سخت‌افزار

August 19, 2014
10:22 سه شنبه، 28ام مردادماه 1393
کد خبر: 63835

ابررایانه دانشگاه امیرکبیر در بین ۵۰۰ ابررایانه برتر جهان

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ابررایانه دانشگاه امیرکبیر در سال ۹۰ رتبه ۱۰۵ از ۵۰۰ ابررایانه برتر جهان را به خود اختصاص داده بود و هم اکنون نیز این ابررایانه در بین ۵۰۰ ابررایانه برتر جهان قرار دارد.
 
به گزارش مهر، دکتر احمد معتمدی در افتتاحیه هفتمین نظام اداری الکترونیکی با ابراز تاسف از اینکه در ایران تلفن همراه را وسیله‌ای برای تبادل صوت می‌شناسند، افزود: این در حالی است که در بسیاری از کشورها تلفن همراه وسیله‌ای برای تبادل اطلاعات در بستر اینترنت محسوب می‌شود.
 
وی با تاکید بر اینکه هر تلفن همراه هوشمند بیش از 30 گیگابایت ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات دارد، اظهار داشت: از این رو می‌توان به عنوان یک رایانه همراه تلقی کرد که باید از ظرفیت آن برای توسعه خدمات الکترونیک استفاده کرد.
 
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیراضافه کرد: هم اکنون فقط یک درصد از حجم پهنای باند اینترنت تلفن همراه برای تبادل اطلاعات به کار گرفته می‌شود در حالی که این رقم در انگلیس به 91 درصد می‌رسد.
 
وی با تاکید بر ضعف کشور در تولید محتوا خاطر نشان کرد: با راه اندازی نسل سوم ارتباطات (3G) در کشور باید محتوای لازم برای تبادل اطلاعات ایجاد کرد. ایران در توسعه زیرساخت‌ها و نیروی انسانی در وضعیتی قابل قبول قرار دارد ولی محتوای تولیدشده در کشور بسیار ناچیز است.
 
معتمدی با اشاره به تاکیدات برنامه سوم توسعه در زمینه توسعه زیرساخت‌های مخابراتی یادآور شد: در برنامه چهارم نیز بر توسعه خدمات شبکه و تولید محتوا تاکید دارد که باید در زمان باقی مانده از پایان این برنامه به اهداف تعیین شده برسیم.
 
وی با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر درخصوص تولید محتوا ادامه داد: در زمینه‌های مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات و به ویژه تولید محتوا برنامه‌های راهبردی تعریف شده است به گونه‌ای که هم اکنون 4 درصد بودجه جاری این دانشگاه به شبکه ارتباطی اختصاص یافته است.
 
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر به راه اندازی ابررایانه این دانشگاه اشاره کرد و اظهارداشت: ابررایانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال 90 رتبه 105 از 500 ابررایانه برتر جهان را به خود اختصاص داده بود و هم اکنون نیز این ابررایانه در بین 500 ابررایانه برتر جهان قرار دارد.
 
معتمدی بهره برداری از بزرگ‌ترین کتابخانه فنی و مهندسی را از دیگر زمینه‌های توسعه منابع انسانی ذکر کرد و یادآور شد: این کتابخانه که با همکاری شهرداری تاسیس شد خدمات خود را به عموم مردم ارائه می‌دهد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.