رییس فرهنگسرای فناوری اطلاعات، راه اندازی «دهکدهIT»، جشنواره مجازی اقوام، دپارتمان کارآفرینی در حوزه IT و فعالیت مجازی برای معرفی مفاخر منطقه 11 را مهمترین برنامههای این فرهنگسرا در کنار فعالیتهای آموزشی عنوان کرد و افزود: «فرهنگ» و «فضای مجازی» دو موضوعی است که امروزه روی یکدیگر تاثیر چمشگیری دارند.
مهدی وکیل پور- رییس فرهنگسرای فناوری اطلاعات و محمد امینی – معاون آفرینش واجرای این فرهنگسرا در مورد فعالیتها و عملکرد این مرکز فرهنگی وابسته با سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران توضیحاتی ارایه کردند.
وی هدف از برگزاری این نشست را اعلام برنامه ها، بهبود و کمک به برنامه های آتی فرهنگسرای فن آوری اطلاعات عنوان کرد و و با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی افزود: حوزه فناوری اطلاعات می تواند در این زمینه و کاهش هزینه ها بسیار موثر باشد.
وکیل پور تصریح کرد: امروزه استفاده از فضای مجازی و حضور مردم در این فضا نقش بسزایی در فرهنگ و هنر دارد، به همین منظور استفاده از ابزارهای موجود در حوزه IT میتواند در خدمت ترویج فرهنگ و هنر ایرانی – اسلامی موثر باشد.
وکیل پور با اشاره به فعالیتهای فرهنگسرا در دو بخش؛ فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: 150 دوره آموزشی مختلف شامل همایش، کارگاه آموزشی در حوزه معرفی شبکههای زرد و رباتیک دانش آموزی برگزار شده که بیش از 60 درصد این برنامه ها در حوزه ارتباطات بوده است.
افتتاح دپارتمان کارآفرینی در حوزه IT
وی افزود: فرهنگسرای فناوری اطلاعات دپارتمان کارآفرینی در حوزه It را سوم خردادماه افتتاح خواهد کرد که این بخش برای بنگاههای مختلف تجاری میتواند به عنوان یک خانه کارآفرینی مورد استفاده قرار گیرد.
جشنواره مجازی اقوام در فرهنگسرای فناوری اطلاعات
رییس فرهنگسرای فناوری اطلاعات گفت: این فرهنگسرا با راه اندازی جشنواره مجازی اقوام، آداب و رسوم، صنایع دستی و جاذبه های گردشگری مناطق مختلف کشور را به صورت یکجا معرفی می کند.
وی با اشاره به شعار امسال سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مبنی بر «تهران، شهر مهربانی» اظهار کرد: سبک زندگی و مسایل مرتبط با شهر از جمله کاهش ترافیک، رفتار شهروندی، پرهیز از تجمل، ارتقای فرهنگ صبر، مدیریت تغییرات فرهنگی، هویت؛ فرهنگ بومی و محلی از سرفصل های مهم این شعار است.
وکیلپور تصریح کرد: امیدوارم تمامی اقدامات شده در این فرهنگسرا منجر به تحقق شعار «تهران، شهر مهربانی» شود که رویکرد مهم در سبک زندگی به شمار می رود.
بازیهای رایانهای به مناسبت هفته دفاع مقدس
وکیل پور گفت: بخش بازیهای رایانهای فرهنگسرای فناوری اطلاعات، به مناسبت هفته دفاع مقدس، بازی رایانه ای با همین مضمون طراحی و تولید خواهد کرد.
محمد امینی – معاون آفرینش و اجرای فرهنگسرای فناوری اطلاعات – نیز در این نشست با معرفی فناوری اطلاعات اظهار کرد: این علم، علمی است که در کنار سایر علوم در تلاش است که خدمات بهتری را به مردم ارایه کند و فرهنگسرای فناوری اطلاعات نیز سعی دارد استفاده درست از فناوری اطلاعات و زیرساخت های لازم آن را به همگان بیاموزد.
امینی در پاسخ به انتقاداتی مبنی بر اینکه فرهنگسرای فناوری اطلاعات تمامی برنامه های خود را به حوزه تخصصی فناوری اطلاعات اختصاص نداده است، گفت: یکی از اهداف فرهنگسرا توجه به به نیازهای مختلف شهروندان همجوار فرهنگسراست، مسوولان این فرهنگسرا در تلاش هستند که بر اساس نیاز آنان برنامههای مختلفی از جمله کارگاه های نقاشی، کلاسهای ادبی و شعر، خوشنویسی و کارگاههای آموزش های خانواده برای آشنایی با معضلات و مشکلات ماهواره، موبایل و انواع رسانههای جدید و راهکارهای نظارت بر کودکان در زمینه استفاده صحیح از این رسانهها را نیز برگزار کنند.
وی با بیان اینکه فرهنگسرای فناوری اطلاعات دارای مخاطبانی همچون دانشجویان، پژوهشگران، خانوادهها و کودکان است گفت: در تلاش هستیم که 70 درصد برنامههای فرهنگسرا در حوزه فناوری اطلاعات باشد و این فناوری را از ابتدایی ترین سطح به تمامی سنین آموزش دهیم.
دهکده IT ویژه کودکان
معاون آفرینش و اجرای فرهنگسرای فناوری اطلاعات با اشاره به حضور گروه رباتیک فرهنگسرا در جشنواره ها و مسابقات مختلف رباتیک افزود: به علت اهمیت فناوری اطلاعات در دنیای امروز، این فرهنگسرا دهکده IT ویژه کودکان را ایجاد کرده است که این مرکز به عنوان پیش دبستان در کنار آموزشهای ویژه کودکان پیش دبستانی، ابتدایی ترین مبانی فناوری اطلاعات و استفاده صحیح از این ابزار را به کودکان آموزش می دهد.
امینی برگزاری نشستهای تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات، رونمایی از کتابهای تخصصی این علم، ایجاد سایت آپارتمان آنلاین و آی تی وبلاگ را از دیگر فعالیت های فرهنگسرای فناوری اطلاعات برشمرد.
راه اندازی صفحه ای به نام «آپارتمان آنلاین» به منظور آشنایی شهروندان با قوانین آپارتمان نشینی از دیگر اقدامات این فرهنگسرا است که بر روی سایت فرهنگسرا ( itfs.ir) ایجاد شده است.
وی بیان کرد: در کتابخانه دیجیتال این فرهنگسرا بیش از 200 جلد کتاب تخصصی حوزه فناوری اطلاعات که 90 درصد آنها به زبان لاتین است به صورت پی دی اف در اختیار علاقه مندان قرار گرفته و بزودی آخرین نرم افزارهای تخصصی دوبله شده به زبان فارسی نیز در این بخش قرار داده خواهد شد.
امینی با اشاره به فرهنگ غنی کشور گفت: برای معرفی مفاخر منطقه 11، سایتی به نشانی wiki.itfs.ir راه اندازی شده که افراد مختلف می توانند اطلاعات مورد نظر درباره مفاخر را وارد این سایت کنند.
وی در پایان اضافه کرد: تاکنون بیش از 80 درصد مفاخر منطقه در این سایت معرفی شدند و امیدواریم چنین سایتی در تمامی مناطق شهر تهران راه اندازی شود.
وی همچنین از راه اندازی «وبلاگ سنتر» در سایت فرهنگسرای IT خبر داد و افزود: این اقدام به منظور کنترل محتوا و حمایت از وبلاگ نویسانی انجام شده که در مسابقات وبلاگ نویسی این فرهنگسرا شرکت می کنند.