سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 22, 2014
3:06 سه شنبه، 31ام تیرماه 1393
کد خبر: 63414

محصولات فناوری ایران از کدام کشورها می‌آیند؟

این روزها اگر کالایی که قصد خرید آن را دارید در دسته‌بندی کالاهای فناوری اطلاعات قرار دارد به احتمال زیاد از دبی و یا سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس وارد ایران شده‌ است.
 
 
ممکن است برای بسیاری این سوال ایجاد شود که چرا ورودی کالا از کشورهای حوزه خلیج فارس مخصوصا دبی نسبت به کشورهای دیگر بیشتر است.
 
رییس صنف فناوران رایانه در رابطه با این موضوع اعتقاد دارد: علت اصلی واردات کالا از دبی این است که این کشور بابت خروج و یا ورود کالا از تجار پولی دریافت نمی‌کند درحقیقت تعرفه مالیاتی معنای چندانی دارد. البته باید به این موضوع اشاره کنم که سه درصد از تجار بابت ودیعه اخذ می‌شود و بعد از بازگشت این ودیعه به آن‌ها بازپرداخت می‌شود.
 
او ادامه داد: این موضوع باعث شده تا حجم بسیار زیادی از کالاها از این کشور وارد ایران شود. بسیاری از کسانی که از دبی محصولات را وارد می‌کنند در همان جا زندگی و شرکت خود را تاسیس کرده‌اند. تاسیس شرکت در دبی برای تجار ایرانی این سود را دارد که به راحتی بتوانند مبادلات مالی داشته باشند.
 
میرمهدی درباره مبدا ورود کالاهای فناوری اطلاعات به ایران گفت: در رابطه با این موضوع که واردات کالا بیشتر از کدام کشور به ایران صورت می گیرد، طبق اطلاعات ما اکثر محصولات به دبی صادر می‌شود حال بعضی این کالا را بصورت قانونی وارد کشور می‌کنند و بعضی دیگر از طریق لنج کالا را قاچاقی می آورند.
 
او با اشاره به اینکه تعرفه گمرکی بالا کمک به قاچاقچیان است اظهار کرد: اگر دقت داشته باشید متوجه خواهید شد که تمامی کشورهایی که قاچاق در آن‌جا معنا پیدا نمی‌کند تعرفه گمرکی بسیار پایینی دارند و یا عملا سود در کالای قاچاق را بی‌معنا کرده‌اند.
 
وی در ادامه افزود: البته در کنار واردات کالا از دبی باید به این نکته اشاره کنم که بعضی از کالاها از کشور‌هایی نظیر مالزی و چین نیز وارد کشور می‌شوند.
 
میرمهدی در رابطه با این موضوع که کشورهایی نظیر چین و مالزی تعرفه گمرکی دارند یا نه گفت: چنین کشورهایی معمولا برای تجار خود این ویژگی را بوجود آوردند که حتی بابت آوردن ارز به درون کشور برای آنان امتیازاتی ارائه می‌کنند.
 
به گزارش ایسنا در این بین کارشناسانی نیز معتقد هستند که باید آمار دقیق واردات کالاهای فناوری اطلاعات را از گمرک جویا شد.
 
آزاد معروفی – رییس کمیسیون ساماندهی بازار سازمان نظام صنفی رایانه کشور – در این باره گفت: در رابطه با اینکه کالاهای فناوری اطلاعات در ایران از مبدا کدام کشور وارد ایران می‌شود؛ باید اطلاعات دقیق را از گمرک بگیرید ولی به نظر من بیشتر اجناس فناوری اطلاعات در ایران از کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر امارات و عراق تامین می‌شود.
 
در هر صورت به نظر می‌رسد نرخ گمرکی بالا بازار قاچاقچیان را داغ کرده و سودهای کلانی را به جیب آن‌ها می‌ریزد. در این بین می‌توان گفت کشورهای حوزه خلیج فارس بیشترین حجم ورود کالاهای فناوری اطلاعات به کشور را به خود اختصاص داده‌اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.