امنیت

فناوری اطلاعات

May 31, 2014
0:52 شنبه، 10ام خردادماه 1393
کد خبر: 62431

رخنه ۳ ساله هکرهای ایرانی به اطلاعات مقامات ارشد آمریکایی

یک موسسه امنیت سایبری آمریکایی با عنوان آی‌سایت در گزارشی ادعا کرد گروهی از هکرهای ایرانی از سال ۲۰۱۱ به طور نامحسوس به اطلاعات حساب‌های کاربری مقامات ارشد آمریکایی رخنه کرد‌ه‌‌اند.
 
 
به نقل از وال استریت ژورنال  این شرکت آمریکایی اسامی افرادی که اطلاعات آنها هک شده را منتشر نکرد اما اعلام کرد از جمله این افراد یک دریادار چهارستاره نیروی دریایی آمریکا، یک عضو کنگره و تعدادی از اعضای لابی صهیونیست هستند.
 
این موسسه آمریکایی در ادامه به روش هکرهای ایرانی اشاره کرده و مدعی شده هکرهای ایرانی با ایجاد 6  شخصیت مجازی که همگی تحت پوشش یک آژانس خبری جعلی به نام NewsonAir.org فعالیت داشته‌اند اقدام که گردآوری اطلاعات کرده‌اند.
 
این گزارش می‌‌نویسد: هکرهای ایرانی علاوه بر این 8 شخصیت جعلی دیگر در شبکه‌های اجتماعی از جمله فیسبوک ساخته‌اند و برای افرادی که قصد گردآوری اطلاعات از آنها داشته‌اند درخواست دوستی می‌فرستادند.
 
بر اساس این ادعا، این کمپین که از سال 2011 مشغول به کار است،‌ بیش از همه بر مقامات آمریکایی و اسرائیلی در بخش عمومی و خصوصی تمرکز داشته، ولی کارهای ‌‌مشابهی ‌نیز در رابطه با مقامات انگلیسی، عراقی، عربستانی و سوری نیز داشته است. فعالیت سه ساله این کمپین در ‌‌نهایت توسط گروه امنیتی iSight Partners که‌ شش ماه مشغول رصد فعالیت این هکر‌ها بوده، کشف شده است.
 
تیفانی جونز یکی از مقامات ارشد آی‌سایت می‌گوید: این جاسوسی سایبری، نمونه‌ای پیچیده از حملات سایبری بلند مدت توسط ایرانیان بوده است. هکر‌های ایرانی آنچه از لحاظ تکنیکی کم داشته‌اند، با خلاقیت و پایداری جبران کرده‌اند.
 
روزنامه "وال استریت ژورنال" پیش از این مدعی شده بود که هکرهای ایرانی علاوه بر شرکت های فعال در حوزه انرژی در خاورمیانه و بانک های امریکایی به سایت های شرکت های انرژی امریکایی و شبکه الکترونیکی مرتبط با نیروی دریایی امریکا نیز نفوذ پیدا کرده بودند که  در گزارش اخیر "آی سایت" به آن اشاره نشده است. در  همین حال این گزارش می‌گوید که شواهدی وجود ندارد که نشان دهند دولت ایران مستقیما از اقدام هکرها حمایت به عمل آورده است. 
 
پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) درباره گزارش منتشر شده اظهارنظری نکرده است. پیش از این دولت آمریکا ایران را در کنار روسیه و چین اصلی ترین تهدیدهای سایبری برای آن کشور قلمداد کرده بود.
 
وال استریت ژورنال نوشت: آی‌سایت این نتایج را در شرایطی منتشر کرده است که شواهد نشان می‌دهد هکرهای ایرانی بیش از پیش، فعال شده‌اند. هکرهای ایرانی در پی حمله ویروس استاکس‌نت به برنامه هسته‌ای این کشور در سال 2010، به فعالیت خود شدت بخشیدند.
 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.