت آنها را متوقف کرد اما پس از تصویب قوانین و مقررات کلان برای این بخش، تکالیف مدنظر به این اپراتورها منتقل خواهد شد و آنها ملزم به رعایت قوانین جدید خواهند بود.
 
وی افزود: پروانه سلامت الکترونیک که دوسال گذشته به اپراتور سلامت مجازی داده شده است جزء پروانه های ترکیبی خواهد بود که قرار است مقررات کلان جدیدی در پروانه این اپراتور اعمال شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.