امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 24, 2014
8:13 پنجشنبه، 4ام اردیبهشتماه 1393
کد خبر: 61777

ایمن‌ترین فضاهای پردازش ابری هم ایمن نیستند

برخی از ارایه‌کنندگان خدمات ذخیره‌سازی اطلاعات روی فضای ابری که تلاش می‌کنند سیاست‌های «دانش-صفر» را در بالا‌ترین سطح ممکن با امنیت فضای پردازش ابری تطبیق دهند، برقراری ایمنی کامل برای اطلاعات مشتریان را غیرممکن می‌دانند. 
 
اما گروهی از محققان دانشگاه جانز هاپکینز در بررسی‌های جدید خود این مسئله را بررسی می‌کنند که تاکتیک‌های دانش صفر تا چه اندازه می‌تواند ایمنی را برای چنین خدماتی فراهم آورد. 
به گزارش وب‌سایت news.techworld، خدمات ابری دانش صفر معمولا برای ذخیره‌سازی داده‌ها ارایه می‌شود و طی آن تمامی اطلاعات کاربران کدگذاری می‌شود و کلید مخصوص برای باز کردن این کد‌ها فقط در اختیار کاربر قرار می‌گیرد و بنابراین شرکت ارایه‌دهنده خدمات هم نمی‌تواند به اطلاعات دسترسی داشته باشد. 
با این وجود محققان دریافته‌اند که اگر داده‌ها روی خدمات ابری به‌اشتراک گذاشته شوند، این کلیدهای امنیتی و اختصاصی می‌توانند نسبت به حملات اینترنتی آسیب‌پذیر باشند و به شرکت‌ها امکان دهند که در صورت تمایل به اطلاعات کاربران دسترسی داشته باشند. 
این مطالعه تردیدهایی را در مورد امنیت خدمات ابری دانش-صفر به وجود آورده است و بر این مسئله تاکید می‌کند که کاربران معمولی می‌بایست در مورد نحوه ذخیره‌سازی اطلاعات خود توسط ارایه‌دهندگان خدمات آگاهی کامل کسب کنند. 
آن دسته از شرکت‌های عرضه کننده خدمات ابری دانش صفر که توسط محققان مورد بررسی قرار گرفتند، از روشی استفاده می‌کردند که بر مبنای آن داده‌ها پیش از ذخیره‌ شدن روی فضای ابری رمزگذاری می‌شوند و تنها زمانی داده‌ها کشف رمز می‌شوند که کاربر بار دیگر آن‌ها را از روی فضای پردازش ابری بارگذاری کند. 
اما محققان هشدار داده‌اند که اگر این اطلاعات روی فضای ابری به اشتراک گذاشته شوند، به این معنی خواهد بود که امکان ارسال آن‌ها در این فضا بدون بارگذاری روی سیستم کاربر هم ممکن خواهد شد و بر این اساس شرکت‌های ارایه‌کننده خدمات این فرصت را خواهند داشت تا آن‌ها را در اختیار بگیرند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.