معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی گفت: در حال حاضر کمتر از 20 درصد خدمات کشور به صورت الکترونیکی ارایه می شود.
عباس آسوشه با بیان اینکه در حال حاضر کمتر از 20 درصد خدمات در سطح کشور به صورت الکترونیکی ارایه می شود، فراهم نبودن بستر لازم را عامل اصلی این مساله عنوان کرد.
وی گفت: در حال حاضر فرهنگ استفاده از خدمات الکترونیکی در کشور وجود دارد، به طوری که شاهدیم بسیاری از نرم افزارها و خدمات الکترونیکی در ایران سریعتر از بازارهای اروپایی و آمریکایی رونق میگیرد و این نشان میدهد که مردم کشور ما و به ویژه جوانها آشنایی خوب و کاملی با رایانه و خدمات آن دارند.
به گفته آسوشه مشکل اصلی در این زمینه تنها فراهم نبودن بستر گسترش خدمات الکترونیکی در سطح کشور است.
وی درباره شبکه ملی اطلاعات گفت: ما در فضای مجازی کشور نیاز به شبکه ای امن و محیطی برای تبادل اطلاعات با امنیت تعریف شده و مدیریت شده داریم که در همین راستا ایجاد شبکه ملی اطلاعات در دستور کار قرار گرفت.
آسوشه گفت: از دی ماه سال گذشته و در پی عرضه الزامات و تعریف یکپارچه این شبکه وزارت ارتباطات و اطلاعات به عنوان مجری کار انتخاب شد و در حال حاضر شورای عالی فضای مجازی تنها بحث نظارت بر مراحل اجرایی این شبکه را برعهده دارد.
وی ارایه سرویسهای پهن باند با تعرفه رقابتی، امکان ارایه انواع محتوا با سهولت دسترسی و تعرفه قابل قبول، استقلال مدیریت شبکه، تعامل هوشمندانه در محیطی امن با شبکههای دیگر از جمله اینترنت را از جمله الزامات این شبکه برشمرد.
به گفته آسوشه در هیچ جای شبکه ملی اطلاعات رصدی بر فعالیتهای مخاطبان درون شبکه صورت نگرفته، مگر در موارد جاسوسی، خرابکارانه و یا مجرمانه که بر طبق قوانین می توان در این زمینهها بر اطلاعات و فعالیتهای کاربران نظارت کرد.وی گفت: این شبکه تنها یک شبکه ارتباطی صرف نیست، بلکه سرویسهای شبکهای دیگر از جمله دیتا سنتری و ابری نیز در آن عرضه میشود. در مجموع شبکه ملی اطلاعات محیطی امن برای رشد و نمو محتواهای ایرانی و اسلامی خواهد بود.
وی گفت: متاسفانه در شبکه موجود هنوز الزامات مطرح شده از جمله مدیریت داخلی با امنیت کامل و ارایه سرویسهای متنوع با تعرفههای رقابتی تعبیه نشده و ظرفیت برای استفاده همه دستگاهها و تولیدکنندگان محتوا در آن کامل نشده است.
وی با بیان اینکه این شبکه کار ارایه سرویس را آغاز کرده، عنوان کرد: این کار باید مداوم و مستمر با رعایت الزامات مطرح شده صورت گیرد که در این زمینه کار نظارت را شورای عالی فضای مجازی کشور بر عهده دارد.
وی درباره پیشرفتهای این شبکه و فعالیتهای آن گفت: تاکنون چهار مرتبه نامه نگاری در خصوص لزوم ارایه گزارشی در خصوص وضعیت موجود شبکه، تعرفههای رقابتی و زمان بندی پروژه از سوی شورای عالی فضای مجازی کشور به وزارت ارتباطات و اطلاعات انجام شده که هنوز جوابی در این زمینه از سوی وزارتخانه به شورا داده نشده است.
معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه شبکههای جزیرهای زیادی در کشور فعالیت میکنند، یکی از وظایف شبکه ملی را یکپارچه سازی این شبکهها عنوان کرد و گفت: متاسفانه تاکنون مستنداتی درباره اقدامات صورت گرفته در این زمینه و وضعیت موجود این شبکه از سوی وزارتخانه به شورای عالی فضای مجازی کشور گزارش نشده است.آسوشه گفت: کشور منتظر راه اندازی کامل این شبکه با رعایت همه الزامات آن است و در حال حاضر که الزامات شبکه و تعریف آن کامل و مشخص شده جا دارد که برنامهریزی درباره زمان راه اندازی این شبکه با همه ویژگیهای آن صورت گیرد.