عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، با تاکید بر اینکه استفاده از تماس تصویری خطوط رایتل مانند چاقوی دوکاره دارای سود و ضرر است، گفت: فرهنگ استفاده از چنین تکنولوژی هایی باید در جامعه پدید آید زیرا استفاده از این تکنولوژی ها تبعات مثبت و منفی زیادی با خود به همراه دارد.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، محمدعلی اسفنانیبا یادآوری بررسی برقراری تماس تصویری رایتل در شورای عالی فضای مجازی، افزود: برقراری تماس تصویری رایتل تکنولوژی جدیدی است که وارد کشور شده و بدونشک هر یک از انواع تکنولوژیها در کشور دارای یکسری منافع و معایبی است.
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت در مجلس شورای اسلامی، گفت: برخی منفعتهای پیامهای تصویری رایتل را میتوان از بعد استفاده از تکنولوژیها و فنآوریهای به روز یا ارسال اسناد و مدارک مدنظر قرار داد اما بیتوجهی به نحوه استفاده از آن ممکن است معایبی نیز با خود به همراه داشته باشد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، درباره آثار و تبعات منفی استفاده از پیامهای تصویری، تاکید کرد: استفادههای غیراخلاقی و خلاف شئون از نکات منفی این تکنولوژی است؛ با توجه به اینکه این وسیله از طریق خط تلفن همراه در اختیار همگان نیز قرار دارد گاهی از سوی خانوادهها قابل کنترل نیست لذا این خطر وجود دارد که در بین نسل نوجوان نیز اثرات منفی به دنبال داشته باشد.
اسفنانی با یادآوری اینکه باید خطرات استفاده از پیامهای تصویری خطوط تلفن همراه مدنظر قرار گیرد، تصریح کرد: شاید گاهی بتوان استفاده از شبکههای اجتماعی را با فیلترینگ محدود یا کنترل کرد اما مراقبت از نحوه استفاده اینگونه تکنولوژیها ناشدنی و در بسیاری از مواقع کنترل آن بسیار سخت خواهد بود.
وی با بیان اینکه فرهنگ استفاده از چنین تکنولوژیهایی باید در جامعه پدید آید، افزود: به طور مطلق نمیتوان گفت که استفاده از آن مفید یا غیر مفید است زیرا این موارد مانند چاقوی دوکاره است که هم دارای سود و هم ضرراست.
عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، درباره اظهارنظر شورای عالی فضای مجازی نسبت به بهرهمندی از پیامهای تصویری رایتل، گفت: به طور دقیق نمیتوان نظر شورا در این خصوص را دانست اما به نظر میرسد شورا نیز اعتقادی به رها شدن چنین موضوعی نداشته باشد.