رگولاتوری

July 28, 2014
0:18 دوشنبه، 6ام مردادماه 1393
کد خبر: 63491

واکنش متولی فضای فرکانسی درباره تأثیر پارازیت بر پیش‌بینی توفان

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در واکنش به اظهارات سازمان هواشناسی مبنی بر تداخل فرکانسی که منجر به تداخل در پیش بینی های این سازمان در زمان وقوع طوفان تهران شده بود، گفت: تاکنون سازمان هواشناسی در مورد تداخل پیش آمده گزارش و نامه ای به رگولاتوری ارائه نکرده است.
 
به گزارش مهر، با گذشت بیش از یک ماه از وقوع طوفان تهران، مدیران سازمان هواشناسی از تاثیر منفی پارازیت ها و امواج بر عملکرد دستگاههای پیش بینی حوادث طبیعی و اختلال پیش آمده خبر داده و اعلام کردند که تاثیر پارازیت‌ها در تشخیص پدیده هواشناسی را قبل از وقوع توفان به سازمان‌های ذی‌ربط اطلاع داده بودند.
 
براساس این ادعا نویز احتمالی ناشی از تلفن‌های بی‌سیم یا فرکانس‌های دیگری که به صورت غیرمجاز وارد فرکانس رادار سازمان هواشناسی شده است، انعکاس‌هایی را در شبکه راداری هواشناسی ایجاد کرد که باعث بروز اختلال در تصویر رادار شد و امکان تشخیص پدیده هواشناسی و غیرهواشناسی بسیار دشوار بود.
 
حسن رضوانی معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان متولی فضای فرکانسی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید براینکه تاکنون از سوی سازمان هواشناسی نامه و گزارشی در مورد تداخل امواج به رگولاتوری اعلام نشده است، اظهار داشت: تداخل امواج مخابراتی و ارتباطی ممکن است وجود داشته باشد اما هواشناسی تاکنون در این زمینه مکاتبه ای با ما نداشته است.
 
این مقام مسئول در رگولاتوری با اشاره به بروز برخی تداخل های فرکانسی که از سوی سازمان صدا و سیما گزارش داده می شود، افزود: صدا و سیما گاهی مواردی را به ما اعلام می کند و ما به عنوان مدیریت کننده فضای فرکانسی کشور، موارد اعلام شده را بررسی کرده و لینک مورد نظر را شناسایی و رفع می کنیم.
 
معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با تاکید بر اینکه تداخل لینک های مخابراتی و ارتباطی و فرکانس های قدیمی به راحتی قابل شناسایی و رفع شدن است، ادامه داد: در مورد تداخل این فرکانس ها و عدم پیش بینی طوفان تهران، هواشناسی گزارشی به رگولاتوری اعلام نکرده است.
 
وی گفت: با وجودی که تاکنون این سازمان، موردی را به رگولاتوری اعلام نکرده است، در صورت صحیح بودن این اظهارات، همچنان نیز سازمان هواشناسی باید با مشکل تداخل فرکانسی در پیش بینی های خود مواجه باشد چرا که تنها نهادی که می تواند این فرکانس های غیرمجاز را رفع کند سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است.
 
رضوانی با تاکید براینکه امواج و فرکانس های ارتباطی مقطعی نیستند که خود به خود رفع شوند؛ در مورد به وجود آمدن پارازیتها گفت: نمی دانم منظور از پارازیت چیست اما رگولاتوری چیزی را که تحت عنوان تداخل امواج شناخته می شود رفع خواهد کرد.
 
وی تصریح کرد: تمامی دستگاههایی که به صورت مجاز از فضای فرکانسی کشور بهره برداری می کنند در صورت دریافت تداخل امواج، موضوع را به رگولاتوری گزارش می دهند که رگولاتوری نیز با دستگاههای مربوطه، امواج مزاحم و مسیر و منبع تداخل را پیدا کرده و آن را رفع می کند اما تاکنون نامه و گزارشی از سازمان هواشناسی در این باره به ما اعلام نشده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.